reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Witam Was kochane....
Jestem totalnie wykończona, więc post nei będzie długi...
Dzisiaj wkładałam przez 2 godziny :szok: rzeczy do akt .... Szkoda gadać, miałam to zostawić stażyście z ||PUPu, ale chyba się go nigdy nie doczekam :-D.
Ściągnęłam sobie ksiązkę "Mężczyźni są z Marsa a kobiety z Wenus". Może lepiej zrozumiem czasem mego chłopa :-D
Monysiu kochana myslami jestem z Tobą, wiem, ze Ci ciężko. Wiesz - starsza pani no cóz... My Oskara keidyś zostawialiśmy naszej sąsiadce - tzw. babcia. Ma około 60 lat, ale jest rewelacyjną babką a Ozi kocha ją jak własną babcię. Nigdy nei narzekała i sama prosiła czy moze z nim pobyć.... A Tobie rzeczywiście na pewo przyda się chwilka relaksu. Nie zrozum mnie źle. Każda z Nas potzrebuje, bo jak się jest z dzieckiem 24 h na dobę to warto czasem gdzieś wyskoczyć choćby na godzinkę. Szkoda, ze meiszkasz tak daleko, bo na pewno bym Cię odwiedziła.....
Martyna napisz nam coś o sobie. Młoda mamusia tzn. ile masz lat ? :-). Jejku ja to wścibska d*** jestem :-). Witamy serdecznie, chętnie Was blizej poznamy !
No to może ktoś rzuci jakieś miejsce na spotkanie i konkretną datę ?
Ja proponuję następną sobotę, co Wy na to ?

Justa - świetne zdjęcia Liwciora. musimy sięw końcu spotkać i porobić zdjeća - jak schudnę :-D:-D

Mama Boo - a ile Ty pracujesz w tym mopsie? pomyśl, że niektórzy układają papierki w aktach przez 8 godzin i żyją. a w sumie Ty ciągle piszesz, że chcesz pracować w pańśtwówce - np. tak jak teraz w mops - to nieuchronnie wiąże się z papierkami i ukłądaniem ich w aktach. taka jest brutalna prawda o pracy. ja też mam niekiedy dośćmoich papierków.:tak:

Kaśka no niby tak, ale to nie znaczy, że musi mi to odpowiadać. Poza tym nie wiem dlaczego tak zareagowałaś. Tak sobie piszę w powietrze, bo i tak mi to nic nie da. Poza tym, denerwuje mnie to, że wiecznie tam nie mam na nic czasu, nawet żeby jednego papierka do segregatora wsadzić. Dzisiaj nadarzyła się okazja i zajęło mi to 2 godziny, co nie było zbyt ciekawym zajęciem. Teraz pracuję od czerwca, ale wcześniej miałam jeszcze 4 - miesięczny staż z PUP-u.

WITAMY NOWĄ MAMUSIE
Ja jestem z Zor wiec blisko Marklowic.
Napisz coś wiecej o sobie i jak masz to wklej fotki

JAKA LIWIA JUZ DUZA- Justyna tak racja dawno jej nam nie pokazałas;-);-);-)

Wpadłam na chwilkę żeby napisać co powiedziała
nasza p. pediatra...
Śledziona i wątroba rzeczywiście
powiększone ale może być że w granicach normy,
kazała się narazie nie denerwować, możliwe
że jest to zapalenie dróg moczowych (nie wiem jak
takie Dzieciątko może dostać takie zapalenie :confused:)
albo coś tam innego z przewodem moczowym...
dziąsełka mogą swędzieć...
Mamy zrobić OB, morfologie, badanie moczu
i USG jamy brzusznej.
Krewke dziś już pobraliśmy, woreczek na mocz
ma założony na noc a na usg w poniedziełek
jedziemy...
we wtorek mamy przyjść z wynikami,
chyba że zdążymy jeszcze w poniedziałek po usg
ma brać leki które przepisała wczoraj inna kobita

Mała budziła się w nocy dziś co godzine :sorry2:
oby dzisiejsza noc była lepsza...
A zmierzła dalej strasznie...

Ja też bardzo bym się chciała spotkać
ale jakoś nie daje rady...
nie mam prawka ani auta...

Czarnulka dzięki za wybaczenie i sorry jeszcze raz
poniosło mnie :baffled:

Dzięki Dziewczyny za wsparcie :tak:
pójde chyba za Waszą radą i zamiast
świrować w Walentynki z super kolacją itd
to chyba pójdziemy do kina i na jakieś jedzenie...
Powiem Wam tak po cichu że bielizne którą
kupiłam na tą okazje już dzisiaj wykorzystaliśmy
i było super :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

A ta starsza Pani ma 67 lat
i ledwie chodzi, ma chore nogi,
jest zadowolona kiedy ma Małą
ale tak na dłużej to jej ciężko,
zresztą tylko na rękach by ją trzymała
czego ja nie toleruje...
była raz z nią z wózkiem na spacerze 2h
a potem tabletki łykała cały dzień
bo tak ją nogi bolały...
Więc nic tylko moja Mamuśka :-D

Ściskam Was Kobitki ;-)

ha ! a ja dzis wybralam się ze znajomymi na basen !! ale super !!

A ja paczki smaże sama...Ciasto zrobione, rozrabiaka śpi to ja ide smażyć:tak::tak:

to szacuneczek !!! chyle czoła !! :tak:

Ja już nie wyrabiam Kobiety :sad::hmm::hmm:

oj kochana nie wiem co napisac bo pewnie nic zaden słowa nie poprawią Ci humoru !!
a może zostaw męzusia na choćby 2 godzinki i wybądź z jakąś fajną koleżanką albo gdzieś idź do np kosmetyczki ? ja w życiu bym sie nie wybrała ale moja siostra jakiś czas temu jak juz tez miała dość wszystkiego zawiozła mnie pod same drzwi kosmetyczki wzieła Liwie na spacer a ja relax :-)

Kochane próbowałam panadolu, maści na dziąsełka,
gryzaka schłodzonego i na pare minut było
lepiej potem zaś ryk na całego :wściekła/y:

Zdecydowałam się pójść do lekarza
bo ten ryk nie wydawał mi się taki do końca normalny,
i jeszcze temperaturka i taki wdęty brzuszek...
Szkoda tylko że nie było naszego pediatry
ale dobrze że poszłam bo okazało się
że Milena ma powiększoną wątrobe, śledzione
i coś z ukł pokarmowym ogólnie :-(
do tego dostała mega wysypki na całym ciele
a dziąsełka (powiedziała pediatra)
że pewnie swędzą ale zanim wyjdzie ząbek
to jeszcze troszke potrwa :blink:
Więc to nie tylko dziąsełka ale ogromny ból :hmm:
Zdecydowałam jeszcze że pójdziemy
jutro zasięgnąć opinii naszego pediatry
bo nasz jednak ją zna a tamta nawet
nie umiała nam powiedzieć z czego może to być
bo dziecka nie zna...

ale ja chyba wiem... głupia Matka...
poszłam za pomysłem koleżanek
i dałam Małej 4 dni temu łyżeczke deserka
jabłko-marchew-winogrona
a dziś też rano dałam,
jak pisałam wczoraj i przedwczoraj było znośnie
a dziś zaś się nasiliło i dołączyła wysypka,
myśle że to winogrono jej nie podpasiło
bo po marchewce i jabłku jej nigdy
nic nie było jak sama robiłam soczek
albo dałam starte jabłko...

Od wyjścia z gabinetu cała drże...

A gdzie ja mam się rozerwać
i kto z Dzieckiem zostanie ???
Teściowa odpada na wieczorne rozrywki
bo jest delikatnie mówiąc starszą Panią
a Mama musi dojeżdżać
Ale mi w sumie by wystarczył
wypad z mężem na jakieś zakupy
np do plazy i na żarcie w mieście :)

oj tam głupia jeszcze wiele razy będziesz miala wiele wątpliwości ! Ja tez ostatnio miałam wyrzuty czy aby na pewno zrobiłam dobrze :baffled: A czopki Viburcol są homeopatyczne i skuteczne więc moze spróbuj ! A z tego co pamiętam to winogrona moga uczulac !

Już nie będe słuchać nikogo
swoja własna intuicja
i tego się trzymaj !!!!!!!!!!

Witajcie dziewczyny!!! Jesteśmy ze Śląska dokładniej z Marklowic.Mam na imię Martyna i jestem młodą mamusią 17 miesięcznej Olusi. czy możemy sie do was przyłączyć może nie będziemy codziennie ale chętnie pogadam w wolnym czasie:) Czy są tu jakieś dzieci w wieku mojej Oli?:)

a z których Markolwic ?? bo ja mieszkam w Pszowie ! pozdrawiam !! Pisz jaknajcześciej !!!!

Justa - świetne zdjęcia Liwciora. musimy sięw końcu spotkać i porobić zdjeća - jak schudnę :-D:-D

a ja czekam i czekam i czekam :-D

Ewcik a ja sie zastanawiam co to za pączki że tyle idzie zjeść ! bo gdybym nie widziała gdzieś Twojego chłopa to bym sobie nieźle Go wyobraziła :-D

hehehe i nie wiem co jeszcze chciałam ....

Witam o poranku, ja dzisiaj tak wcześnie , bo potem jadę do Zabrza z Młodym a małż. dojedzie.
Monysiu to się troszkę bidulka nacierpi, ale to wszystko dla jej zdrowia. Może to było cały czas powodem jej płaczu. Dobrze, że zaufałas swojej intuicji i poszłas do lekazra.
Justyna przepraszam, ze wcześniej nie napisała, ale Liwia to już rzeczywiście duża dziewczynka. Śliczny aniołek z niej, to ostatnie zdjęcie jest boskie.
A ja jutro zabiorę się za pisanie cv, bo jest u nas konkurs i będę startować. Kierowniczka jak to usłyszała, to wpadła na pomysł, żeby dziewczynie, którą zastępuję zaproponować ten konkurs, ale wybiłam jej to z głowy, bo ja wolę iść tam. Raz, że mniej stresu a dwa, że mam o wiele bliżej. Codziennie spędzam przynjamniej 2,5 godz. w rozjazdach....
Miłego weekendu życzę !

reklama
Monysiu jezeli spotkanie wypali np w Mikolowie to ja Cie zabiore ze soba, bo mam po drodze :tak::-) musisz miec tylko fotelik samochodowy dla Milenki. A moze gdzies w Twoich okolicach jest jakies ciekawe miejsce na spotkanie z dziecmi ?

A ja spadam bo jade na uczelnie, buuuu :-(Mam zajecia do 18:15 :baffled: A jutro od 8 do 18:15 ;(

Milego weekedu Dziewczynki! :-)

Do góry