reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
Witam

tydzień kursu mam już za sobą... za 2 tygodnie jeszcze tydzień... a narazie mogę trochę pomieszkać i przedewszystkim posprzątać w domu....możecie sobie wyobrazić jak wygląda mieszkanie po mojej prawie tygodniowej nieobecności gdzie rządzili dwaj męszczyźni i pies:no:

HEj :-)

Ale dzisiaj pogoda do niczego buuu... głowa mnie boli i nic mi sie niechce ;-)

Dzisiaj ide z Wikusią do kina na bajke o pszczółkach a Emilka zostaje z tatusiem :-)

hej

uf miałam dzis malowanko bo we wtorek mebelki nowe przyjeżdzają :-)

Monysia zdrówka, ja to miałam w poniedziałek współczucia i to jeszcze przy takim maluszku :blink: A sprobowałaś dawać jej palntex albo wodę koperkową ( do kupienia w aptece ) ?? Tylko najwazniejsze żeby podać przed atakiem bo w trakcie to juz za późno ! Jak Lilisia miałam kolki to tez pomagały jej okłady z ogrzewanej żelazkiem pileuszki i masaż brzuszka
Rozpocznij masować Twoje Maleństwo od mostka aż do kości łonowej. Masuj obiema rękami: dłoń po dłoni, gdy jedną kończysz, drugą zaczynasz masować. Połóż obie dłonie wokół pępka Twojego Maleństwa i opuszkami palców zataczaj półokręgi. Ułóż dwie dłonie po obu stronach dziecka, na wysokości dolnych żeber. Delikatnie i stopniowo przesuwaj dłonie do środka i wokół brzuszka dziecka, tak aby opuszki palców spotkały się tuż nad kością łonową. Ruch powtarzaj kilka razy.
Połóż wierzch dłoni na wysokości pępka Twojego Maleństwa. Masuj wykonując okręgi w kierunku zgodnym z kierunkiem wskazówek zegara. Jedną ręką podtrzymaj główkę dziecka, drugą kolistym ruchem masuj okolice pępka - od kości łonowej aż do okolicy dolnych żeber. Możesz masować swoją pociechę tak długo jak długo sprawia jej to przyjemność.

HEj :-)

Dzisiaj ide z Wikusią do kina na bajke o pszczółkach a Emilka zostaje z tatusiem :-)

my wlasnie jutro z Lilikiem sie na to wybieramy, napisz czy warto bo trochę sie zastanawiam czy taka łagodna ta bajka jak szrek czy jakieś głupie sceny tam są ??

Diablica no to współczucia z tym kursem ale jaka szkolona bedziesz hohohohooh :-)
Napisz jak tam Olo w przedszkolu !! Dziadek za każdym razem z dumą powtarz Olek juz chodzi do przedszkola :-D A ostatnio Liwia mu krzyczy ja teś ( chodzi na te zajęcia do przedszkola)

nic lecę bo mężuś podał kolacyjkę :happy2:

Hej :-)

Justyś spokojnie mozecie iść na tą bajke :-) Superkowo było :-) Wikusia wysiedziała cały film ;-) Pojadłyśmy popcornu i popijałyśmy colą ;-) Luz na całego hihihihi

czesc dziewczyny mam pytanko przyjmniecie mnie do swego grona jestem mama 9 letniej Dorotki i 4.5miesiecznego Stasia mieszkam w Zorach:-)

Moja Wikusia ma kolczyki ;-) Wikusia najpierw poznała się z Panią kosmetyczką :biggrin2: Pani dała jej do wybrania kolczyki i pokazała które jej się najbardziej podobają :biggrin2: Pani przetarła jej uszka by zdezynfekować i powiedziała że teraz zakłada kolczyka :biggrin2: Wikusia przy pierwszym zupełnie nic nie zapłakała ;-) Przy drugim już ją chyba tylko troszeczke zaszczypało i zapłakała ale baaaardzo mało i za chwileczke juz przestała.Pani pokazała jej lusterko i powiedziała ze slicznie wygląda ;-) Była bardzo szczęśliwa ;-) Do domu jak wruciłyśmy to tacie powiedziała ,,tatusiu byłam dzielna i mam kolczyki :biggrin2:'' Teraz zerkas do lustra na przedpokoju i baaaardzo się cieszy :biggrin2: A jutro idę z Emilką :-)

reklama
Do góry