reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hejo, żyję ale nie mam czasu ostatnio:sorry2::sorry2: ale na szczęście trochę tu zaglądacie,wiec wątek nie umrze, nie jestem w stanie nadrobic zaległości z czytaniem ale POzdrawiam wszystkich i liczę na to że czasami o mnie myślicie...
Kurujcie się Ci którzy jestescie chorzy, wracajcie szybko do zdrówka, remontujcie i w ogóle wszystkiego dobrego!!!!
papapap BUZIALEEEEEE:-):-)
do zobaczona!!!
Sorki, że dzis tak ogólnie ale jakoś tak nie mam weny...:-((

reklama
Witam,

Czarnulka jak Emilka - juz jej lepiej?
Mam nadzieje, ze i Ciebie "czarownico" ;-) nie wzielo

Trysia fajnie, ze sie pojawilas. Mam teraz troche czasu, obiecuje, ze jeszcze w tym tygodniu bedziesz miala pare fotek z Sycyli na swojej skrzynce mailowej

Nie wiem, co mi jest. W domu mam 22 `C i zamarzam. Mam mase roboty przy kompie, siedze 3 godziny i juz 4 goraca herbata poszla, zaraz kolejna bede robic... Masakra

Wczoraj bylam na spotkaniu rodzicow w przedszkolu. Dzieciaki pokazywaly jak bawia sie razem - jak spiewaly, to glowenie Sonie bylo slychac... :-D

Pozdrawiam,

Sandrosku, no wreszcie się doczekam fotek z cudnej wyspy!!!! no może nie zapeszam <milczek>
wiecie co, zaczynają się trudne pytania mojego synusia i we fryworze poszukiwan odpowiedzi trafiłam na coś takiego:
http://www.miczek.pl/rozne.html
Skąd się biorą dzieci według dzieci

Krzyś, 6 lat: Ale z pana dzieciak! Dzieci biorą się z brzucha mamy. A w brzuchu mamy są różne składniki. Komórki, ale nie takie do rozmawiania...
Julcia, 5 lat: Dzieci? Jakby Ci to powiedzieć? Z jedzenia się robią, z picia niektórego, z komórek... Jakich? Witaminowych. W kapuście są witaminy. W owocach też. Musi być dużo witamin.
Nikola, 6 lat: Żeby urodzić dziecko, trzeba się dobrze odżywiać. Jeść banany, śliwki, jabłka... aż brzuch bedzie duży. Ale żadnych słodyczy. Dlaczego? Bo wtedy się popsuje rączka.
Piotruś, 4 lata: Dzieci biorą się z gadania. Kiedyś mama mówiła do taty: Ty nie gadaj tyle, tylko uważaj, bo z tego gadania będą dzieci. Ale tata chyba tak specjalnie się zagadał, bo na urodziny dostałem braciszka zamiast pieska.
Ola, 5 lat: Dzieci dostaje się za karę. Jak byłam na wakacjach u cioci, to ciocia mówiła do wujka: Lepiej bądź dziś grzeczny, chyba, że chcesz mieć drugie dziecko. Wujek potem był cały dzień na grzybach.
Jaś, 6 lat: Na dziecko trzeba się zapisać do szpitala. Najpierw do szpitala idzie mama, a potem tata idzie z kwiatami. Tata musi mamę wypisać ze szpitala i wtedy, razem z mamą, dostaje od szpitala dziecko. A kwiaty zostają w szpitalu.
Justynka, lat 5: Dzieci się klonuje. Trzeba iść do parku na spacer, nazbierać tych motylków do przyklejania do nosa, wydłubać ziarenka i połknąć. I te klony potem rosną w brzuchu u mamy. U taty nie, bo tata nie ma czasu na spacery.
Mareczek, lat 6: Słyszałem, że dzieci się rodzą z plemników. Plemniki to takie ziarenka, które trzeba zasiać, a potem się czeka dziewięć miesięcy. Trzeba najpierw wstrzyknąć do pupy, najlepiej u lekarza.
Sonia, lat 5: A na podwórku mówili, że dzieci biorą się z seksu. Pan i pani idą na spacer, biorą sie za ręce, patrzą, potem dają sobie buzi. I to jest seks. A jak ten seks robi mama i tata, to potem jest dziecko.
Kasia, lat 6: Coś ty, to nie żaden seks, seks jest na golasa i z seksu nie ma dzieci. Mama i tata muszą być w ubraniu, to mogą się całować i wtedy jest miłość. I z tej miłości biorą się dzieci.

Dwa ostatnie komentarze są jednorazowe:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam,

Trysia, podaj mi tylko Twoj adres, jak nie chcesz tu, to na moje gg - 1901862.

Mnie najbardziej podoba sie o klonach i plemnikach :)

Hello !!!

No jednak mi brakowało pokarmu :zawstydzona/y: niestety :-(
bo wczoraj całkowicie opustoszyła 2 piersi i dalej głodna :zawstydzona/y:
W nocy musiałam dokarmić bo nie miałam z czego
podać :-( ale wypiłam herbatke bo miałam próbke
i chyba ona mnie uratowała :sorry: bo od tamtej pory leci

A znowu beczała mi wieczorem do północy :-:)-:)-(
kupki raz na dobe :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Byliśmy dziś na pierwszej wizycie u lekarza
Malusia zdrowa jak ryba
ten krwiak ma się wchłonąć za kilka miesięcy
a te zaczerwienienie z tyłu nad szyjką to naczyniak
który ma zniknąć ( no nie wiem bo siora miała
mrożenie ) poza tym ma kolki i mamy brać espumisan
Dostała witaminke D3 i inny zestaw witamin w kropelkach

waga urodzeniowa 3010g
waga przy wypisie ze szpitala 2850g
waga dziś 3900g

obwód główki przy wypisie 32cm
obwód główki teraz 36cm

Powiedziała że fajnie przybiera :-)
to się czuje :-D:-D:-D

Ściskam Was mozno Kobitki
Nic więcej nie napisze jak narazie
ani nie poczytam bo zaraz lecimy
na urodzinki do teściowej

Hej kobietki :-)

Ja teraz jak mam taki szpital w domu to nie mam na nic czasu :-( Dopiero teraz od wczoraj rano usiadłam sobie do komputera ;-) Byłam z Emilką u lekarki i przepisała jej antybiotyk :-( i skierowała nas do laryngologa dziecięcego.Napisała na skierowaniu PILNE! więc przyjęcie było natychmiastowe ;-) Na szczęście jest z krtanią wszystko ok :-) pani Dr powiedziała że ten brzydki kaszelek wychodzi z tchawicy :-( w Piątek (jutro) jeszcze przed weekendem mamy pokazać się na kontroli,a gdyby Emilcia się zaczeła dusić w nocy to mamy odrazu wzywac pogotowie :-( :-( :-( NA szczęście nie jest tragicznie tak jak sobie to wyobrażałam :-) Antybiotyk już pomógł :-) Kaszel znacznie się zmniejszył :-) Oby szybciorkiem wyzdrowiały :-) Moj R również leży cały czas w łóżku :-( Ja na szczęście jeszcze się uchowałam ;-) (sandros ;-)) czarownic zarazki się nie trzymają hihihihi

Dobranoc :-)

Witam,

Czarnulka ciesze sie, ze Emi nie ma zapalenia krtani. Przezylam to z Sonia i nic przyjemnego, szczegolnie, jak ni z tego ni z owego ok 23 zaczela sie dusic... Koszmar. Mam nadzieje, ze wszyscy szybko u Ciebie wyzdrowieja.

Trysia zdejcia czekaja juz na wyslanie, ale na gg nie dostalam zadnej wiadomosci. Moze to ich wina, bo cos sie dzis "zacieli". Przesli jeszcze raz, na wszeli wypadek ponownie podam numer 1901862

Pozdrawiam,

Witam

Dziewczyny mam pytanie .....
w przyszłym tygodniu jadę do Chorzowa.... chcę jechać autobusem albo pociągiem.... jeśli któraś wie prosze mi napisać jak numer tramwaju dowiezie mnie do przystanku Chorzów ZOO lub jeszcze lepiej na ul. sportową do zespołu szkół ogólnokształcących....

reklama
Witam,

Diablica, nie mam pojecia gdzie jest ta ulica, ale moge podac numery pod ZOO.

Tramwaje - z rynku - 6 i 41, z dworca 11.
Autobusy z ul. Mickiewicza - 7, 23, 51, 673, 674.

Ale super napadalo :-) Zabieram Sonie z przedszkola i bierzemy sie za balwana. Postaram sie porobic zdjecia i powklejam

Pozdrawiam,

Do góry