reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej

Jak milo wejsc i czytac , czytac  ;D

Karolka z mila przyjemnoscia podziele sie przepisem ;) Pomysl mojego mezula i powiem , ze mu sie udal , natomiast ja wczoraj z przypadku zmodyfikowalam go i tez jest calkiem , calkiem . Zaczne od "Gyrosa a'la Kuba" ;D
Na srednie 2 prcje ;)
* 0,5 kg karczku
* frytki
* smietana 12 % ( 1 kubeczek)
* majonez  ( 1 lyzka stolowa)
* pol lyzeczki ziol do salatek
* 1-2 zabki czosnku
Karczek kroimy w paski , takie porzadne ;), przyprawiamy po swojemu ;) najlepiej jakby byl troszke pikantny
Smarzymy go , az bedzie przypieczony.
Wlasciwie caly sukces potrawy tkwi w  sosie.
Mieszamy smietane z lyzka majonezu , dodajemy czosnek i ziola.
To koniec . Podajemy frytki z mieskiem , sos mozna podac osobno
Jak widac prosty i szybki ;)
A ja wczoraj zrobilam go inaczej , zamiast karczku podsmarzylam piersi kurczaka , a zamiast frytek ugotowalam ryz . Wymieszalam miesko z ryzem , posypalam startym serem i polalam sosem , mniam  :p
Smacznego ;)

Co do Silesii , faktycznie tez slyszalam , ze mozna sie tam pogybic , warto obejrzec plac tropikana . Jest tam najwieksza fontanna w Europie ( bodajze)
z efektami swietlnymi . Wiadomo kupe sklepow , sklepiczkow , znajoma stwierdzila , ze po Katowicach sie tak nie nalazila jak w Silesi ;D Tyle wiem , pojade zobaczyc moze w sobotke , albo w nst ;)

Kasiu jak sie czujesz? nic nie napisalas to co najwazniejsze . No i jak dzidzia sie sprawuje , bardzo buszuje?

Sandra , Oliverek tez zneca sie nad kotkiem , biedny kicius ma juz wyszarpany ogon , i uszy ostatnio poszly w ruch  ;D Niech sie przyzwyczaja , bo bedzie sie musial do tego przyzwyczaic ;)

Karolka , znam to , ja tez chcialam urodzic szybko . Pisalam juz co wydziwialam , niestety maly sie zaparl chyba rekami i nogami , bo nic nie ruszalo ;D Smialam sie ze czeka na najwieksze mrozy i faktycznie , dosc ze bylo sporo na minusie , to jeszcze sie urodzil o 4.45 rano .No to sobie wykrakalam ;) Badz aktywna , jak najbardziej , ale bez przesady , spaceruj duzo , a z seksem , hmmm podobno w czasie orgazmu wytwarza sie Oksytocyna .. ja osobiscie sie balam pod koniec , bo znow odwrotna opinia - moze szybko dojsc do zakazenia ,no i badz tu czlowieku madry .

MMM no jak tam Grzes? pochwal sie ile juz wazy i mierzy . Nic nie piszesz o nim zolzo  :p ;D

Lilith ja tez czulam podobnie jak mmm ruchy w 16 tyg. Pani dok mi nie uwierzyla ,ale ja wiedzialam , ze to jest to ;) moje male dzieciatko . Teraz to juz bedziesz obserwowac jak z dnia na dzien maluszek jest silniejszy i wiekszy . Super ciesze sie razem z Toba ')

Mokkate spoko nadrobimy ogladanie centrum innym razem , poki co najwiecej to tam jest chyba zlodzieji  ;D

Ale sie nagadalam , mam nadzieje ze nie przynudzilam . Zajrze do Was jeszcze pa

reklama
mmm mam nadzieję że dziś uda Ci się wysłać zdjątka :) a mi się właśnie przypomniało! czy nie pisałaś że chciałaś chodzić z synkiem na basen ? byłaś już może czy to za wcześnie ? choć podejrzewam brak czasu ::) czytałam Twoje wypoiwiedzi na "mamuśki a studia" i podziwiam za Twoje zdyscyplinowanie!
brawo024jz.gif

kaśka76 zdaj od razu relację z usg! i zdjęcia też fajnie byłoby obejrzeć ! współczuję nudy,też tak miałam i przez to leżenie przez prawie całą ciąże też mi się trochę przytyło ::)

mokkate czytałam właśnie że jakieś aleje tam są i place! ale widać dobrze myślałam że tam jest masa ludzi ::) a i ponoć tesco jest tam otwarte 24h ! o 3 nad ranem może nie będzie korków ;) a jak Twoja ciąża przebiega? pisz pisz pisz dużo!

aga przepis na pewno wykorzystam! brzmi pysznie,taki obiad weekendowy albo dla pochwalenia się przed znajomymi! ;D ja się tylko modlę żeby nie wypadł mi poród w nocy! tylko i wyłącznie w dzień ! ;D

dziś rano złapały mnie strasznie bolesne skurcze ale... łydek... zaniedbałam branie witaminek dla kobiet w ciąży i to chyba efekty ;) dalej dziwacznie mi się chodzi a nigdy nie miałam z tym problemów(ze skurczami) no czasem na basenie ale nie tak bolesne ;)

jakie macie plany dziewczyny na sylwestra? nie wiem czy już pisałam ? ja raczej w domku z mężem i mam nadzieję z dzidzią :) może będzie jeszcze jedna para z dzieckiem ale to nic pewnego :) może wszystkie się spiszemy? :) ;)

Hejka!!
Dzisiaj wolne sobie robię, nadrobię w piątek :)
karolinnko na basen oczywiście się wybieramy, na razie Grześ jest za mały, czekam jak skończy 3 miesiące. Jak rozmawiałyśmy o tym na bb i opowiadałam o tym Jarkowi stwierdził że jeszcze przed narodzeniem trzeba go na angielski zapisać ;) A okazuje się że faceci czują tacierzyństwo jak szkrab pojawi się na świecie :) ; wyobraźcie sobie że on już był na tym basenie i go oglądał, bo jak twierdzi przejeżdżał obok ;) . A z tymi studiami to nie jest wcale tak fajnie :( bo mi się nie chce siedzieć nad książkami w końcu jestem po 4 miesiącach przerwy i jeszcze nie zdążyłam się w to wszystko wdrożyć. Mam trochę tyłów ale i tak nie jest źle, tylko czas szybko mija a ja jeszcze nic nie zrobiłam żeby je nadrobić... Dzisiaj idę dowiedzieć sie co z moją pracą magisterską no i kolejny obowiązek mi na głowę spadnie :( ale damy sobie radę :)

Wogóle tatuś zwariował na punkcie syna :D Kupuje mu ubrania, zabawki i bardzo się cieszy kiedy zostają sami :)

Grześ od początku chodzi w ubrankach w rozmiarze 62, ale teraz już są w sam raz :) a waży 5200- także mam co dzwigać :) rozgląda się po świecie i potrafi skupić wzrok na jakimś przedmiocie na jakiś czas (zdążę umyć zęby, zrobić i zjeść śniadanie) ale nie zawsze. W nocy raczej śpi tylko pod warunkiem że nie jest głodny i ma czysto w pieluszce :) no i nawet się wysypiam... myślałam że będzie gorzej ;) no i zaczął lubić kąpiel i mieć odkrytą pupę :)

później spróbuję zdjęcia wkleić, może się tym razem uda :)

Witam
dawno mnie nie było kłopoty w domciuraz mam chwilke bo mały śpi
byliśmy juz w tej Silezji ogromna no i zeczywiście są porobione ulice , ludzi od groma trzeba się wszędzie przeciskać tam to się dopiero uspokoi jak minie gorączka świąteczna

jA MAM ZAMIAR SIE WYBRAC I POPATRZEC...A POWIEDZCIE TO TAM OTWARLI TEN TANI MARKET AGD ITD?
zA NIEDLUGO I TAK ZNOW SIE WYBIERAM DO KATOWIC WIEC NAPEWNO NIE OMINE:):) TAK SAMO MYSLALAM ZE DO H&M BYM PODJECHALA ALE TO POPROSZE WTEDYO WYTLUMACZENIE GDZIE CO I JAK:):)

KAROLINKO KOCHANIE NIC SIE NIE MARTW!!!!PAMIETAJ ZE SPOKUJ NAJWQZNIEJSZY I DOBRE SAMOPOCZUCIE!JA BYM SIE JUZ NIE MOGLA DOCZEKAC ZEBY MIEC KRUSZYNKE NA REKACH:):)A CZAS NA SZCZESCIE LECI BO PAMIETAM ZE JAK DO WAS DOLACZYLAM TO JESZCZE SPORO DO PORODU CI BRAKOWALO:):) AHA I JAK TRAFISZ NA RACIBORSKA TO DAJ ZNAC CO I JAK BO WLASNIE TAM BEDE SIE WYBIERAC AZ Z BB :)MAMNADZIEJE ZE ZDAZE:)

CO DO RUCHOW TO CHYBA FAKTYCZNIE ONE:):) ALE W SZCZEGOLNOSCI CZUJE JAKS IE NAPIJE CZEGOS I JAKS IEDZE PRZY KOMPUTERZE:):)A USG NIEMOGE SIE DOCZEKAC JESZCZE BARDZIEJ.POWIEDZCIE MI JESZCZE JAKBYM CHCIALA ISC NA USG 3D TO KOGO MOZECIE MI POLECIC? ZEBY NAPRAWDE BYLO FAJNIE Z PLYTKA ITD ? NO I ILE MNIEJWIECEJ WCZENSIEJ TRZEBA ZADZWONIC I SIE UMOWIC? TO MOZNA Z INNEGO MIASTA? ZAKLADAJA KARTOTEKE? ALE JA JESTEM ZIELONA POD TYM WZGLEDEM....AZ WSTYD....AHA I JAKIE TO KOSZTA JUZ Z CALOSCIA:)

DZIEKUJE I PRZEPRAZAM WAS ZA ZAMIESZANIE:)

mmm super że tatusiek zwariował na punkcie małego :) pewnie się rozczulasz jak na nich patrzysz :) i ta ściema że tylko przejeżdżał obok basenu ;) pewnie będzie wchodził do wody z Tobą i maluszkiem!

iwcia mam nadzieję że kłopoty w domu rozwiązane? i faktycznie pewnie się uspokoi dopiero po świętach... jakoś zapomniałam że święta się zbliżają ;)

lilith dzięki :) teraz role się odwróciły ;D wcześniej ja Cię pocieszałam a teraz Ty mnie, że to już nie długo :) i jak tylko wyląduję na raciborskiej to opiszę :) mam nadzieję że będę dobrze wspominac :) ja też wcześnie czułam ruchy,moja mała bardzo się ożywia jak ją wożę w autobusie,nie wiem tylko czy to znaczy że lubi czy że nie ::) nie chciałabym potem jechać w busie i żeby mi ryczała :) wszyscy będą się patrzeć z wyrzutem "co ja jej zrobiłam" albo "czego nie chcę jej dać" ;)

byłam z mężulem na zakupach i rodzice do mnie zadzwonili gdzie robimy te zakupy,bo podobno w tesco w silesi wykryli salmonellę ::) my byliśmy w albercie(empik)więc mam nadzieję że tam jest spokój ::)

ale ślisko na chodnikach aż strach gdzieś wychodzić !

oj slisko i to baaardzo!!!!az strach jak ide z psem i chodze po sniegu wtedy a nie po chodniku....

Karolina napewno bedziesz dobrze wspominac!!zreszta pomys ze nie jestes pierwsza i nie ostatnia!!i ze napewno o wszystkim i tak zapomnisz jak tylko zobaczysz swoja ukochana coreczke na oczy:) jak ja uslyszysz przytulisz!!!ale to bedzie szczescie!!!! no i najwazniejsze ze jaks ie zacznie to jeszcze chwilka i bedzie juz z glowy:)
Tak wiec napewno bedzie dobrze!!!!!!! oj a potem prosimy o szybkie wstawienie zdjec!!!!

dzis obrzeralams ie zupa ogorkowa!!mniam!!!ale mis ie chcialo!:):)

Witam,

Wczoraj padlam z Sonia i tylko poczytalam Wasze posty. Bylysmy caly dzien w Katowicach. Dojechac nie moglysmy, bo kolo w autobusie sie zaczelo palic... Jakkolwiek dojechalysmy cale do taty, a mama do biblioteki.

Karolina, ja slyszlam, ze nie w Tesco, tylko w chinskiej restauracji, ktora zamkneli. Ale mnie tam jeszcze nie bylo, poczekam jeszcze z tydzien, pozniej sie rozluzni. Slyszalma, ze tam dosc drogo, takie bardziej ekskluzywne sklepy - nic sama jednak nie powiem, bo nie widzialam.

MMM musicie tworzyc wspaniala rodzinke. Rafal to sie zachowal jak facet - takie male to mama wychowuje - nie mowie, ze nic przy niej nie robil, ale bal sie i zawsze chcialbym to ja jak moge robila przy Sonia. A teraz im Sonia starsza i kumata to poswieca jej wiecej czasu. Kupuje zabawki edukacyjne, opowiada, chce sie z nia bawic. Pewnie za niedlugo, to ja bede lezala do gory brzuchem, a tatus wychowywal ;)

Pozdrawiam,

lilithko ja też chodzę po śniegu :) dobrze że zakładam grube skarpetki,na sczęście stopy przestały mi puchnąć i się mieszczę :) jestem właśnie ciekawa czy faktycznie tak jest że jak się ujrzy dzidzię to o całym bólu się zapomina ::) mam nadzieję że tak i że szybko się o tym przekonam :) a propo tego co pisałaś że chciałaś wstąpić H&M w katowiacach to słyszałam że jest tam dosyć drogo,czasem tam przechodzę ale jakoś nie miałam okazji tam wstąpić ::) ale to może dlatego że teraz i tak bym się nie zmieściła w te wszystkie ciuszki :)

sandrosko nie ma to jak sprzeczne info :D (tesco i chińska resteuracja ) . A gdzie chodzisz do biblioteki w k-ce? do śląskiej ? ja chodzę na ul.słowackiego,jak tam bywasz to może kiedyś się natkniemy na siebie :)

wczoraj na kolację zrobiłam grzanki (chleb,jajko i patelnia) a mąż po zjedzeniu mówi że przed ślubem miał poważne wątpliwości czy coś umiem przyrządzić ale teraz widzi że nie potrzebnie się niepokoił!!!! tyle mu obiadów już zrobiłam a on coś takiego po zwykłych grzankach ::) :D :D komplemenciarz ;) dziś może uda mi się zrobić łazanki,bo tak chodzą za mną od paru dni ::)

skarpetki7sw.jpg

reklama
Nad moją ciążą pojawiły się ostatnio ciemne chmury. Podobno serce dzidziola bije nierytmicznie. Muszę zrobić specjalistyczne badania (echo serca). Dowiedziałam się o tym w sobotę, więc już dziś jestem dobrej myśli, ale było ciężko!

Co do kurczy w łydkach, to przeżyłam to dwa razy (oczywiście w nocy!) i wiem, że NIE CIERPIĘ tego uczucia :)

Pozdrawiam!!

Do góry