reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
hej

Jak milo wejsc i czytac , czytac  ;D

Karolka z mila przyjemnoscia podziele sie przepisem ;) Pomysl mojego mezula i powiem , ze mu sie udal , natomiast ja wczoraj z przypadku zmodyfikowalam go i tez jest calkiem , calkiem . Zaczne od "Gyrosa a'la Kuba" ;D
Na srednie 2 prcje ;)
* 0,5 kg karczku
* frytki
* smietana 12 % ( 1 kubeczek)
* majonez  ( 1 lyzka stolowa)
* pol lyzeczki ziol do salatek
* 1-2 zabki czosnku
Karczek kroimy w paski , takie porzadne ;), przyprawiamy po swojemu ;) najlepiej jakby byl troszke pikantny
Smarzymy go , az bedzie przypieczony.
Wlasciwie caly sukces potrawy tkwi w  sosie.
Mieszamy smietane z lyzka majonezu , dodajemy czosnek i ziola.
To koniec . Podajemy frytki z mieskiem , sos mozna podac osobno
Jak widac prosty i szybki ;)
A ja wczoraj zrobilam go inaczej , zamiast karczku podsmarzylam piersi kurczaka , a zamiast frytek ugotowalam ryz . Wymieszalam miesko z ryzem , posypalam startym serem i polalam sosem , mniam  :p
Smacznego ;)

Co do Silesii , faktycznie tez slyszalam , ze mozna sie tam pogybic , warto obejrzec plac tropikana . Jest tam najwieksza fontanna w Europie ( bodajze)
z efektami swietlnymi . Wiadomo kupe sklepow , sklepiczkow , znajoma stwierdzila , ze po Katowicach sie tak nie nalazila jak w Silesi ;D Tyle wiem , pojade zobaczyc moze w sobotke , albo w nst ;)

Kasiu jak sie czujesz? nic nie napisalas to co najwazniejsze . No i jak dzidzia sie sprawuje , bardzo buszuje?

Sandra , Oliverek tez zneca sie nad kotkiem , biedny kicius ma juz wyszarpany ogon , i uszy ostatnio poszly w ruch  ;D Niech sie przyzwyczaja , bo bedzie sie musial do tego przyzwyczaic ;)

Karolka , znam to , ja tez chcialam urodzic szybko . Pisalam juz co wydziwialam , niestety maly sie zaparl chyba rekami i nogami , bo nic nie ruszalo ;D Smialam sie ze czeka na najwieksze mrozy i faktycznie , dosc ze bylo sporo na minusie , to jeszcze sie urodzil o 4.45 rano .No to sobie wykrakalam ;) Badz aktywna , jak najbardziej , ale bez przesady , spaceruj duzo , a z seksem , hmmm podobno w czasie orgazmu wytwarza sie Oksytocyna .. ja osobiscie sie balam pod koniec , bo znow odwrotna opinia - moze szybko dojsc do zakazenia ,no i badz tu czlowieku madry .

MMM no jak tam Grzes? pochwal sie ile juz wazy i mierzy . Nic nie piszesz o nim zolzo  :p ;D

Lilith ja tez czulam podobnie jak mmm ruchy w 16 tyg. Pani dok mi nie uwierzyla ,ale ja wiedzialam , ze to jest to ;) moje male dzieciatko . Teraz to juz bedziesz obserwowac jak z dnia na dzien maluszek jest silniejszy i wiekszy . Super ciesze sie razem z Toba ')

Mokkate spoko nadrobimy ogladanie centrum innym razem , poki co najwiecej to tam jest chyba zlodzieji  ;D

Ale sie nagadalam , mam nadzieje ze nie przynudzilam . Zajrze do Was jeszcze pa

reklama
mmm mam nadzieję że dziś uda Ci się wysłać zdjątka :) a mi się właśnie przypomniało! czy nie pisałaś że chciałaś chodzić z synkiem na basen ? byłaś już może czy to za wcześnie ? choć podejrzewam brak czasu ::) czytałam Twoje wypoiwiedzi na "mamuśki a studia" i podziwiam za Twoje zdyscyplinowanie!
brawo024jz.gif

kaśka76 zdaj od razu relację z usg! i zdjęcia też fajnie byłoby obejrzeć ! współczuję nudy,też tak miałam i przez to leżenie przez prawie całą ciąże też mi się trochę przytyło ::)

mokkate czytałam właśnie że jakieś aleje tam są i place! ale widać dobrze myślałam że tam jest masa ludzi ::) a i ponoć tesco jest tam otwarte 24h ! o 3 nad ranem może nie będzie korków ;) a jak Twoja ciąża przebiega? pisz pisz pisz dużo!

aga przepis na pewno wykorzystam! brzmi pysznie,taki obiad weekendowy albo dla pochwalenia się przed znajomymi! ;D ja się tylko modlę żeby nie wypadł mi poród w nocy! tylko i wyłącznie w dzień ! ;D

dziś rano złapały mnie strasznie bolesne skurcze ale... łydek... zaniedbałam branie witaminek dla kobiet w ciąży i to chyba efekty ;) dalej dziwacznie mi się chodzi a nigdy nie miałam z tym problemów(ze skurczami) no czasem na basenie ale nie tak bolesne ;)

jakie macie plany dziewczyny na sylwestra? nie wiem czy już pisałam ? ja raczej w domku z mężem i mam nadzieję z dzidzią :) może będzie jeszcze jedna para z dzieckiem ale to nic pewnego :) może wszystkie się spiszemy? :) ;)

Hejka!!
Dzisiaj wolne sobie robię, nadrobię w piątek :)
karolinnko na basen oczywiście się wybieramy, na razie Grześ jest za mały, czekam jak skończy 3 miesiące. Jak rozmawiałyśmy o tym na bb i opowiadałam o tym Jarkowi stwierdził że jeszcze przed narodzeniem trzeba go na angielski zapisać ;) A okazuje się że faceci czują tacierzyństwo jak szkrab pojawi się na świecie :) ; wyobraźcie sobie że on już był na tym basenie i go oglądał, bo jak twierdzi przejeżdżał obok ;) . A z tymi studiami to nie jest wcale tak fajnie :( bo mi się nie chce siedzieć nad książkami w końcu jestem po 4 miesiącach przerwy i jeszcze nie zdążyłam się w to wszystko wdrożyć. Mam trochę tyłów ale i tak nie jest źle, tylko czas szybko mija a ja jeszcze nic nie zrobiłam żeby je nadrobić... Dzisiaj idę dowiedzieć sie co z moją pracą magisterską no i kolejny obowiązek mi na głowę spadnie :( ale damy sobie radę :)

Wogóle tatuś zwariował na punkcie syna :D Kupuje mu ubrania, zabawki i bardzo się cieszy kiedy zostają sami :)

Grześ od początku chodzi w ubrankach w rozmiarze 62, ale teraz już są w sam raz :) a waży 5200- także mam co dzwigać :) rozgląda się po świecie i potrafi skupić wzrok na jakimś przedmiocie na jakiś czas (zdążę umyć zęby, zrobić i zjeść śniadanie) ale nie zawsze. W nocy raczej śpi tylko pod warunkiem że nie jest głodny i ma czysto w pieluszce :) no i nawet się wysypiam... myślałam że będzie gorzej ;) no i zaczął lubić kąpiel i mieć odkrytą pupę :)

później spróbuję zdjęcia wkleić, może się tym razem uda :)

Witam
dawno mnie nie było kłopoty w domciuraz mam chwilke bo mały śpi
byliśmy juz w tej Silezji ogromna no i zeczywiście są porobione ulice , ludzi od groma trzeba się wszędzie przeciskać tam to się dopiero uspokoi jak minie gorączka świąteczna

jA MAM ZAMIAR SIE WYBRAC I POPATRZEC...A POWIEDZCIE TO TAM OTWARLI TEN TANI MARKET AGD ITD?
zA NIEDLUGO I TAK ZNOW SIE WYBIERAM DO KATOWIC WIEC NAPEWNO NIE OMINE:):) TAK SAMO MYSLALAM ZE DO H&M BYM PODJECHALA ALE TO POPROSZE WTEDYO WYTLUMACZENIE GDZIE CO I JAK:):)

KAROLINKO KOCHANIE NIC SIE NIE MARTW!!!!PAMIETAJ ZE SPOKUJ NAJWQZNIEJSZY I DOBRE SAMOPOCZUCIE!JA BYM SIE JUZ NIE MOGLA DOCZEKAC ZEBY MIEC KRUSZYNKE NA REKACH:):)A CZAS NA SZCZESCIE LECI BO PAMIETAM ZE JAK DO WAS DOLACZYLAM TO JESZCZE SPORO DO PORODU CI BRAKOWALO:):) AHA I JAK TRAFISZ NA RACIBORSKA TO DAJ ZNAC CO I JAK BO WLASNIE TAM BEDE SIE WYBIERAC AZ Z BB :)MAMNADZIEJE ZE ZDAZE:)

CO DO RUCHOW TO CHYBA FAKTYCZNIE ONE:):) ALE W SZCZEGOLNOSCI CZUJE JAKS IE NAPIJE CZEGOS I JAKS IEDZE PRZY KOMPUTERZE:):)A USG NIEMOGE SIE DOCZEKAC JESZCZE BARDZIEJ.POWIEDZCIE MI JESZCZE JAKBYM CHCIALA ISC NA USG 3D TO KOGO MOZECIE MI POLECIC? ZEBY NAPRAWDE BYLO FAJNIE Z PLYTKA ITD ? NO I ILE MNIEJWIECEJ WCZENSIEJ TRZEBA ZADZWONIC I SIE UMOWIC? TO MOZNA Z INNEGO MIASTA? ZAKLADAJA KARTOTEKE? ALE JA JESTEM ZIELONA POD TYM WZGLEDEM....AZ WSTYD....AHA I JAKIE TO KOSZTA JUZ Z CALOSCIA:)

DZIEKUJE I PRZEPRAZAM WAS ZA ZAMIESZANIE:)

mmm super że tatusiek zwariował na punkcie małego :) pewnie się rozczulasz jak na nich patrzysz :) i ta ściema że tylko przejeżdżał obok basenu ;) pewnie będzie wchodził do wody z Tobą i maluszkiem!

iwcia mam nadzieję że kłopoty w domu rozwiązane? i faktycznie pewnie się uspokoi dopiero po świętach... jakoś zapomniałam że święta się zbliżają ;)

lilith dzięki :) teraz role się odwróciły ;D wcześniej ja Cię pocieszałam a teraz Ty mnie, że to już nie długo :) i jak tylko wyląduję na raciborskiej to opiszę :) mam nadzieję że będę dobrze wspominac :) ja też wcześnie czułam ruchy,moja mała bardzo się ożywia jak ją wożę w autobusie,nie wiem tylko czy to znaczy że lubi czy że nie ::) nie chciałabym potem jechać w busie i żeby mi ryczała :) wszyscy będą się patrzeć z wyrzutem "co ja jej zrobiłam" albo "czego nie chcę jej dać" ;)

byłam z mężulem na zakupach i rodzice do mnie zadzwonili gdzie robimy te zakupy,bo podobno w tesco w silesi wykryli salmonellę ::) my byliśmy w albercie(empik)więc mam nadzieję że tam jest spokój ::)

ale ślisko na chodnikach aż strach gdzieś wychodzić !

oj slisko i to baaardzo!!!!az strach jak ide z psem i chodze po sniegu wtedy a nie po chodniku....

Karolina napewno bedziesz dobrze wspominac!!zreszta pomys ze nie jestes pierwsza i nie ostatnia!!i ze napewno o wszystkim i tak zapomnisz jak tylko zobaczysz swoja ukochana coreczke na oczy:) jak ja uslyszysz przytulisz!!!ale to bedzie szczescie!!!! no i najwazniejsze ze jaks ie zacznie to jeszcze chwilka i bedzie juz z glowy:)
Tak wiec napewno bedzie dobrze!!!!!!! oj a potem prosimy o szybkie wstawienie zdjec!!!!

dzis obrzeralams ie zupa ogorkowa!!mniam!!!ale mis ie chcialo!:):)

Witam,

Wczoraj padlam z Sonia i tylko poczytalam Wasze posty. Bylysmy caly dzien w Katowicach. Dojechac nie moglysmy, bo kolo w autobusie sie zaczelo palic... Jakkolwiek dojechalysmy cale do taty, a mama do biblioteki.

Karolina, ja slyszlam, ze nie w Tesco, tylko w chinskiej restauracji, ktora zamkneli. Ale mnie tam jeszcze nie bylo, poczekam jeszcze z tydzien, pozniej sie rozluzni. Slyszalma, ze tam dosc drogo, takie bardziej ekskluzywne sklepy - nic sama jednak nie powiem, bo nie widzialam.

MMM musicie tworzyc wspaniala rodzinke. Rafal to sie zachowal jak facet - takie male to mama wychowuje - nie mowie, ze nic przy niej nie robil, ale bal sie i zawsze chcialbym to ja jak moge robila przy Sonia. A teraz im Sonia starsza i kumata to poswieca jej wiecej czasu. Kupuje zabawki edukacyjne, opowiada, chce sie z nia bawic. Pewnie za niedlugo, to ja bede lezala do gory brzuchem, a tatus wychowywal ;)

Pozdrawiam,

lilithko ja też chodzę po śniegu :) dobrze że zakładam grube skarpetki,na sczęście stopy przestały mi puchnąć i się mieszczę :) jestem właśnie ciekawa czy faktycznie tak jest że jak się ujrzy dzidzię to o całym bólu się zapomina ::) mam nadzieję że tak i że szybko się o tym przekonam :) a propo tego co pisałaś że chciałaś wstąpić H&M w katowiacach to słyszałam że jest tam dosyć drogo,czasem tam przechodzę ale jakoś nie miałam okazji tam wstąpić ::) ale to może dlatego że teraz i tak bym się nie zmieściła w te wszystkie ciuszki :)

sandrosko nie ma to jak sprzeczne info :D (tesco i chińska resteuracja ) . A gdzie chodzisz do biblioteki w k-ce? do śląskiej ? ja chodzę na ul.słowackiego,jak tam bywasz to może kiedyś się natkniemy na siebie :)

wczoraj na kolację zrobiłam grzanki (chleb,jajko i patelnia) a mąż po zjedzeniu mówi że przed ślubem miał poważne wątpliwości czy coś umiem przyrządzić ale teraz widzi że nie potrzebnie się niepokoił!!!! tyle mu obiadów już zrobiłam a on coś takiego po zwykłych grzankach ::) :D :D komplemenciarz ;) dziś może uda mi się zrobić łazanki,bo tak chodzą za mną od paru dni ::)

skarpetki7sw.jpg

reklama
Nad moją ciążą pojawiły się ostatnio ciemne chmury. Podobno serce dzidziola bije nierytmicznie. Muszę zrobić specjalistyczne badania (echo serca). Dowiedziałam się o tym w sobotę, więc już dziś jestem dobrej myśli, ale było ciężko!

Co do kurczy w łydkach, to przeżyłam to dwa razy (oczywiście w nocy!) i wiem, że NIE CIERPIĘ tego uczucia :)

Pozdrawiam!!

Do góry