reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
Karolka ;D jakCie milo widziec , naprawde ;D
Cos tu pusto bez Was bylo ;D
Jak widzisz nie mialas zbyt wiele do poczytania , ale teraz to pewno sie zmieni , do twojego porodu ;) Jak sie czujecie? ;D ..towarzyszko ;) Mnie tez puchly nogi pod koniec , moze to Cie pocieszy ;) a ze rozwarcia nie ma , nic sie nie martw , moze sie zrobic w ciagu paru godzinek . Nie przemeczaj sie zbyt w domciu ,potrzebne ci beda sily . Juz niedlugo sie malutka pojawi sie na swiecie . Moze Mikolajka bedzie? ;D ;D
Wartalo sobie luknac na BB ;D
Moge isc sobie odpoczac po obiadku ;) Pozdrawiam wszystkie mamusie z dobra pamiecia i te z troszke gorsza :p

A gdzie Sandra sie znow zapodziala ? no standart Trysia, Miza .. qrcze wszytskie bede wymieniac ?

reklama
Witam,

Teraz Rafla ma wolne i jest rodzinnie.

Karolina milo znow poczytac Twoje posty, jak zauwazylas bez Ciebie bylo tu raczej cicho. Ja do dnia porodu nie mialam zadnych obiawow, wiec nie martw sie, wszystko sie moze zdazyc.

Lilith, to pewno sa ruchy, ja pierwszych tez nie rozpoznawalam.

My wlasnie po spacerze. Sonia to uwielbia teraz zjezdalnie, ma taki poslizg, ze hohoho.
A teraz sie usmialam. Dawalam malej ciasteczka bebe, okazalo sie ze dawala je pieskowi - ciasteczka sie konczyly, wziela butelke i odwrucila smoczkiem do psa ;D

Pozdrawiam,

aga,sandros jakie miłe powitanie aż pochwaliłam się mężowi ;D

w dzień terminu mam isć ( z ustnego polecenia giny) na raciborską,mam poprosić o przebadanie i ktg,mam nadzieję że zrobią mi "przegląd" ;) i podobno jak 7 dnia od terminu nic się nie będzie działo to na bank mają przyjąć mnie i wywoływać albo cesarka ::) trochę mnie pocieszacie że to może się rozegrać w ciąu paru godzin :) tak jak pisała mmm po cesarce nie można intensywnie ćwiczyć z pół roku i jak ja bym schudła do wakacji ??? ;D

i w radio non stop trąbią że najgorsza teraz pogoda w katowicach(mrozy,zamiecie itp) zastanawiam się czy to nie złośliwość losu ;D i czy karetka jakby co przedrze się przez te zaspy ;D ;D muszę pościągać dla męża instrukcje typu " zrób to sam -odbierz poród swojej żony w domu" ;D

aga, a co robiłaś na obiadek,przyznaję że jak się jest panią domu to ciężko wymyślić coś oryginalnego na obiad i nie powtarzającego się co dzień ;) już wertuję na necie stronki z gotowaniem ::) nie wiedziałam że to tak ciężko :) każesz mi się nie przemęczać a ja to robię bo mam (o naiwna) nadzieję że przyspieszy to poród ::) chyba sobie daruję :)

sandros jaką masz dobrą córunię ! :D piesek musi ją uwielbiać ;D

za chwilę mecz i w końcu mam swobodny dostęp do netu ;)

Witam,

Karolina, przyszlas i odrazu watek ruszyl z miejsca.

Piesek, to ma raczej mieszane uczucia, bo moze i go ciagle czyms tam karmi, ale tez duzo go glaszcze - a glaskanie w wykonaniu Soni to uderzanie, nie potrafi jeszcze go ladnie poglaskac, a biedny Dodzer w tedy paczy na mnie z nadzieja, ze ja odciagne...

Pozdrawiam,

Cześć!!

karolinnko z doświadczenia i obserwacji wiem że sprzątanie i chodzenie po schodach pomaga temu komu ma pomóc a jak dzidziuś nie chce wyjść to go nawet oksytocyna nie pomoże ;) ; a na tę pogodę to trzeba sanek, a może jak już aga zauwazyła Mikołaj Cię podwiezie do szpitala :p

aga jak to dobrze że odzyskałaś dobry humor, udziela się :D

sandros wyobrazam sobie jak musi słodko wyglądać taka sytuacja kiedy mała dziewczynka dzieli się ciasteczkami z pieskiem ;) nie musisz się martwić że czas na drugie dziecko kiedy nie rośnie w domu mały egoista ;)

lilith ja pierwsze ruchy czułam w 16 tyg. i to było bardzo wcześnie, cała niedzielę "wsłuchiwałam" się w brzuszek, ale pewna byłam dopiero nastepnego dnia kiedy czekałam na tramwaj na przystanku, tego nie dało się nie zauważyć. Na pewno tego nie przegapisz :)

jak sie uda to wrzucę tu zdjęcia jeszcze dzisiaj :)

sandros przypomniałaś mi jak mój młodszy brat był jeszcze mały ( ja miałam z 15 lat a on raczkował) i też mielismy psinę i to jak mój brat ciągnął psa za uszy, ogon, oczywiście nie złośliwie tylko w celach badawczych ;) i ta moja psinka tak to dzielnie znosiła patrząc właśnie tym swoim wzrokiem :) kto ma psa ten zna to "SPOJRZENIE" ;D

mmm no właśnie nic nie pomaga ;) żadne sprzątanie,sexik ;) tylko jestem potem zmęczona ;) czekam niecierpliwie na zdjęcia! :)

dziewczyny byłyście już może w silesia center ? ja na razie tam nie byłam bo wydaje mi się że będzie masa ludzi i nie chcę tam teraz wchodzić ::) ale jestem ciekawa czy waszym zdaniem warto. Ponoć będzie tam (lub już jest) kaplica ekumeniczna! no i masa innych "rozrywek". Jak widziałam w gazecie mapę to jestem pod wrażeniem ilości zajętej przestrzeni!

no i się nie udało!! Za słabo mi ciagnie net.

karolinnko niestety nie byłam tam, ale mój Jarek próbował się tam dostać w weekend popołudniową porą i korek od strony Sosnowca był już od ikei ;) Myślę że trzeba sie wstrzymać z zakupami w tym miejscu przynajmniej w weekend :)

witam
siedzę sobie grzecznie w domku, nudno mi jak diabli, przepływy dalej nieciekawe. jutro jedziemy na usg 3d.

Karolka: podobno do silesia można jechać w miarę spokojnie na tygodniu. tłum szaleńców przewinął się przez pierwszy weekend.

kolorowych snów

reklama
Do góry