reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
my juz po buszowąłyśmy ponad godzinkę w ogródku z pieskami !! i teraz Liwia w łózeczku ale spiewa i wrzeszczy na caly regulator to chyba szybko nie zasnie :eek: a chce jeszcze po południu wypad zrobic gdzies na spacerek !!!!

wrzeszczy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!! mamamamama !!!!! aaaaaa mamamam !!!!!! :baffled:

Ja właśnie wróciłam z 2 godzinnego spacerku, podczas którego pogawędziłyśmy sobie z Mokkate i Martynką :-) :tak: :-) Kasiu dziękuję za miłe spotkanko :-)
Pogoda suuuper!!!

Karolinka właśnie robi porządki w swojej szafce, wielokrotnie robiła próby wyjęcia z niej wszystkiego co się da i w końcu się jej udało :baffled:

Witam!

Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. Pytalam bo nei wiem czy moge sprobowac prac juz ciuszki Oliwki razem z nasyzmi. Bo w sumie Mala nie ma zadnych alergii ani uczulenia na proszek bo czesto lezy na naszym lozku w poscieli pranej normalnej lub przytula sie do mnie a moje ibrania nie sa prane w Loveli. Wydaje mi sie wiec ze moge chyba sprobowac.

Oliwka rosnie jak na drozdzach, wazy juz chyba z 8kg, jak nie wiecej. Moj maly slodki klocuszek :-D Wcina wszystko co sie da. Zupki, deserki, soczki. Probowalam dac JEj chrupka kukurydzianego ale nie wiedziala co ma z tym zrobic i traktowala to jako zabawke ;-) :-D Chpdzimy na basen do rybnika na specjlane zajecia dla niemowlat. Oliwia jest zachwycona, jedna bardziej zwraca uwage na innych ludzi (mala ciekawska:-p ) niz na to co Tatus robi z nia w wodzie;-) Gdy zlapie kogos za palce to ladnie podciaga sie i siedzi. Sama jeszcze nei potrafi siadac. ALe za to w tym tygodniu zauwazylam ze probuje podciagac kolanka pod brzuszek do pozycji wyjsciowej do raczkowania, wiec moze gdzies za 2 miesiace sie tego doczekamy. A kiedy Wasze dzieci zaczely raczkowac?

Ja sobie studiuje, wlasnie wrocilam z uczelni. I padam na pyszczek :-( Na BB jestem codziennie ale udzielam sie na Wrzesniowkach2006. Wasze posty jednak czytam regularnie i wiem co sie u Was dzieje :tak:

A tutaj kilka fotek mojej Oliwki:

Dziewczyny wracam po kilku dniach przerwy. Wszystko przez te cholerne coś co się przyczepiło mojej Ani :-( To nie była trzydniówka tylko w sumie nie wiadomo co. Wszystkie objawy nie pasowały do żadnej choroby. Jeszcze myślimy z lekarzem, że to było jakieś zatrucie, ale od czego cholera wie :eek: Najważniejsze, że jest już dobrze. Ania w ogóle zaczęła coś jeść. Spadła na wadze przez tydzień 300g :-( Mam nadzieje, że teraz to już tylko będzie przybierać.
Fajnie, że się Wam spacerki udały. Ja dzisiaj nigdzie nie byłam, a to dlatego, że od kilku dni mamy w domu nowego członka rodziny. Jest to pies rasy labrador maści biszkoptowej i wabi się Goran :-) Ma 7 miesięcy i przejęliśmy go od innej rodziny. Jest bardzo kochany i grzeczny :tak:
Przepraszam, ale nie dam rady nadrobić zaległości a z bieżących spraw to
luczynka masz śliczną córeczkę. Taka słodka pyzunia :-) Nasza Ania zaczęła raczkować w 5 miesiącu, zresztą podobnie jak Karolinka. Ale każde dziecko inne i inaczej się rozwija. U nas na majówkach niektóre dzieci dopiero teraz zaczęły raczkować.

Luczynka ale Oliwka słodziutka :tak: Fajnie ze coś napisałaś :-) Super te fotusie na basenie :tak:
Jeśli chodzi o raczkowanie to moja Karolinka już jak miała 4 miesiące to przybierała pozycję do raczkowania, ale to było zdecydowanie za wcześnie, o raczkowaniu z prawdziwego zdarzenia mogliśmy mówić dopiero jak już miała skończone 7 miesięcy :-)

hej !!! wieczorkiem !!!!

Trinilov fajnie ze juz z Anią lepiej !!! oj to dziewczyny pewnie cieszą z psinki !!!! bardzo fajny piesek dla dzieci !!

Izka i co jutro ......:confused:
będziesz bo nie wiem czy mam maseczki robić itp :-D

Luczyna no wreszcie !!! tak nie moze byc ze sie tylko czyta daje Ci żółtą kartke !! Bączek mały śliczny i super na basenik ze chodzicie my tez z Liwia tam byłysmy super !!!!! Liwia raczkowała króciutko gdzies ok 6/7 miesiąca !!

zyje kochaniutkie :-) Emilka daje czadu ;-)
straszny nerwus. Wiki uczę teraz siusiania do nocnika :-) narazie raz tylko udało jej sie zrobic siusiu,ale z czasem... ;-) Oczka mi sie coś psują,bo bolą i niedowidze czasami wyraźnie :-( idę 16.03 do okulisty zobaczymy co będzie :-(

reklama
Justynka jak nie będzie jakiegoś trzęsienia ziemi czy czegoś w tym rodzaju to przybędę jutro do Twojej wioski :-D więc rób te maseczki :-D Tak jak się ugadywałyśmy dam Ci pika a Ty mi dasz jak będziesz w pobliżu :-)

Czarnulka oj oj na oczka trzeba uważać, za dużo przy kompie siedzisz ;-) Życzę sukcesów w uczeniu Wikusi !!!

Idę do wyrka, dobranoc!

Do góry