reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki ze Śląska,odezwijcie się!!!

czy darzymy lekarzy zaufaniem????

• Wszystkich głosujących
    285
reklama
dzieki sandros zaczynam napawac sie optymizmem coz innego mi pozostalo.na forum czytając te wszystkie wiadomosci czlowik widzi ze wszystko jest mozliwe

Basienka na pewno sie uda !! podstawa to dobry gin!! Trzymam kciuki zeby za niedługo pojawił sie suwaczek u Ciebie odmierzający czas przybycia małego człowieczka !!

hello :)

Sandros ;D ;D chyba jeszcze nie poganiaja , ale pogadac na pewno , zanjda wspolny jezyk haha ;)
No chyba ze poleci za Sona , ::) kto to wie , dzieci lubia zaskakiwac .

Lilitku dzieki ;) nie powiem ze bardzo lubie komplementy o moim dzieciaczku ;) jak kazda mamusia z reszta ;D
Zobaczysz Ty tez bedziesz chodzic dumna i blada a czlowiek robi sie czasami monotematyczny , wciaz i tylko o swoim dzieciaku by mowil . Bylas na kontroli? Moze warto isc do lekarza , qrcze powinien cos z Twoimi dolegliwosciami zrobic .

Basienko wszystko opisalam watku na ktorego dalam Ci linka .
To tak dla uzupelnienia ;)
Ja tez mialam czesto zapalenia jajnikow i ostatnia diagnoza , oczywiscie po badaniu hormonow ( ktore wyszly bardzo dobrze) stwierdzono ze moze to byc wlasnie zatkanie jajaowodow. Podobno jest to bardzo bolesny zabieg i daje plodnosc na pol roku .jezeli w tym okresie nie zajdziesz w ciaze , znow przetykanie . Ja juz bylam umoiwona do lekarki ale dostalam miedzyczasie prace i nie poszlam . Za dwa lata zaszlam w ciaze bez zadnych srodkow pomocniczych . A nie mialam podobno szans na zajscie w ciaze w sposob naturalny . Dziesiaj twierdze tak jak w tamtym watku ze moje problemy mialy podloze psychiczne . Za bardzo chialam to dziecko i bylam juz zalamana , nie czulam sie kobieta .
Trwalo to w sumie pare dobrych lat i pomogla mi nowa praca . Przestalam myslec i liczyc dni plodne , zajelam sie praca . Okazalo sie ze wlasnie to bylo zlotym sodkiem na bezplodnosc .

Basienko czy masz zrobione wszytskie badania? Poczawszy od meza , hormony itd?
Jezeli masz np zrosty po zapaleniach na jajnikach moga one nie produkowac jajeczek , ale po pierwsze z jednym jajnikiem tez mozna zajsc w ciaze , a dwa dobry lekarz powie ci kiedy masz jajeczkowanie . Na usg widac ;D Mnie sie nie udalo wtedy , a mialy byc blizniaki ;D
Ok daj znac co i jak ;)

kochane uciekam pod prysznic :p pa

Aga ja bardzo lubie jak pokazujecie zdjecia swoich maluszkow i o nich piszecie:) to bardzo poprawia humor i dodaje sil :)
Co do dolegliwosci jeszcze zobacze moze jak pojde juz na wizyte to akurat cos przytyje...to wsumie dopiero 15 tydzien wiec moze z czasem i powolutku apetyt powroci:)
A ja zrobvilam juz zdjecia maluchom...ale dopiero wieczorem zrobie takie dokladne!zaraz postarams ie sciagnac je na komp i przeslac:) A te co zrobie wieczorkiem zamieszcze jutro:):)

Witajcie Mamusie!!!!!!!!

MMM: gratulucję synusia! śliczne zdjęcia.

Dziewczynki - ja też bym chętnie pojechała do parku, ale każą siedzieć w domku, nie nadwyrężać się i raczej leżęć, więc staram siębyćgrzeczna. Fasola oddzywa się craz częściej i coraz mocniej.

male8ix.jpg

maly19ix.jpg

maly23ta.jpg

maly2jf.jpg

to maluchy:) brakuje 4 bo zle sie ulozyl:) ale jak mowilam wieczorkiem zrobie zdjecia:)

qleeeeeeeee nie uwierzycie co mi stało... nie pamietam kiedy u Was tu bylam ostatni raz i napisalam taki wielgasny elaborat i co sie stało?? zrzucilam sobie odpowiedz na pasek aby wstawic fotke ktorej oczywiscie jeszcze nie było na dysku tylko w aparacie .. i co... wywalilo mnie z bb :o :o :o
więc w skrocie to co tam było...
sorki ze mnie tutaj tak dlugo nie bylo ale mielismy szpistal w domku.. po koloei wszyscy bylismy a wlasciwie jestesmy chorzy.. tomek..ja..macko... a do tego jeszcze maly zlapal chyba rozyczke...mowie chyba bo po mojej diagnozie lekarz powiedzial ze wyglada to czesciowo na róże.. bo wezly chlonne powiekszone..ale wysypka nie zaczynala sie tak jak przy róży..koniec na nasz temat...ach i jeszcze jedno, moj tomi dziennie bral ze soba kompa do pracy..a wraca zawsze dosyc poźno...mam nadzieje ze zostalam rozgrzeszzona.. :) :) :)
lilithko słodziaste te Twoje mycki, ale nie łostawiaj ich wszystkich bo jak maly dziabąg sie pojawi na tym siwecie to bedziesz miala niezle zoo w domku... ;D ;D ;D
agula77wiesz ze Twoj gizd ma takie same gaaloty jak mooj!!
karolinkono chyba sie cieszyta ze bedzieta wreszcie sami, wiec nie marudaj ze tesciowie 20 min autobusem beda miec...moi mają 15 samochodem i to w dodatku sluzbowym..wiec darmowe paliwo..a moi rodzice 60 km i joosz chyba zapomnieli o tym ze mają wnoosia i coorcie i zienciunia tak kofanego..jeszcze bedziesz buceć zeby ktos przyjechal i kapecke Cie ponerwował.. ;D ;D ;D pogilaj delikatnie swoj brzusilek od ciotki trychy :)
basienko nie chce powielac opinii ale jedno moge Ci poradzic idź do pewnego gina, wierz mi bo Wasze starania o potomka są na pewno bardzo cięzki i trudne...wiec jezeli juz bedzie ten fasolek w Twoim brzusiu to wazne jest aby opiekowal sie nim najlepszy lekarz...wiem cos o tym wierz mi... nie mam zamiaru straszyc, absolutnie tylko przestrzec przed konowalami z ktorymi neistety nam bylo dane sie spotkac wtym tak waznym i niezwyklym okresie...jezeli chcesz wiecej szczegolow to poczytaj sobie na czarnej liscie tam wiecej szczegolow na ten temat... jeszcze mam jedną bardzo ważną radę...wyjedźcie sobie gdzies i przestań tylko o jednym myslec...jest piekna jesien...wyloozuj sie troszeczke a sama zobaczysz ze niedlugo bedziemy sie cieszyc Twoim suwaczkiem w Twoim bb opisie :)
pozdrowionka dla wsiech mamusiek forumowiczek i brzucholkowych dzidziorkow
o jejooooooo ale siem rozpisałem ::) ::) ::)

hej hej

Trysia wreszcie nareszcie sie odezwalas ;D ;) Czyli choroby macie za soba ? Po za ta wstretna rozyczka . Eee bedzie juz mial to maluch za soba ;)
Galotki super , uwielbiam Oliverka w nich . Kozak maslak ;D ;D
Zapodaj nowe fotki ;) Teraz masz pani kolezanko duzo do nadrobienia , przeca tys matka watku ;D ;)

Lilith nie kus kroliczkami ;) one sa poprostu slodzitkie . Ja tez uwielbiam fotki takich maluszkow , faktycznie w ciazy ogladalam wszystko zwiazane z dziecmi , tapety mialam z noworodkami , gazety nalogowo kupowalam , a potem juz plakalam za moim malenstwem nie umialam sie jego doczekac . Jeszcze troszke Lilitku , wiem ze sie niecierpliwisz , ale ciaza zleci szybko ;)

Sandros , Karolka co z tym jutrem ? qrcze nic nie wiem ..Zreszta i tak chcialam odwolac piatek bo zapomnialam na smierc ze ide do urzedu .
Dajcie znac co robimy .

Kasienko spotkamy sie jeszcze nie jeden raz ;) Ty teraz jak najwiecej odpoczywaj . Zrobimy zlot kiedys jak bedzie troszke cieplej , wtedy juz chyba wszystkie z dzieciaczkami i Basia z balonikiem ;)

Basiu wlasnie Trysia mowi dobrze , to tez chcialam ci przekazac , najwazniejszy jest spokoj i dobry lekarz. Trzymam caly czas kciuki ;)

Lece bo Oli sie mi tu buntuje musimy sie w koncu powyglupiac ;D

reklama
hej lasencje :)

ja sobie tak sennie przechodzę przez czwartek ...
ziewagg5cj.gif
byłam dziś wcześniutko na pobraniu krwi i to może dlatego ::) (zaliczyłam drzemkę popołudniową :) )

byłam też na mieszkanku,kurcze,przez to że mąż chodzi na nadgodziny to chyba parę dni później się przeprowadzimy ::)

nie macie pojęcia jaka dziś obolała się kustykam przez ten czwartek,heh,jak stara babka :) . Przestałam brac dziś no-spę ( gina pewnie kazałaby jeszcze przez pare dni ale już nie będę ;) )

aga77 mały super wychodzi na zdjęciach :) a park jest sliczny w czasie jesieni :)

aga,sandros jeśli wybieramy się we trzy,to spytam nieśmiało czy mogłybyście np. w pon zostawić z kimś dzieci ?tak na 2-3 godz? wtedy mam mały pomysł :)

sandros koniec końców to aga się wyłamała :) ale masz się super że SOnia taka grzeczniutka ! kochana jest :)

trysia ale Ty się nam tu chowałaś
jezyk25wj.gif
:) życzę na wstępie dużo zdrówka dla Twojej rodzinki :) (sobie i mojemu mężowi też,taka dziwna ta pogoda) A z bb Cię wywaliło bo długo nie wchodziłaś ;) masz za karę ;) jestem ciekawa czy będzie tak,jak piszesz o teściach i rodzicach :D

lilith króliczki na tych zdjęciach wyglądają jak wiewiórki ;D lub myszki :)

kaśka76 szkoda w takim razie że musisz leżeć :( ale kiedyś na pewno się do nas dołączysz na spacerach ;D

pieknymotyl7sn.gif

Do góry