reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z West Yorkshire

A coż tu taka cisza? Nie mam co czytać :-(...
My już po chrzcinach Emilki, nawet była grzeczna na mszy, chociaż zapłakała trochę przy polewaniu główki i namaszczaniu. Za to w domu już koncert niezły zrobiła. Jakoś ta moja dziecinka jest bardzo strachliwa i każdy większy tłum ludzi i lekki harmider jej zdecydowanie nie odpowiada. Udało się jednak jakimś sposobem uśpić po 21-tej i reszta wieczoru była już spokojna.
A dziś moja siostra zrobiła mi manicure i pedicure z masażem, jest w trakcie kursu i musiała sobie trochę poćwiczyć :-). Nigdy dotąd nie miałam robionego pedicure, bo wydawało mi się, że moim stopom nic nie pomoże, żeby lepiej wyglądały :-(, a jednak byłam mile zaskoczona i od razu zamówiłam sobie zabiegi na następny raz jak się zobaczymy :tak:. Szkoda tylko, że widzimy się tak rzadko, bo Justyna mieszka za Birmingham.

reklama
no ja weckend mimo pięknej pogody spędzilam prawie uziemina
choroba mnie zwaliła katar mam taki że az mam rany od chusteczek ,do tego chyba zatoki i potworny kaszel ,jakas masakra :szok::-(
czekam na czwartek z utęsknieniem bo idę do mojego doktora w Polsce ,moze mi pomoże .
Mam nadzieję że u Was było weselej :tak::-D

Ja dzis pozegnalam tesciowa. Wrocila do PL. Kubus troche smutny chodzi, bo nie ma sie z kim bawic. Wczoraj bylismy na mikolajkach w szkole Kubusia. Bylo bardzo przyjemnie. Spotkalismy sie ze Sw. Mikolajem :-) Podjedlismy troche pysznych ciasteczek. Kubus sie wybawil na roznych konkursach, wygral chyba wszystkie mozliwe auteczka, objadl sie slodyczami, rozrabial z kolegami z klasy i wrocil caly szczesliwy do domku.

Monika - wspolczuje zatok, znam ten bol, lecisz do PL teraz czy jedziesz autem? Szybkiego powrotu do zdrowia.

Noami - to faktycznie szkoda, ze Twoja siostra tak daleko mieszka :-(

MONIKA-to Ty juz w tym tygodniu jedziesz do Polski???a kiedy wracasz??U mnie weekend w sobote byl ok,bylismy w ratuszu na mikolaja z polskiej szkoly z Kuba:tak:pospiewali dzieci troche koled i bylo milo:tak:za to dzisiaj juz choroba go zaatakowala:wściekła/y:strasznie ma powiekszone wezly chlonne:wściekła/y:dotknac sie nie da:no:i znowu jutro mnie lekarz czeka:-(
KASIEK-no to fajnie ze rodzinka przyjezdza:tak:a babcia dala sie namowic??
MARZENA-super ze dostalas prace:tak:

lecę w środę i wracam 7 stycznia wieczorem
Dorota zdrówka dla Kubusia
Kasia.J nawt mnie nie bolą zatoki tak bardzo bo naswietlam się lampą ale czuję że są zawalone ,gorzej z kaszlem bo strasznie męczy ii katar :-:)szok:

Nie dosc ze tak potwornie mi nudno to jeszcze wy nic nie piszecie i nie mam co czytac ;-)
Doris babcia stwierdzila ze pojdzie na swieta do wujka (swojego syna) robi;-) wszytsko zeby nie myslec o locie, zreszta ja nie mialabym sumienia ja tak meczyc - zdrowie juz szwankuje i nie dziwie sie jej ze nie chce.
Monia - ooo zatoki :-(znam ten bol - kaszel katar i spuchnieta nabrzmiala twarz :-(mam to ok 3 razy w roku . milego pobytu w Polsce i spokojnej podrozy:-)
Rodzinka przyjezdza i musze isc dokupic talerzy bo jakos mi sie tluka szybko ;-)recznikow no i garnki ktore ostatnio popalilam. czyli plan na dzis juz jest, gorzej z pomyslem na obiad:crazy: hmmm moze fasolka z jajkiem sadzonym na toscie :-D:-D:-D

Wszystkie chyba juz swietami zyja, bo straszne tu pustki. Ja tez juz tylko o tym mysle, co spakowac, jak, co dokupic i czy to sie wszystko zmiesci w aucie :szok:
Kasiek - ja tez na poczatku wszystko przypalalam, a moj maz dzielnie jadl z usmiechnieta mina i zachwalal jakie dobre ;-):-) Kiedy sie przeprowadzacie?

Witajcie kochane koleżanki.Dzisiaj humor lepszy już.
Dziewczyny czytałam co się stało Amparowej. Trzeba było lasce pojechać a nie pozwolić jej odejść.Trzeba bronić swojej godności.Ja już jednego dziadka zaraportowałam w pracy, bo głupie komentarze robił. Miał chłopina 97 lat,ale wiedział co robi.No to nauczkę dostał.:angry::angry:Nigdy nie pozwoliłam nikomu odejść po takim zachowaniu. Im mniej się reaguje tym bardziej oni myślą,że mogą tak robić. :crazy:
A tak na serio, to takie zachowanie podlega pod ASB- czyli antisocial behaviour i jest karane nakazem ASBO.Jeżeli spotka was coś takiego to natychmiast dzwońcie po policje. No i nie pozwólcie się obrażać. Takie paniusie łatwo można zgasić, trzeba tylko umieć dobitnie , ale inteligentnie ,żeby nie naruszyć prawa, jej odpowiedzieć. To jest obraza o podłożu rasistowskim i nie można się bać ,że nic z tym nie zrobią. Po fakcie jak już laska odjechała na pewno nie, bo wtedy co najwyżej można ją cmoknąć :laugh2::laugh2::laugh2:. Także dzwońcie od razu na policję,albo poproście ochronę o to.
oto numer pod który można zadzwonić w takich przypadkach
Telephone 0845 6060606 a tutaj możecie znaleść kogoś kto się zajmuje takim zachowaniem w waszej okolicy
Respect - Anti-social behaviour coordinator search

Monika spakowana?? Ja jeszcze w lesie , ale w czwartek Misiek bierze wolne więc będziemy ostatnie zakupy robić i będziemy się pakować;-)

Ostatnia edycja:
reklama
pakowanie Magda zostawiam na wieczór jak będzie Wojtek :tak:
sama nie mam na nic siły :-(
dawno nie byłam taka chora :-:)-(

Do góry