reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z West Yorkshire

MarzenaM - niestety, nie wszyscy, ktorzy tu przyjezdzaja, mieli szczescie dorastac w cywilizowanym kraju, w ktorym by ich nauczono pisac i czytac

Kuba mnie dzis zapytal w drodze do szkoly jak to sie robi te nowe dzidziusie :szok: Dobrze, ze dojechalismy do szkoly szybko, bo szczerze nie bylam przygotowana za bardzo na jego szczegolowe pytania. Musze sie troche podszkolic.

reklama
kasia.j ja doskonale to rozumię, że nie każdy urodził się w cywilizowanym kraju :-(
ale nie rozumię tego, że w tej grupie są ludzie , któzy już tu się urodzili i nie potrafią pisać, przecież szkoła do 16-tego roku życia jest tu obowiązkowa:crazy:

hej dziewczyny
Ja na chwilke bo mam zaleglosci w domu :crazy:
Michal wczoraj byl u lekarza bo poprostu nie mial sily juz kupkac tak go sciskalo w rzoladku i lekarz dodal do paracetamolu ibuprom:rofl2::crazy::crazy::wściekła/y:
musialam nazmyslac ze jadl jedzenie z polski a tam ostatnio duzo dzieci ma salmonelle i dal nam pojemnik na kupke zeby ja zbadac :rofl2: inaczej skubany nic by nie poradzil
w aptece dostalam od dobrej pani saszetki na rozwolnienie ale sa tak nie dobre ze maly nie ruszyl tego !! nic nie chce jesc ale jest troszke lepiej -popija po troszku herbatki ziolowe. zmartwilo mnie dzis ze to co wsadzi do ust to takie same mu wychodzi - wogole nie starwione :crazy: jutro mam nadzieje bedzie lepiej
Madziu na jakim bd jest ta szkola? masz adres? zycze milego pobuty w polsce i spokojnej podrozy i zdrowka dla Maryni
Kasiu j - ciesze sie ze z chrzesnica jest lepiej !! od kiedy zostajesz sama z Maciusiem? i na dlugo?
Niunka jak Szymek? lepiej sie czuje?
Aniteczka -spokojnie wszystko sie zacznie ukladac- jak bedzie ci smutno to opowiem ci moja historie jak tu zaczynalam hehe odrazu ci sie polepszy humor
Marzena M - z ta szkola to rzeczywiscie juz slyszalam ze niektorzy musza sie uczyc zaczynajac od alfabetu. moja znajoma nawet niezle mowila po ang ale jak poszla do szkoly byla zla bo musiala zaczac od poczatku bo niestety ani czytac ani pisac po ang nie umiala - to wina tego ze uczyla sie ze sluchu tutaj w anglii a nigdy w szkole nie miala stycznosci z jezykiem ang.
Dzieki Wam wszytskim za zyczenia zdrowka dla Micha - napewno sie przydaly i jutro bedzie jak nowy :)

MarzenaM - no jak napisalas jest tylko obowiazek chodzenia, ale nikt nikogo tu nie zmusi do uczenia sie, albo chcesz albo nie

Kasiek - no to czekamy na wiesci z badan, kiedy masz miec informacje o wyniku? a moje chlopaki juz wyjezdzaja w piatek, ale sama nie bede dlugo, bo tym samym samolotem co oni maja odleciec przylatuje moja mama, jak na razie na czas nieokreslony :-) ma mi potowarzyszyc troche podczas nieobecnosci meza (hehe.... zabezpieczyl sie, co by jaki listonosz za czesto nie wpadal ;-)) i potem pomoc troche przy przeprowadzce

hejka
ja na chwile, bo jestesm dzis strasznie zmeczona, caly dzien nosilam moje dziecko na rekach bo nic nie chcial robic, co go postawilam to ryk, wogole nie chcial sie bawic , zreszta wcale sie nie dziwie, pozatym caly dzien byl troszkie rozpalony,
Madzia polecila mi smekte, ale to diabelstwo ochydne jest, dalam mu kostkie gorzkiej czekolady i zwymiotowal, a do diabla, jak mam mu pomoc jak nic nie chce jesc ani pic, :wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:, caly dzien tylko biedaczek wode pil, nic tylko woda, dobrze bo przynajmiej sie nie odwodni.
Ok 20 jak moi rodzice wrocili do domu to odzyl chyba po paracetamolu:confused:, wypil 30 ml mleka i wsio koniec.
Ja juz tez padam, nie mam sily na nic.

Madziu ty chyba jutro jedziesz co?a ten szalik to moj.

Niunka ty nikogo nie przepraszaj wiadomo że nasze dzieci i ich zdrowie są najważniejsze ,strasznie mi żal waszych bąbli ,tymbardziej ze i Ty i Kasiek macie maluchy
DLATEGO DUŻO ZDRÓWKA DLA WASZYCH SŁODZIAKÓW :tak::-)
I NIECH TE CHORÓBSKA IDĄ WKOŃCU WPIZDU :wściekła/y::crazy:

Witam
Kasiu j- wyniki maja byc jak najszynciej cokolwiek to znaczy :rofl2: tak pani powiedziala mojemu mezowi ale on dupa wolowa nie spytal czy do nas zadzwonia jak bedzie cos nie tak czy co:confused:
Niunka- no widzisz kurde i Szymka to cholerstwo zlapalo :-( a tez ma taka biegunke? moj Michas nie jadl 3 dni :-( nie liczac pare gryzow biszkopta i percelkow ! i pic tez nie za bardzo chcial !! wiesz czytalam w necie za na biegunke stosuje sie diete jablkowa ale jablko musi byc starte na tarce na malych oczkach i nie podwac sokow i mleka jak nie chce to nie wmuszac bo moze wzmozyc biegunke.
Michalowi juz troche wrocil apetyt- zajada sie teraz ale tylko biszkoptami !! a one zaraz mi sie skoncza ;-)
brzuszek go boli bo steka i sie lapie za brzunio :-(

Witam dziewczyny
ale mam dzisiaj paskudny dzień:-(nic mi sie nie chce, jestem jakaś do niczego, najchętniej wróciła bym do łóżka.Mam wrażenie, że wracają mi problemy z ciśnieniem:-(A już się cieszyłam, że tu nawet bez porannej kawy mogę jakoś funkcjonować a dzisiaj mi juz druga nie pomaga:-(O rany, ja to chyba powinnam gdzieś do ciepłych krajów się przeprowadzić;-)Kurcze, a może to nie ciśnienie tylko starość mi zaczyna doskwierać:dry:Oj chyba na prawdę wskoczę do łóżka jeszcze troche pospać bo zaczynam jakiegoś doła łapać:-(

reklama
Do góry