reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

reklama
Hejka.
KOCHANECZKA wiem co czujesz ja mam tez okropnego doła wcześniej jakoś jeszcze było oki ale teraz kiedy kończy mi się macierzyński z checia wróciłabym do pracy do ludzi to niestety muszę iśc na wychowawczy bo po pierwsze młody musi byc dalej rehabilitowany a po drugie niemam przy sobie dobrej babci która zaopiekowała by się a na opiekunke mnie nie stac,po trzecie mam jeszcze dwójke starszych którym tez musze poświęcic troche czasu.Nawet ostatnio nie odwiedzam kolezanek w pracy bo zaraz mam potwornego doła:no:
LIDKA fajnie że wybawilas sie na weselu:-Da dopiero co pisalas że nie masz sukienki;-)Dużo zdrówka dla Ciebie oby ten antybiotyk pomógl na dobre.
AYLIN mam nadzieję że z mała wszystko w porząsiu i nic jej nie jest bo szkoda takich maleństw jak choruja.
RENA ja chyba tez miałam do czynienia z ich kurierem,jak mały miał chyba 2 tyg kupiłam dla starszego buty na allegro w pierwszy dziń zadzwonił tel. zanim odebrałam karmilam wtedy to juz się rozłaczyl i paczki oczywiscie nie przywózł na drugi dzien dzwoni i mówi że jest około 1 km ode mnie i żebym sobie przyjechała po paczkę..he he smiech na sali:angry:

ANIA KROPLA witaj i pisz pisz tutaj panuje bardzo fajna atmosfera a laski rzeszowskie sa super he he:-D;-)
No ja mam kawałek do Rzeszowa bo jestem z okolic St.Woli ale to chyba niewazne.

ANEK ja też nie do końca rzeszowska, pochodzę z Lubelszczyzny a w Rz. dopiero/aż 6 lat...

88natka moja na szczęście ostatnio chodzi spać około 20, więc prawie cały wieczór mam dla siebie...albo dla prasowania pieluch, jak wczoraj...

hej :-)No własnie straszna cisza nikt prawie nic nie pisze ...wszystkie mamy takie zajęte ...Co tam u was mamuśki??
Mój mały dziś kończy 2 miesiące:-)Ale zleciało ...wczoraj byłam z nim u pediatry bo miał stan podgoraczkowy i wkupce jednej było sporo śluzu .. ale nic mi na to nie powiedziała kazała obserwować i nadal podawać bio gaie ale przynajmniej zbadała go i jestem spokojniejsza .. Dziś kiepski poranek miałam wstałam z bólem głowy i bolącymi kośćmi ale wziełam paracetamol i wypiłam kawę i jest lepiej :-)

a my jutro kończymy 5 m-cy... szok...od wczoraj mała dostaje gluten, kupy na razie bez zmian, też kiedyś był śluz kilka razy, nic z tym nie robiłam, nawet lekarce nie powiedziałam, bo to jednak sporadyczna sprawa,

dziewczyny, będę potrzebować okulistę dla małej, bo mi delikatnie zezuje, najlepiej na nfz, znacie jakichś godnych polecenia? chciałam małą zapisać do Porzakowej na Warzywnej, ale terminy dopiero na listopad:-(

poza tym wakacjujemy na wsi na Lubelszczyźnie u rodziców, m sobie od nas odpocznie...

Kasiula, niezłe połączenie - paracetamol i kawa hehe :)
Mój Michas w sobote już 4 miesiące kończy, słodziak kochany :) Już mniej marudzi i płacze, towarzyski i ruchliwy :)

Rena, słucham sobie własnie "Mamo, żywa kołysko" i ja taką własnie mamą jestem bo Michala trzeba nosić do snu... Najpierw go nosiliśmy bo miał kolkę a pote,m nosiliśmy do usypiania bo tak po prostu było szybciej. I przyzwyczailiśmy szkraba. Ale ja tam lubię go pokołysać w ramionach :)

Mi już chandra przeszła bo byłam kilka dni u rodziców, w sobotę zostawiliśmy Michała mojeje mamie i pojechalismy do znajomych, super odskocznia. Potem w niedzielę u tesciów - muszę przyzwyczajac Michasia do teściowej bo 18sierpnia i 1 wrzesnia mamy wesela i zostawiam go z teściową bo moi rodzice też na wesela idą. Na szczęscie jak ostatnio widziałam że tesciowa fajnie sie małym zajmuje to troche sie uspokoiłam.Może nie będzie tak źle:)

Aylin, ja kupuje szczepionki skojarzone. Jak Michał miał żółtaczkę po wyjściu ze szpitala i jeździlismy badac bilirubinę to serce mi pękało jak mu krew pobierali, miała zaledwie kilka dni i płakał strasznie. Chcę jemu i sobie tego oszczędzić - mam za słabe nerwy ;) Nasza pani doktor twierdzi tez że skojarzone są lepsze, ale tym akurat się nie kierowałam.

Zmykam bo Michaś marudzi, już nawet wibracje w leżaczku nie pomagają:-)

reklama
Kochaneczka grunt że pomogło i mogę normalnie funkcjonować po tak mało przespanej nocy :-)Rano mi było cięzko dziecko na ręce wziąść :-(Mój mały juz śpi ponad 2 godz a mi cycochy wystrzelą niedługo .. nie wiem co ma ostatnio z tym spaniem w dzień ,szkoda że w nocy tak nie spi:-)

Do góry