reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Hejka.
Dzisiaj pogoda idealna ani za zimno ani za gorąco,siedzimy na podwórku jak mały uśnie to lece do ogródka coś ogarnąc albo robie cos w domu bo jak niespi to juz niechce lezec w wózku tylko lubi turlac się po podlodze też ruchliwy jest obraca się na wszystkie strony do tego jeszcze pełza do przodu.Jutro jadę na wizytę do neurologa zobaczymy czy jeszcze będzie rehabilitowany.
ANIA KROPLA a gdzie dokładnie jesteś na Lubelszczyźnie bo ja tez pochodzę niby z podkarpacia ale do granicy miałam rzut beretem.
KOCHANECZKA ale Ci się rozweseliło oby mały dał wam się pobawić.
KASIULLA paracetamol z kawa pomógl bo kofeina wzmaga działanie środka przeciwbólowego,współczuje nieprzespanych nocy mój w nocy ładnie śpi a w dzien tylko cztery razy po 30 min.

Ostatnia edycja:
reklama
Mój Michał już 2h śpi... Po godzinie zaczął się wiercić więc go do cyca przystawiłam i śpi dalej. Wczoraj oboje 3godzinki pospaliśmy. Usypia nam dalej między 19 a 20 ale za to wstaje około 6...

Anek, mam takie pytanie - Ty jeżdzisz z synkiem na rehabilitacje bo on główki nie dźwigał prawidłowo? Dobrze kojarzę? Bo mój Michaś dźwiga ładnie głowę do góry jak leży na brzuszku ale za to jak leży na pleckach i się go podciąga to główka mu leci w tył. I zastanawiam się czy powinno mnie to martwić czy jeszcze ma czas. Czasem niby cos tam próbuje ale naprawdę kiepsko mu to wychodzi...

Oj pochwaliłam sie i słysze nawoływanie, mały się obudził :)

.

Anek, mam takie pytanie - Ty jeżdzisz z synkiem na rehabilitacje bo on główki nie dźwigał prawidłowo? Dobrze kojarzę? Bo mój Michaś dźwiga ładnie głowę do góry jak leży na brzuszku ale za to jak leży na pleckach i się go podciąga to główka mu leci w tył. I zastanawiam się czy powinno mnie to martwić czy jeszcze ma czas. Czasem niby cos tam próbuje ale naprawdę kiepsko mu to wychodzi...
Mój w 3 mies nie trzymał główki przy podciąganiu za rączki i to byl powód do niepokoju i faktycznie pediatra miała racje bo 3 m dziecko juz powinno to robić,najczęściej nietrzymanie główki to objaw wzmożonego napięcia mięśniowego bo dziecko nieradzi sobie z prawidłowym napinaniem mięśni które przy podnoszeniu główki jest potrzebne.
Twój ma juz 4 mies juz dawno powinien unosić główkę musisz jak najprędzej skonsultowac to z neurologiem lepiej dmuchac na zimne niż potem pluc sobie w brodę że coś sie przeoczyło.Ja a raczej lekarze przeoczyli napięcie u mojej córci dopiero jak zaczęła cofac sie w rozwoju ruchowym zauważyłam że coś jest nie tak na rehabilitację zaczęłyśmy chodzić dopiero jak córcia skończyła 8 m troche było juz późno nabrała dużo nieprawidłowych nawyków które cięzko było wyeliminowac,rehabilitowana była aż przez 8 m.

dzień dobry. Jutro szczepepienie, dzieki kochaneczka :)
zyjemy, ja jestem padnieta - mala jest kochana ale chce cyca co 2 godziny. Niewazne czy w dzień czy w nocy. Pocieszeniem jest to ze cycka max 10 minut i odlywa. Niestety katar jest wynikiem refluksu. I cholera wie co z nim zrobic.
Byłam w piatek na usg bioderek - jest ok. I pan doktor pocieszył ze refluks sam minie a malą mamy duzo nosić w pionie. I chyba pomaga - mi raczki odpadaja ale prania zdecydowanie mniej.
Dobranoc :)

hej laski

o jejku jak tu gwarnie sie zrobiło coraz wiecej mamusiek zaczyna pisac , ale za to jest co poczytac :)
ja wkoncu odebrałam dzieci w niedziele z wakacji no i teraz to mam sajgon w domu heeeeee wszedzie ich pelno haaaa no ale juz mi brakowało tych moich maluchów jakos tak cicho w tym dom u było ale ja za to wypoczelam na maksa i akumulatory na nowo naladowane heeeeee remonty skonczone tzn w kuchnia gotowa tylko ledy zostalo zamontowac :) a moja lenka juz tak obcykala kuchnie ze po szufladach wychodzi na blat nosz ja niewiem to dziewcze wszedzie wejdzie heeeeeeeeeee ona to chyba miala sie chlopakiem urodzic hiiiiiii
Lenka teraz spi a jak wstanie wybieram sie do Lidki na pogaduchy bo mnie tyllko opieprza ze nie chce jej odwiedzic heeeeee a jak pogoda w niedziele dopisze to planujemy wspolny wypad :) w tamtym roku bylismy razem z Lidką w Polanczyku i było super :)

Kochaneczka no twójmały to faktycznie juz powinien glowe trzymac stabilnie daj znac co ci lekarz powiedzial ..........

hej mamuski!!!!

witam w srodowy dzien,przepraszam że tak rzadko bywam na forum ale zrobila sie ladna pogoda i siedze cały czas z dziecmi na dworze:tak:

a co u nas........a odpukać wszystko ok,ja już zdrowa jestem,(dzieci nie zaraziłam a to najważniejsze)mój m przez trzy dni zle sie czół,gardło go bolalo i miał gorączke do lekarza oczywiscie nie poszedł ale na szczescie dawałam mu wszystkie leki jakie tylo mogły mu pomóc i mu przeszło.
wczoraj wybrałam sie na zakupy i muszę powiedziec że mi sie udały kupiłam 2 sweterki,3 koszulki,1 porę długich spodni,1 parę krótkich spodenek i oczywiscie buty
:tak:i kosmetyki wiec wróciłam do domu bardzo zadowolona.

a dzis ma do mnie przyjechać nasza iwicik z dziecmi więc zapowiada sie miłe popołudnie:tak::-)

i oczywiscie witam nowe mamusie i zapraszam do częstego pisania:tak::-)

aylin-już pewnie pisze po fakcie ale ja jestem przeciwniczką szczepien tzn.moje dzieci szczepilam bo nie miałam swiadomości i wiedzy na temat szczepionek i ich powiklań ale teraz już wiem że więcej moich dzieci nie zaszczepię.

a te szczepionki 3w1 to jest najgorsze świnstwo i najbardziej szkodliwe
:-(a lekarze na nie namawiają bo twierdzą ze dla dzieci jest lepsza bo tylko jedno wkłucie a nie powiedzą nic o powikłaniach poszczepiennych:-:)-(ważniejsza jest dla nich kasa niż zdrowie dzieci.

kochaneczka-nie masz co panikować ale faktycznie lepiej skonsultować małego z lekarzem,jesli zleci Ci rechabilitację to to nie jest nic strasznego moje blizniaki byli przez 6 miesięcy rehabilitowani i teraz jest wszystko dobrze i prawidłowo sie rozwijają:tak:

ANEK M ja tak bardziej w centrum , w połowie drogi między Lublinem a Zamościem,

szczepionkę wybrałam tradycyjną, mimo że też się napatrzyłam jak moją małą kłują, ale pobieranie krwi jest gorsze, teraz się zastanawiam co z tymi pneumokokami i meningo... na pneumo się wstępnie zdecydowaliśmy ale sama nie wiem, też się w domu nie przelewa...

reklama
hejeczka dawno mnie tu nie bylo ale nie dalam rady nawet cos poczytac nie mowiac zeby cos napisac...ale juz teraz wiecej czasu bedzie bo paczka z ciuszkami spakowana wyslana odebrana i pani zadowolona wiec uffffff ale osiedzialam sie po nocach do 2-3 w nocy bo pani odkupila ode mnie wiekszosc ciuszkow po Milence wiec wszystko opisac zrobic zdjecia wyslac ustalic ceny spakowac i uzbieralo sie tego 17kg:szok::szok::szok::szok: heheh ale mam teraz pol szafy wolne:-D:-D:-D za to padlam w "opakowaniu" wczoraj nieprzytomna o 22ej juz niekontaktowalam:-D:-D:-D

u nas nic nowego Piotrus grzeczny jak zwykle Milena daje juz tak w kosc ze i czasem lacina sie sypie ale nie daje rady:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a z mezem no coz znowu to samo juz mi sie nie chce nawet z nim rozmawiac:-:)-:)no::no:

a co do szczepionek tez zwyklymi szczepie za to zaszczepilam na rotawirusa bo moja Milena miala juz 2 razy a jak pojdzie do przedszkola to bedzie roznosci przynosic...na pneumokoki mozna zaszczepic tez po 2 roku zycia wtedy jest 1 dawka podajze wiec mysle teraz Milene zaszczepic ewentualnie bo wczesniej nie ma sensu jak dziecko nie idzie do zlobka czy przedszkola...

aaaaaaa zapomnialam sie pochwalic ze moj gosciu juz coraz ladniej siedzi oczywiscie wymaga asekuracji ale juz potrafi sam zlapac rownowage i sie ewentualnie podeprzec raczka ale do samodzielnego siedzenia to jeszcze troche...no i zaczal przybierac pozycje do raczkowania jaki zadowolony wtedy bo mamusia bije brawo:-D:-D

Ostatnia edycja:
Do góry