reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Kochneczka i jak dzien dziecka ? Guzik czy Pacanowo?
widzialam w dd tvn relacje z koziolkiem kilka mint w przelocie, wiec nawet nie wiem kiedy co i jak, ale cos sie dzialo hihihi

co do spotkania to chetnie, moze jak bedzie wreszcie cieply dzien to piknik na zwirowni? swietny plac zabaw, piasek, woda i Lidka nieopodal hihi

jesli chodzi o termin, skoro juz mowa o 10-15 czerwca
to ja odpadam w srode i pt tj 12 i 14
a 10 tj w poniedz moge po g 12 dopiero

"baban" to i tak bardziej banan niz "nynu" hihi

choc bardzo wiele slow powtarza zrozumiale bardziej hihi

ja i olaf mielismy 15 mies jak chodzilismy wiec 14 to tez nie tak pozno, ponoc do 18mies jest czas

jak tam MArek w nowej pracy??
jak bedziesz w Rzeszowie po meza to daj znac hihi

Aylin buziaki na roczek dla MArtynki! a na imprezke chetnie, nam ten balkon-tarass w sam raz spasuje hihi wiec chatka moze stac pusta

Ania kropla czyli juz bankowo zostajesz w pracy? no niesttey tak to z planami juz bywa, ze czesto trzeba je modyfikowac
zycze kolezance zdrowia i szybkiego powrotu do pracy
a wtedy napewno odrobisz swoj stracony czas wolny

Iwcik ty juz w tej budowlanej terminologii obcykana a mi niewiele to mowi
choc wache znam i pewnie tez bym jaa skonsumowalam gdyby bylaa okazja hihi

to teraz bedziesz miala troche oddechu i czasu na spotkania hihi

a ja jeszcze poza rzeczywistoscia trwa, Olaf spi a leon w pkolu jeszcze
wszsytko dzisiaj nam sie opoznilo
mimo iz spalam 12godz to zaspalam
ale tyle dni/tygodni mam do odespania, ze wciaz nietomna wstalam hihi

wczoraj dopiero wrocilismy...
plany nam sie pozmienialy
w sb wyjechalismy rano z jaroslawia do baltowa ale juz w lezajsku widzac nieustajacy deszcz, i zadnego przejasnienia, zatrzmalismy sie u przyjaciol
zrobilismy im taka niespodzianke po 9 rano, jak nigdy
i zostalismy do niedzieli hehe perspektywy pogodowe nas nie zachecaly do wyjazdu,
byl basen, i swietna zabawa jak zawsze z nimi

nie lubie powrotow..
teraz tyle dni do weekendu,
rozpuscilam sie troche po weselu i dlugim weekendzie

ale juz za niespelna miesiac wakacje nie??

dzis wznawiamy rure wiec znow bedzie bol i smiechawa..

lece, Olaf wstal
za oknem grzmi, a mielismy isc na spacer do pkola hmmmm

pozdrawiam papa

reklama
Kochaneczka zazdroszcze ze Michas cokolwiek mowi moj tylko baba mama nana i gaga i tyle:no::no::no: bylam z nim u chirurga zeby to wedzidelko podciac ale chirurg stwierdzil ze to robota dla laryngologa a po drugie to on nie da rady bo nawet buzi nie otworzyl zeby zobaczyc no i dal mi skierowanie do szpitala ale madry pan doktor co bedzie sluchal jakiejs baby nie? napisal skierowanie na oddzial laryngologiczny choc mowilam ze tam nie robia no i nawet takiego oddzialu na Szopena nie ma jest jakis Oftamolaryngologiczny czy jakos tak no i co dupa tego chirurga nie ma tydz no i musze pojsc jeszcze raz zeby mi przepisal skierowanie na oddzial szczekowo twarzowy...a do mojego pediatry nie pojde bo on mi nie dal wczesniej skierowania mimo ze prosilam wiec na pewno mi go nie przepisze:no::no::no:

poza tym u nas jakos leci corci tatus kupil rower na Dzien dziecka to teraz ma spacery za corka jak wraca z pracy ale chcial to ma:-D:-D:-D

poza tym z tata juz coraz gorzej znika w oczach coraz slabszy juz jest i chudszy:-:)-:)-( w sobote dostal 40 stopniowej goraczki z drgawkami ledwo go mama z siostra odratowaly bo karetki nie mozna wezwac lekarza tez a wiez z taka goraczka do rzeszowa chorego...ehhh nasze polskie prawo:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Dziewczyny, ja na szybko dzisiaj. Ma kt6óraś do sprzedania, ew. polecenia jakąś spacerówkę? Zależy mi żeby była wygodna, żeby młody na wyjazdach mógł w niej drzemać. A teraz mój chłop po 2h śpi ;)
W guziku byliśmy, napisze wiecej jutro.
Pozdrawiam!

KOchaneczka ja nie mam do sprzedania spacerowki, ale chwale sobie peg perego pliko p3, aczkolwiek nie z Pl czy wloch, bo mialam nowke i wykonczylam , a w Uk co drugi wozek taki smiga i wszyscy sobie chwala
wiec zakupilam druga ale juz z Uk wlasnie pod nazwa mamas and papas, i sluzy lepiej niz ta nowa od oryginalnego producenta ponoc...
a nowe kosztuja ponad 1 tys zl
ja uzywke kupilam na allegro z uk za 200 zl

generalnie polecam wybrac 3 modele spacerowek i poczytac opinie roznorodne. oraz w miare mozliwosci zobaczyc na zywo

ja zadnego ze swoich 4 wozkow na zywo nie widzialam. i przez neta kupowalam..

Rena myslisz ze to wiazadelko blokuje mowe?
obys miala racje, aczkowiel Piotrus jeszcze maly. i nie musi chyba mowic,
choc OLaf sporo slow powtarza od dawna i dochodza nowe , ale zdaniami mowic nie chce poki co...

wg logopedy nie ma opoznienia mowy jak na swoj wiek...
ale robimy masaz buzki poki co
ja bym sie nie martwila, ale skoro czujesz ze jest problem, to moze lepiej ulzyc malemu,
powodzenia z wszelkimi formalnosciami

Dziewczyny, ja na szybko dzisiaj. Ma kt6óraś do sprzedania, ew. polecenia jakąś spacerówkę? Zależy mi żeby była wygodna, żeby młody na wyjazdach mógł w niej drzemać. A teraz mój chłop po 2h śpi ;)
W guziku byliśmy, napisze wiecej jutro.
Pozdrawiam!

Iwcik ma do sprzedania - Maclarena. Podobno wózek nie do zdarcia.
Na czerwcówkach dziewczyny własnie mamas and papas polecały (to co madziorka), koochi oraz nasz polski espiro magic.

WIęc dziewczęta kiedy wpadacie na kawe i torcik?

zapraszam na placuszki na maslance mniammmmmmmmmmmmm dzieciaki prawie wszystkie zjadly Milena pochlania je w zadziwiajaco duzych ilosciach z czego sie ciesze:tak::tak::tak::tak:

madziorka moze blokowac ale nie musi pewne jest jedno beda trudnosci z mowa np bedzie seplenil on ma wedzidelko na poczatku jezyka nie uniesie jezyka wogole do gory jedynie ciut wystawia siostra rozmawiala z logopeda u siebie w pracy kazala to zrobic i to juz...sasiadki syn do 3 roku nie mowil przez to wedzidelko nic i teraz plata sie z nim po wszelakich poradniach jak ogladala Piotrka jezyk mowila ze ma podobnie wiec po co czekac?

ja mam obecnie 3 wozki(parasolke uzywamy blizniaczy czeka na trzeciego potomka a X-lander jest u mamy - duza spacerowka na pompowanych kolach wygodna np do jazdy w terenie a parasolka tylko do uzytku miejskiego)a uzytkowalam 4 w sumie zalezy jak duza ta spacerowka czy to ma byc parasolka czy moze byc wiekszy? concorda fusion polecam uzywalam ale to z tych wiekszych spacerowek a z parasolek mam upssssssssss wylecialo mi z glowy juz wiem Graco wersja Moyo fajnie sie prowadzi miesci sie i Piotrek i Milena a wiadomo dosc duze dziaciaki mam duzy plus wozka ze potrafie go wniesc na 1 pietro razem z Piotrkiem w wozku co ulatwia mi robienie zakupow kiedy sklep jest na pietrze a z wozka PIotrka nie wyciagne bo to oznacza nic nie kupienie a latanie za nim po sklepie:-D:-D i polecam Espiro - ma na osiedlu kilka mamusiek i kazda zachwycona ja tez polowalam na niego ale jak dla mnie cena byla dosc wysoka dlatego Graco wybralam...

poniezej link do tego wozka Espiro Magic rewelacyjna konstrukcja leciutki i wygodny
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-spacerowka-espiro-magic-kurier24h-i3268638619.html
tam jest film instruktazowy pokazujacy wszystkie wlasciwosci wozka

a poza tym to tato znow jest w tym osrodku hospicyjnym lekarz mu powiedzial wczoraj ze pekl mu ten guz w watrobie stad te drgawki i goraczka nic wiecej nie powiedzial wiec szukamy info gdzie indziej jest strasznie slaby wczoraj mial oblednie niskie cisnienie az 60/40 jutro mam wizyte u gina z usg bo to 13tydz mam nadzieje ze dzidzius zdrowy bo przeciez ciagle stres to ronie moze byc musze sie tez zapytac lekarza o jakies leki uspokajajace bo nie wiem jak moj organizm bedzie reagowal kiedy tato bedzie odchodzil....

Ostatnia edycja:
Rena dobrze, ze tego nie bagatelizujesz, slyszalam o tym wedzidelku, dzialaj dzialaj!

maclareny tez slyszalam ze maja dozywotnia gwarancje
i sa polecane

mamas and papas sklada sie jak parasolka, ale jest wiekszy, dla mnie wygodniejszy, zalezy od wymagan

pogoda zeswirowala i zaskakuje na maxa, strach wyjsc dalej z wozkiem, bo slonce tylko w blad wprowadza, zaraz ulewa nastepuje na moment i tak co chwile dzis od rana

jak Olaf wstanie to pomyslimy jak do pkola dotrzec

pzdr

Hej Wam :)

Jestem styczniową mamuśką aktualnie mieszkam co prawda w Przemyślu, ale pochodzę z okolic Rzeszowa i tam mam dom rodzinny do którego zaglądam ;)

Mam nadzieję, że mimo tej małej nieścisłości mogę dołączyć do Waszej grupy?

Pozdrawiam

Indziorka :)

Indziorka witaj i pisz bo ostatnio nowe mamuski ppojawiaja sie i szybko znikaja:-:)-( Twoje rodzinne strony znam troszke mam tam kuzynke:tak::tak::tak:

ja w srode zaliczylam wizyte u gina z dzidziusiem wsio ok zdrowy ma juz 7,5cm :-D:-DMilenka wszystkim pokazuje jaki duzy jest juz dzidzius i mowi ze sie urodzi jak bedzie snieg padal i dzidziusia przyniesie Mikolaj a ona go bedzie kapac i lulac i karmic:-D:-D:-D:-D

no coz a u nas nadchodzi to co najgorsze tatus chyba powoli od nas odchodzi dzis juz jest zle:-:)-:)-( boje sie jechac do niego nie wiem czy dam rade ale musze m wyjdzie wczesniej z pracy...obym zdazyla...:-:)-:)-(

reklama
Rena matko nie doczytalam tej informacji o tacie....
wiem, ze ci bardzo ciezko, nie boj sie o maluszka, jest silny jak i mamcia!!!
choc trudno mowic o sile w takich momentach,
tule cie mocno, a dla taty jak naajwiecej jeszcze czasu z Wami, i duzo sił!!!

Indziorka
witaj, jasne ze mozesz z nami pisac, ja pochodze z jaroslawia, od niedawna zamieszkuje rzeszow
w przemyslu bywalam niejednokrotnie. mialam tam kolezanki

napisz cos wiecej o sobie
pzdr

Do góry