reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

madziorka dzieki za podsuniecie pomyslu...ps nie anna a ewa chodakowska;-);-) odnalazlam sprobujemy...
widze ze bedziemy bawic za 4 m-ce:tak::tak: u mnie to juz za niecale 4 bo 18 maja:tak::tak: :tak:ja z mezem obecnie jestem moze nie na diecie a zmienilismy sposob odzywiania sie nie jemy ziemniakow bialego chleba slodycze ograniczylismy do 1 dnia w tyg...duzo warzyw, blonnika, czerwona herbatka min raz dziennie, owoce itp i odchudzilismy nasze jedzenie, mniej smazymy, wiecej dusimy, zamiast majonezu jogurt naturalny itp...ja czuje juz mala roznice w postaci mniejszego brzucha:tak::tak::tak: na wage nie wchodze zeby sie nie zniechecic bo to dopiero 2 tyg wiec mega efektow sie nie spodziewam probuje cwiczyc z Milenka tzn ona mnie wieczorem mobilizuje do brzuszkow takie 2w1 zabawa dla niej dla mnie cwiczenia...jak snieg stopnieje wozek pojdzie w ruch :-D:-D:-D Milena wazy 15kg Piotrek 13kg to bedzie co pchac naturalne obciazenie:-D:-D:-D:-D u nas zumba jest 2 razy w tyg sasiadka mnie chciala wyciagnac ale to w takich godz ze akurat dzieciaki ida spac wiec z domu sie nie wyrwe ale w domu cwiczyc moge:tak::tak::tak: moze sasiadka nie bedzie miala nic przeciwko jak bede skakac:-D:-D:-D:-D nic zmykam bo jutro pobudka o 6 rano:szok::szok::szok: dla mnie srodek nocy a w nocy pewno Piotrek znow da czadu to niewiele pospie:no::no::no::no: myslalam ze bedziemy miec chwile spokoju po wyjsciu ostatniej czworki a tu raptem nie wiem czy 2 tyg minely a juz sie trojki pchaja:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dzis bylismy na sankach u babci ale dzieciaki mialy radoche zwlaszcza Piotrek bo pierwszy raz jechal ale nie bal sie nic a nic zjechac z gorki nie chcial wogole wchodzic do domu...jutro tez pojdziemy bo dziadek sie zlitowal i kupil dzis wnuczkom porzadne sanki z oparciem:-D:-D bo my sie tak zbieramy juz drugi rok i zebrac sie nie mozemy wprawdzie maz 2 tyg temu zjezdzil sklepy ale sam badziew za kosmiczne pieniadze a na 2 dosc ciezkich dzieciakow musza byc porzadne sanki...a zadne z nas nie wpadlo ze u nas na targu mozna kupic:-D:-D za 50 zl kupil porzadne duze drewniane sanki z oparciem....nic zmykam bo Piotr sie odzywa pewno glodny:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Madziorka myślałam o zumbie. Tylko raz, że nie mam z Kim chodzić a to byłaby dodatkowa mobilizacja. Możliwe, że się w końcu skusze i tak jak na salse, bedę chodziła na zumbę:) Salsa mnie kreci, bo uwielbiam bachate (taki taniec), a podobne rytmy więc poszłam. Mnie gnębi mój brzuszek, więc może mi coś pomoże:)
A odnośnie Twojej sis, szuka sukienki? Bo ja mam swoją ślubną i nie mogę sprzedać. Jest szyta na miare, ale ładna i delikatna, bez żadnych większych dekoracji. Jak coś to daj znać, wyślę linka ze zdjęciami.

Hej, hej.
Ja cały tydzień u rodziców byłam. Prawie, bo w czwartek zostawiłam Michała i wrócilismy z m do domu przywieźć trochę czystych rzeczy i przy okazji do kina pojechalismy i posiedzielismy sami, przegadalismy przy piwku pól nocy :) W pt bylismy na imprezie ze znajomymi z pracy m, a w sobotę opijalismy nową pracę mojego brata. Dzisiaj wrócilismy do domu i odwiedzili nas znajomi. Więc po weekendzie jestem padnięta, zwłaszcza że Michał znowu ząbkuje więc pospać w nocy nie daje.

Oglądałam filmiki tej chodakowskiej i rzeczywiście robi wrażenie :)

Ja z zumby jestem mega zadowolona. Po pierwszych zajęciach było średnio bo były to juz któres z kolei więc musiałam nadrabiać kroki ale teraz już jest super, stoję w pierwszym rzędzie za instruktorką i wychodzę cała mokra. Polecam!
Frezja, ja chodzę w Głogowie Młp bo tutaj mieszkam.

Dziewczyny, ja też mam suknię ślubną do sprzedania, mogę zdj podesłać. Szyta na miarę rozm ok 36. :)

moja siostra szyje sukienke w lutym pierwsze przymiarki ma miec za 600 zl bedzie miala sukienke nowa w dodatku taka jaka chce potem ja zostawia w komisie...mamamy znajomosci bo ciocia mojego m szyje suknie slubne wiec mamy chody:-D:-D:-D:-D :-Dja za sukienke placilam az 150 zl tylko za czyszczenie reszta byla free:-D:-D:-D

u nas nudna niedziela bo siedzielismy w domu dzieciaki juz wariowaly a my z nimi ale od jutra ma byc ocieplenie to wyprobujemy nowe sanki zwlaszcza ze chyba mezus bedzie siedzial w domu do 6 lutego na urlopie:szok::szok::szok::no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: tak sie teraz szuka oszczednosci w prywatnych firmach wysyla sie pracownikow na urlopy wypoczynkowe 10dniowe w styczniu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: jutro rano sie dowiemy czy siedzi w domu czy idzie do pracy....jestem zalamana:-:)-:)-:)-(

czesc

Zima cudna, taka ma byc (byle nie za dlugo..)
a nie jakies oblodzone chodniki ulice i polgodzinne rzezbienie auta w lodzie wrrrrr

u nas sa swietne gorki w parku.. kolo NŚ wiec moze ktoras korzysta
atrakcja dla malych i duzych
wiec i wczoraj i dzis dwukrotnie byly jazdyyy hihih
az sanki zostaly połamane ups
dzieci czerwone szczesliwe wracaly!!! choc nie do konca.. leon prawie zawsze z placzem.. za krotko..

wczoraj rano jeszcze 3godzinny bal karnawalowy z pkola..
Adam robil furrore jako klaun. kto ma Fb to widzial hehe
oczywiscie napisane bylo na tablicy w pkolu, by zarowno dzieci jak i opiekunowie przygotowali stroje
a w efekcie z rodzicow przebralismy sie tylko MY hehe
bo nie licze jednej nieudolnej peruki narzuconej (choc chwali sie i to w tlumie olewki hihi)
nawet pani dyr czy panie , nic ,zero..
brakuje ludziom fantazji ?
impreza super
ale druga porazka to gangam style...
i to 3 razy!!!
przy tym wielkie poruszenie dzieci.. szalenstwo normalnie

ale niestety w tym i moje..dzieci i maz

Olaf mega zmeczony na koniec. na gangam style wyrywal sie szalal skakal.... ja pier.... dlaczego?
zadnego przekazu tresci a tak porywa?

ale kaczuszki rowniez uffffffffffffffff

Rena u nas sukienka ponad 2 tys, ale juz na wlasnosc
to ponoc tez nie tak duzo hmm

ty sie cieszys,z a mi zal tego ocieplenia. wilgoc i bleee wtedy nie lubie wychodzic z dziecmi
ale tyle sniegu chyba nie zniknie tak szybko co?
w kratke ta zima
pelno chorob..

az strach sie bac..

Kochaneczka alez super mieliscie tydzien. i te wieczorki/wypady we dwoje!! ah przy jednym dziecku wiecej mozliwosci. ale checi najwazniejsze. pol nocy przegadane mowisz?extra hihi ja sama siedze po nocach.. Adam odlatuje na siedzaco. ale zawsze sie przebudzi nawet jak na palcach do lozka wchodze wrrrr hihi i czasem spac nie daje... ehhhh :)))))))))))))

Frezja nie czekaj na inne tylko sama dzialaj. ja niestety zawsze sama chodze na cwiczenia.. inaczej to nigdzie bym sie nie wyrwala.. dziewczynom sie nie chce albo godzina nie pasuje...
ale jak raz pojdziesz. wkrecisz sie i zostaniesz gwarantuje
zumba jest ZAJEBISTA!

a na salsie ktos ci towarzyszyl?

rena no jasne ze EWa, ja ciagle myle ja z Anna. nie wiem. ale chyba taka aktorka istnieje. i moze dlatego?

Pasieka, tj fundacja z ramach ktorej mialysmy organizowac spotkania mam z dziecmi widze na Fb ze wyrazila zainteresowanie na nowe pomysly dotyczace dzialalnosci
moze ktoras z Was chetna?
moze wspolnie cos takiego zaproponujemy?
jedna osoba to za malo
zwlaszcza ze wiaze sie to z obecnoscia dzieci nie?
potem mozna dolaczyc spotkania samych mam wieczorne nie? a po nich wyjscie jeszcze na winko? no dobra drugiej czesci spotkania nie musimy juz uwzgledniac w Pasiece hehehe
https://www.facebook.com/pages/Pasieka-Fundacja-Rozwoju-i-Wsparcia/321610774544804?ref=ts&fref=ts

z Kochaneczka zgadalysmy sie dzis na facebooku odnosnie spotkania
w tym tygodniu w srode o godz 10.
ktora jest chetna?
miejsce do ustalenia jeszcze
moze byc u mnie albo w Guziku

dziewczyny dziekuje za oferty sukienek
znajac moja sis to napewno nie bedzie w jej typie (choc jestem tak samo wybredna)
w zadnym salonie takiej nie znalazlysmy
wiec i tak bedzie szyta ze zmianami i polaczeniami kilku innych....
ma byc lejacy delikatny tiul na dole
gora na ramiaczkach z glebszym dekoltem w szpic . z tylu dekolt do pasa
i w w pasie pas gladki w kolorze butow (koralowe w planie)
jesli macie cos podonego to dawac zdjecia
rozm 34 w sieciowkach, nie wiem jak sie ma to w slubnych

Ostatnia edycja:
Madziorka, po opisie czuję że suknia Twojej siostry będzie piękna, ten koralowy pas mniam :)
Ja miałam inną, w końcu 3 i pół roku temu moda była zupełnie inna i też pamiętam że miałam problem z kupnem aż w końcu znalazłam ten jedyny idealny krój, pozmieniałam koronki, krój gorsetu i miałam co chciałam. Chociaż dzisiaj pewnie uszyłabym już zupełnie inną to wtedy bardzo mi się podobała. I też ponad 2tys płaciłam bo niestety nie mam nigdzie forów jak Rena ;) Takiej to dobrze hehe :)

Frezja, ja też chodzę sama na zumbę bo jakbym się miała oglądać na koleżankę to do tej pory bym nie dotarła. W sumie ona mi powiedziała o zajęciach ale juz miesiąc mija a nie zdążyła sie wybrać wiec chodzę sama i też super.

A co do pogody to ja już nie mogę doczekać się wiosny. A to głównie dlatego że mój młody przechodzi bunt ubierania i wyjście z nim na podwórko to półgodzinne zbieranie bo się wyrywa i złości jak go ubieram. Ostatnio nieźle sie upociłam przy ubieraniu go, a on na sankach 20m od domu tak sie rozryczał że nie mogłam go uspokoić i trzeba było wracać. Brak sił ;) Więc czekam na wiosnę, żeby wrzucić na niego bluzę i wychodzić kiedy chcę. Poza tym na wiosnę zacznie już pewnie chodzić więc bedzie miał radoche na trawce.

Madziorka, wy to nieźle wyluzowani jesteście. Fajnie że się przebraliście, może następnym razem inni rodzice wezmą przykład. Twoje piegi były boskie. ;)

hejka:) Wiecie co na salse chodziłam sama i pewnie na zumbe tez sie sama wybiorę. Szczerze to nie mam wogóle z Kim się zmówić więc złudne nadzieje, że wogóle Ktoś taki się znajdzie. Troche pesymistycznie to brzmi, ale tak się jakoś ułożyło. Jedyna osoba, z która można było się spotkać i pogadać wypieła się eh.. Trudno nieważne... Tak mnie jakoś wzieło na zwierzenia, bo widzę, że co chwila któraś z Was pisze o swoich znajomych :/

Co do sukienki, moja była z śmietankowego muślinu, w pasie pas ozdobny z tyłu szarfa do ziemi, bez koła (choć koło mam) zwiewna i delikatna:) Jak coś to daj znać, podeśle zdjecia...

dziewczyny czy ktoras wie lub slyszala o dzieciecym ginekologu w rzeszowie? bo mnie juz sil brakuje i rece opadaja nic nie pomaga tydz spokoj a potem znow to samo:-:)-:)-:)-( tzn chodzi o zakazenie pochwy masci od pediatry nic nie daly pimafucort, clotrimazol, tormentiol nawet tantum rosa nie dziala :-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mamy tak od poltora miesiaca tydz spokoj a po tyg wszystko wraca no nie wiem juz co robic....

reklama
Do góry