reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej, tylko na chwilę bo trzeba iść spać, byliśmy dziś w por. rehab., dostałyśmy jedno ćwiczenie met. Vojty...
no i mamy trzeciego zęba w końcu...
ja jak zwykle na spotkanie nie dotrę, tradycyjnie już, ale widzę, że nie było odzewu... może jak się zrobi cieplej (bo kiedyś musi), to będzie łatwiej się zebrać...

reklama
hej laski dawno niepisałam ale może jeszcze mnie pamiętacie :-D
U mnie nic ciekawego się nie dzieje jedynie w weekend ruszam się do ludzi i podrinkuję...:)
madziorka ty to rozrywkowa mamuśka jesteś , zazdraszczam ...:0 gdzie ty ten czas znajdujesz będąc mamą:):-D
ania kropla i co jeżdzicie na tą rehabilitacje ?? ja nadal jeżdżę zaczynamy drugą serię bo lekarka stwierdziła że mły w wieku 8 mies powinien sam siedzieć ale ja widzę poprawę bo z raczkowania już sam usiądzie ..
kochaneczka u nas też ząbki nadal idą ma już młody ich 6 , i nic przerwy nie chcą sobie zrobić ...

No, no Kasiula! To się Adaś rozpędził. Mój Michał ma 4 i pół zęba, bo 5 już świta ;)
Laski, w piątek popołudniu jak mężowie dotrą z pracy wyruszamy na piwkowanie gdzieś w Rzeszowie, co wy na to? Na godzinę policyjną powrót ;) Ja mksem dojadę, wy (w większości) macie na miejscu. Która chętna? :))))

ps. Dziewczyny, była któraś z Was z dzieckiem u pulmonologa? Macie kogoś do polecenia? Ja się zastanawiam nad wizytą bo Michałowi ciągle ten katar i kaszel wracają i prawie co drugi dzień ma zaczerwienione policzki. Pediatra mówi że to alergiczne ale wolałabym wiedziec coś więcej. Czy to skaza? Chyba nie bo raczej objawiłoby sie wczesniej niż w 7miesiącu. I tak dzisiaj pomyślałam o tym pulmonologu. Co myślicie?

Ostatnia edycja:
Aylin dzieki za info znalazlam namiary jutro bede dzwonic mam nadzieje ze takich pacjentek duzo nie ma i ze znajdzie sie termin w nastepnym tyg co by jeszcze meza wykorzystac na wolnym:-D:-D:-D:-D...nie mialam pojecia ze cos takiego jak poradnia ginekologiczna dla dzieci istnieje:baffled::baffled::baffled::baffled:

Kochaneczka dobry pomysl z tym pulmonologiem...

u nas istne szalenstwo zebowe 12 szt. pracujemy nad 13ta sztuka czyli pierwsza trojka:tak::tak::tak:

dzis mielismy ubaw z Piotrka bo m wychodzil ze smieciami a Piotrek poszedl po buty dal mu do reki i wystawil noge zeby mu je zalozyl a my w smiech no to sie obrazil rzucil butami i poszedl:-D:-D:-D:-D potem podszedl do wieszaka i pokazal na kurtke :-D:-D:-D nie myslalam ze on juz taki kumaty:szok::szok::szok:

Rena ja tam chodziłam jako nastolatka. Bo tam mozna do 18 roku życia. Raz nawet na wagary z dziewczynami poszłyśmy do ginekologa :)

Z piątkiem - raczej nie dam rady. Mała jest strasznie płączliwa - ząbki ida na całego. Trawiaste kupy i gorączka 38,8.
Bawcie się dobrze. Ale dajcie znać gdzie sie umawiacie - moze na godzine dojdę

Z kilkoma z Was się kontaktowałam i sprawa wygląda tak:
ja chętna na jutro ok 18,
Frezja postara sie dojechac ale dopiero na 20,
Aylin nie wie na jak długo, ale raczej wpadnie,
Madziorka pewnie niedługo się określi.

A jak reszta? Ania jeszcze jest z Rzeszowa - będziesz? Byłoby fajnie. Dziewczyny spoza Rzeszowa dadzą radę dojechać? Rena, na kawkę chociaż wpadnij.

Hej

KOchaneczka a nie dasz rady szybciej przyjechac?
ja mam czas tylko do ok 21
ale przyjade, zastanawialam sie, bo mamy jutro troche spraw do objezdzenia (adam wzial wolne), ale nawet Adam mnie namawia i twierdzi, ze potrzebuje sie wyluzowac hehe wiec oczywiscie chetnie pojade...
tymbardziej, ze dzis caly dzien z domu nosa nie wyhylilam... dobrze ze za 1,5 godz salsa. odzyje troche..
tylko tym razem postanowilam sobie, ze nie poplyne.. i wroce o przyzwoitej godzinie i stanie hehe

Aylin
pisala mi, ze jutro sie widzimy wiec moze zmienila zdanie i jednak przyjdzie na dluzej?
oj to widze., ze twoj anioleczek nadrabia troche i wreszcie dziecko w domu poczulas?
choc wcale mnie to nie cieszy.. cierpiacy maluszek i niewyspani rodzice. wspolczuje. oby nie trwalo to za dlugo i minelo bezpowrotnie! nadal karmisz? dobra jutro pogadamy hihi

napisze Lidce, bo moze tez dolaczy
co prawda pisala odnosnie naszego spotkania w dzien. ze odpada ze wzgl na prace. wolny ma weekend
ale moze idzie na wczesniejsza zmiane?
dowiem sie

a na nastepny tydzien ustalam spotkanie juz
w tym tygodniu nam nie wyszlo, bo kochaneczka auta nie mialam
ale wr wtorek lub srode o godz 10?
chetne pisac i sie nie wykrecac
bo sie we dwie spotkamy!

w czwartek i piatek ja juz nic nie planuje
w piatek juz mam czesc gosci
w sb chrzciny
wiec pewnie w czwartek trzeba bedzie sie chalupa i zakupami zajac
jak zaczniemy w pt tak w niedziele skonczymy hehe trzeba sie przygotowac hihi

Kochaneczka dobry pomysl z alergologiem, skoro tyle czasu to trwa to moze trzeba sprawdzic, choc nie daj sie na sterydy wziewne jesli nie ma silnej potrzeby, i koniecznie rozeznaj w temacie, aby nie trafic do przypadkowego specjalisty
a jesli wybierasz sie na NFZ to juz popros o skierowanie , bo oczekiwanie moze troche potrwac do tych najlepszych lekarzy
ja nikogo nie polece , bo nie chodzimy
ostatnio bylismy tlyko po zaswiadczenie , i mimo ze planowalam do kogos z polecenia olafa zapisac to zapisalam do pierwszej lepszej zeby juz miec to z glowy
cale szczescie ze my tylko po kawalek papierka. bo bylam w szoku ze tacy lekarze w ogole istnieja i przyjmuja. porazka na calego!!!!!!!!!!!!!!
a ile ludzi? godzina w kolejce a to ponoc niezly czas wiec sie nam udalo...
ale nigdy wiecej!

aha napiszcie mi jeszcze gdzie znajduje sie ten pub do ktorego idziemy? bo jeszcze nie mialam okazji
p/s fajnie, bo za kazdym razem jak sie z kims umawiam to w innym pubie/klubie, potem kilkakrotnie zmieniamy
to bede miala rozeznanie wieksze

o irish tylko slyszalam, ze ponoc fajnie/ i do rana?

reklama
Madziorka, moge być na 17.30. Jak nie wiesz gdzie to jest to możemy sie umówić. Wiesz gdzie jest plac farny przy tym postoju taxówek? Albo w ogóle gdzieś na 3maja (bo ten pub jest na 3go maja), albo jak bedziesz jechała mpkiem to pewnie wysiądziesz przy wielkiej c. - ja też, także możemy sie zdzwonić. I ja też mam czas do 21 bo sąsiadka kończy pracę w nowej galerii i zabiorę się z nią do domu.
Pisalam do Lidki ale narazie bez odzewu. A Aylin mi pisała że będzie tylko nie wie jak długo. Fajnie jakby Frezja dotarła to przynajmniej godzinke posiedzimy i z nią.

Madziorka, Ty to masz super tego faceta. Ja na mojego też jakoś narzekać nie powinnam bo nigdy mi nie broni wychodzić ale sam też mnie nie wygania ;)

Co do tego lekarza to w sumie ja po lekarzach chodzić nie lubię ale biorę pod uwagę taką opcję jeśli Michał ma mi kaszleć cały czas. Wczoraj wypożyczyłam w aptece inhalator i robiłam mu inhalacje, dzisiaj jakby mniej kaszlał i tak bardziej mokro. Może to coś pomaga rzeczywiście.

Liczę że do jutra ktoś jeszcze zadeklaruje swoją obecność na meetingu :)
A tymczasem - czołem! :D

Do góry