reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

:) No z tą pracą to jest przewalone. Kasia ma 9 miesiecy prawie a ja cały czas szukam. Masakra co się dzieje. Mam nadzieję, ze w końcu się coś znajdzie. Mnie tradia strasznie w domu. Kochaneczka a jakiej pracy szukasz?

reklama
heh a co ja mam powiedziec juz poltora roku siedzem w domu lacznie z chorobowym w ciazy mnie to juz dawno trafilo:-D:-D:-D:-D

Iwcik no w planach mam powrot w polowie wrzesnia bo to urlop tegoroczny trzeba wykorzystac a i przystosowanie Milenki w przedszkolu potrwa (mam nadzieje ze zostanie przyjeta do przedszkola) a co do premi nie ma szans podwyzke dostalismy 2 lata temu po przegraniu przez prezia kilku spraw wniesionych przez zwolnionych pracownikow i dlugo pewno na podwyzke nie ma co liczyc:-:)-:)-( mi sie marzy praca w banku tam kazdy ma swoja dzialke a nie tak jak u nas gdzie musze znac sie na wszystkim od sprzatania, po reklame, marketing, kredyty, depozyty, karty, lokaty, ubezpieczenia, przelewy zagraniczne i cholera wie co jeszcze...wiec jakby ktos gdzies zabladzil kiedys do skoku i wychodzac chcial nawrzeszczec na Pania obslugujaca to niech wspomni moje slowa ze czasem nie sposob ogarnac wszystkiego:-:)-:)-(

Aylin a ty wyczytałam ze wrociłas do pracy , jak mała nie zmieniła sie odkąd ciebie nie ma w domku kto sie nią zajmuje masz opiekunke czy kto ci sie nią zajmuje jak ciebie nie ma ? Doczytałam tez ze masz wypad na karmienie wiec fajnie przynajmniej nie musisz długo siedziec w pracy :)

Wróciłam, wróciłam. Mam opiekunkę :) najlepsza z mozliwych, darmową i dojeżdżającą do dziecia. Jeszcze sprząta i prasuje :) Moja mama. A że ma adhd i usiedzieć jak dziecko śpi nie moze to robi rzeczy nadprogramowe. Ale dzieki temu dziecina nie ma problemu z zostawaniem z babcią i nie wisi na mnie jak przychodzę z pracy. Prace koncze o 14 - więc wczesnie. Wiec mam czas zaliczyc jeszcze nawet drzemkę z przytulaskiem moim.

Dziewczyny, może spotkamy się w przyszłym tygodniu? Madziorka zaprasza do siebie. Albo do Guzika możemy się wybrać, kojarzycie lokal?

mnie cały tydzień nie ma - więc odpadam. Ale jakbyście za tydzien w Guziku sie umówiły to chętna jestem :) Po 14 :(

Spoko, to możemy sie w guziku na przyszły tydzien zgadać. My jutro jedziemy na rajd po dziadkach i wrócimy w czwartek. Bo (chyba nie pisałam Wam jeszcze) zaczęłam chodzić na zumbę. I właśnie w czwartki o 18 mam godzinny wycisk :)

Aylin, super jak mama może Ci dziecka przypilnować, do nikogo nie miałabyś większego zaufania. Ja jeśli zdecyduję się kiedyś na drugie to będzie to dopiero jak moja mama na emeryturę pójdzie. Więc przez najbliższe 2 lata muszę się pilnować :D
Jak po powrocie do pracy?

Kochaneczka - całkiem nieżle biorąc pod uwagę fakt iż byłam w niej 3 dni a teraz na tygodniowym szkoleniu jestem :)

Pozdrawiam was serdecznie

Madziorka - żyjesz???

dzisiaj m dowiedział się, że dwa żłobki maja być remontowane i dzieci mają być przenoszone na ten czas do innych i od września będzie ciężko gdziekolwiek się dostać:baffled::baffled::baffled:

Czesc dziewczyny

Frezja wlasnie odnosnie salsy fit, zakonczylas juz wszystkie poziomy? ja zaczynam w czwartek kurs dla poczatkujacych
dzieki Tobie w ogole dowiedzialam sie, ze pod nosem mam te zajecie
i dostalam info ze ruszaja 24go to ide
bo czas ruszyc cialko

Adam mnie juz wygania z domu
na zakupy, na cwiczenia, na spotkania z dziewczynami

no i sie zapedzilam, bo jak w piatek sie umowilam na rynku na 16.30 z kumpela na piwko i na 22 zaplanowalam powrot tak hmm troche sie przeciagnelo.. zamiasto do domu to do Kuli
ale potem mu dwie laski na cytrynowke jeszcze przyprowadzilam do domu

tylko w sobote bylo ciezko
ale do mojej mamy i sis pojechalismy na weekend wiec super bylo do niedzieli...
zakupy,sanki,lyzwy.... szopka (olaf targal barana za uszy i na sarne wolal Bami(bambi)
akurat na smzy odbywal sie chrzest
ksiadz zaprosil wszytskie dzieci pod chrzcielnice

leon ogladal i pyta na glos "potem bedzie Olaf" hehe
no ale chrzest na 9lutego wymyslilismy wiec zyje tematem.. hihi

a dzis zakupy
nieplanowane przedluzone na tyle, ze Olaf wolal juz co chwile AM AM AM AM
panie w pkolu zrozumialy, ze wlasnie swiezo po obiadku dziecko...
ale w domu szybko zjadl i zasnal pozniej , duuzo pozniej niz codzien
ale dzien pelen
no i spanie bylo do 9.30 wiec niespieszno potem na drzemke....

Aylin oooo tak z babcia to mega wypas.. mama pewnie szczesliwa, ze moze dzialac i wspomoc a i niunka bezpieczna kochana ... nawet bym sie nie zastanawialam nad praca, niedosc ze do 14stej to jeszcze babcia na pelnym etacie! super!!!

Kochaneczka jestem za guzikiem. ja o 14stej nie dojade. ale na 15sta predzej. z dwojka dzieciakow
bo o 14.30 leon konczy obiad w pkolu....
ale potem mam czas do 19 nawet...

tylko jak do tego guzika dojechac? dowiem sie...

poki co mam lenia od swiat
adam mnie rozpieszcza bo w tygodniu rzadko rano do pkola jezdze z leonem...
fajnie.. bo to codziennie ubieranie odsniezanie skrobanie szyb, z dwojka dzieci i wstawanie.. wczesniej wydawalo sie normalka, ale po tej [przerwie swiatecznej 2 tyg .. rozleniwilam sie...

efekt teraz taki ze lodowka pusta, bo nawet na zakupy nie zdarzylam podjechac..
zwykle robie to rano
ale dzis wybralam wyprzedaze, a na spozywke niespodziewanie czasu zabraklo hee
wczoraj nie zdarzylam w ogole z domu wyjsc hihi
e tam...
podstawy sa a to najwazniejsze!

i nie mialam tu na mysli cytrynowki :-)

Madziorka tak, ja skończyłam i zastanawiam się co dalej robić. Zajęcia fajne i poleciłabym wszystkim. Ciesze się, ze też się zapisałaś...

reklama
Frezja sluchaj a na zumbe nie chcesz sie zapisac? na zumbie jest wycisk poprzadny i wiele krokow salsy, to zalezy od prowadzacego. ale jesli spodobala ci sie salsa to zumba z pewnoscia tez! ja polecam!

bylam dzis na pierwszych zajeciach salsy. wycisk slaby ze wzgledu na naauke krokow wiec to nie takie intensywne jaka zumba
ale to tez doipiero pierwsze zajecia dla poczatkujacych wiec b dobrze ze tak jest, bo trzeba zalapac kroki i smigac potem nie?
ile jest poziomow? 2 czy 3?

poza tym dla dziewczyn ktore chca ujedrnic cialo albo schudna przy okazji rowniez to polecam wam cwiczenia anny chodakowskiej
na you tubie znajdziecie
moje kolezanki trenuja z nia wdomu i efekty sa zadziwiajace
brzuchy wyrzezbione. pupa odniesiona
boczki znikaja
wszystko na czym mi i pewnie kazdej kobiecie zalezy najbardziej
wiem ze ciezko sie zmobilizowac w domu
mam to samo
ale coraz bardziej mnie to kreci
bo pokazuja zdjeciaa z efektami , jednka wkreca druga dzieki temu
to takie emigracyjne zaprzyjaznione od lat forum . na zywo poznalam je mieszkajac w uk. wiarygodne zdjecia . jestem pewna
no ale tego jest cala masa na necie

nawet ktore sie zarzekaly , ze nie ma szans sie zmobilizowac, ze nie sa na tyle obwisle aby sie zmusic.. ale weszly w cwiczenia z takim zaangazowaniem i uzaleznieniem ze odzyly... a ich ciala wraz z nimi/.czad!!!

min 3 razy w tyg i efekty sa po miesiacu widoczne!

a dodam ze jedza co i ile chca!!

ja jestem za leniwa. ale dojrzewam ... do tego... lato najdejdzie szybko.. trzeba dzialac!!!
ja chyba uciekam juz
siedze w lazience
lapatop na toalecie
a ja na podstawce dla dzieci siedze

aaaa bo wy nie wiecie ze mamy router w lazience ukryty w szafce a ze w lapku od wczoraj nie dziala wireless to musze na kablu na szybko hehe

dzis spedzilam pol dnia wsalonach slubnych
moja sis koncem maja wychodzi za maz
w mojej rodzinie taka juz tradycja genetyczna
ze wszystkie planujemy slub na 3-4 mies przed
10 lat temu to jeszcze nie bylo takie dziwne
choc tez sie wszyscy spodziewali brzucha na zime
moze ze wzgledu na moj wiek bardziej..

ale teraz to 1-2 lata spokojnie

wiec w kazdyj salonie uslyszalysmy ze decydowac trzeba JUZ hihi

ale koncepcja jest wiec spoko

jako ze to bylo poludnie wiec Olaf dzielnie nam towarzyszyl hehe
i jeszcze busem
bo tlumik nam odpadl hehe dobrze ze to Adamowi. na rondzie. i nie ja sie musialam bujac z dzieckiem na reku do mechanika hehe

no ale fajnie bylo
Olaf zafascynowany autobusem bo okazji nie mial
a srodki publ transportu zaliczal ale dawno i nie pamieta z pewnoscia!

dobra to spadam na piwo do salonu bo adam juz mi do kibelka niesie hehhehee

Laski umowmy sie na nast tydzien

poza sroda na razie

pozdrawiam

Do góry