reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

reklama
Ania szkoda ze cie nie bedzie :( a co do pipi twojej małej moja miała to samo i nic nie pomagalo dopuki lekarka nie przepisała mi masc Elokom po pierwszym smarowaniu odrazu było widac poprawe to jest masc ze sterydami ale w małej ilosci dziecku nie szkodza mojej smarowalam raz dziennie przez długi okres bo ona co sie jej zagoilo to zaraz wychodziły spowrotem i mogłam uzywac tylko orginalnych pampersów i chusteczek sensitiw z pampersa zadnych innych bo zaraz spowrotem sie nawracało takze ja tez długo walczyłam z rankami na pupie i pipi wiec moze i ty popros lekarza zeby ci to przepisała bo ja tez uzywałam przeróznych i nic nie pomogło jak ten Elokom :)

Kochaneczka no ja tez tak zrobiłam drastycznie bo pojechalam na rzeszów i mamuska została z mama i nie wrócilam na czas a mała sie darła ze głodna to powiedziałam mamie zeby zrobiła jej mleko nan bo miałam w domu spoczatku nioe chciała ale jak zgłodniala to wypila wszystko z butli heeeeeeeee

Madziorka fajny pomysł i mysle ze nie jedna mama sie skusi na takie spotkania , no i na pierwszy zut to chyba takie swobodne spotkanie z mamami i dizcmi zeby sie oswoily bo wiekszosc nie bedzie wiedziała nawet o co kaman :)

Aylin ale dobrze kombinujesz zeby na mszy nie stac z dzieckiem na reku heeeeeeee

Kasiula my tylko raz sie widzialysmy wiec nie bój sie bo po to sa spotkania zebysmy sie lepiej poznały pózniej na forum jak klikasz to łatwiej wiesz ktora która jest heeeeeeeeeełatwiej sie pisze :)

Rena kobieto po to jestesmy zeby pisac nawet wkółko jedno i to samo jezeli pomaga ci to w jakis sposób i masz sie komu wygadac to porostu pisz my mozemy wesprzec cie tylko słowami ale czasem i to pomaga ja tez mam za soba bujne chwile z mezem i tez wiecznie o dzieci chodzi ale tak to juz chyba jest , tylko ze u mnie troche rozchodzi sie po kosciach bo mojego wiecej nie ma w domu niz jest :) takze kochana zycze ci duzo cierpiliwosci i glowa do góry jezeli kochasz meza i chcesz byc z nim to predzej czy pózniej dojdziecie do porozumienia moze poprostu potrzebujecie troche wiecej czasu zeby poukladac sobie wszystko :) trzymaj sie cieplutko i fajnie byloby jakbys dotarła do nas na spotkanie :)

Lidka jak tam po spotkaniu w pracy :)

a ja dzisiaj caly dzien na rozjazdach non stop prawie w aucie dobrze ze ostatnia klientka miala małe dziecko w wieku mojego maksa bo by sie chyba zanudził tam a tak to sie ładnie bawili jak pojechałam o 17 tak wrócilismy po 20 prawie cały dom upinania firan i prasowania masakra miałam juz dosc a teraz zamiast szyc to klikam heeeeee maksiu juz spi a mi zostało keszcze troche szycia ale mi sie nie chce ide sie kąpac i tez ide spac wiec dobranoc milej nocki zycze :)

a co do naszego spotkania to ja moge we wtorek na 8 zawoze maksa do szkoły wiec 30 minut i jestem w rzeszowie tylkjo poprosze adres gdzie :) heeeeeeee

Ania z pimafucortem to wiesz ze ostroznie bo to sterydy? nam dermatolog po pimafucorcie kazala smarowac Cicaplastem z La rose posay - tani nie jest ale genialny zeby odpudowac naskorek ktory delikatny jakby nie bylo w tym miejscu jest no my z takimi odparzeniami walczymy do dzis na zmiane smaruje i pomagaja ale dziwne ze u Was nic nie dziala:no::no::no: a badaliscie mocz? moze tam cos jest i stad to sie nie goi?

ja dzis bylam na plotach u kolezanki 2 tyg temu urodzila no i siedzi w domu z dzieciakami i chciala sie troszke rozerwac...maly grzeczny spi i je:-D:-D tylko noce ma ciezkie bo w dzien sie wyspi a w nocy szaleje:-D cycuje ale mowi ze chyba bedzie dokarmiac bo maly na cycku non stop wisi a juz nie ma tyle czasu co z 1 dzieckiem a juz na pewno nie bedzie karmic malego tyle co corke (samym cycem do 6 m-ca a odstawila wogole po 15 m-cach)

elocom to masc na alergie:baffled::baffled::baffled: moje rodzenstwo to mialo na alergie pokarmowa fakt dobra masc ale trzeba uwazac niszczy skore w malych ilosciach pewnie nie zaszkodzi a jak pomoze warto sprobowac...ja sie bujam z Piotrkiem wyspal sie i szaleje a tatus jak zwykle spi z Milenka mam przynajmniej swiety spokoj i nikt mi sie marudzi za uszami:-D:-D:-D ide nakarmic Piotrka i polozyc spac bo juz lata bez skarpetek normalnie nie wiem chyba mu przykleje do nog nic na nogach nie moze byc skarpety sciagnie buty tez kupilam mu takie skarpety ze skorzana podeszwa ze stopami ale ciut za duze i mu zawadzaja:baffled::baffled::baffled: wiec musza poczekac na pozniej:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Madziorka gdybym mieszkała w Rzeszowie to z chęcią bym się przeszła na takie spotkania jakie organizujecie duzo mam i dużo dzieci wesoło jednym słowem:p
Kochaneczka ja mojego przygłodziłam ale nie chciał tej butli tak się tym przejmowałam..A budzi mi sie w nocy co 2 godz a nie zawsze jest tak że na mm dzieci dłużej śpią ...więc różnie to bywa ale ja też bym chciała by butle mały pociągnął ale znów w nocy wstawać butle szykować to masakra dla mnie...bo trzeba sie rozbudzać a tak to cyca dam i śpi dalej ,bo Adaś śpi zemną:)amąż na materacu bo bał się że młodego przygniecie a łóżko duże i męczymy już tak 5 mies prawie..:-(

Dzieki dziewczyny za dobre slowa:tak::tak::tak:
Kasiula butla w nocy nie taka zla kwestai przyzwyczajenia nam robil maz ja w tym czasie zmienialam pieluche:-D:-D:-D a potem mialam przy lozku termos i gotowe porcje mleka i tez bylo szybko:tak::tak::tak: 3 butle zeby nie trzeba bylo parzyc za kazdym razem i noc nie byla taka straszna:-D:-D:-D

Hejka.
Ale sie rozpisałyscie:szok::-D zazdroszcze spotkania szkoda ze mieszkam tak daleko:no:
Napiszę tylko w skrócie bo zaraz jade z mlodym na rehabilitację.
KOCHANECZKA hm..podsunelas mi pomysł może spróbuj na śpiocha butle mu podać może załapie.Tylko ja dalej nie rozumię dlaczego chcesz uśilnie nauczyć na butle ja niemam takiego parcia niechce to nie wazne że wszystko je łyżeczką a mleko przyjdzie czas to zacznie pic z kubka niekapka lub butli z ustnikiem z córcia tak miałam od 8 mies piła juz tak mleko na początku małe ilości bo wciąz karmiłam cycem ale potem piła juz normalne porcje.
AYLIN wiadomo chrzest to troche stresu ale zobaczysz wszystko bedzie okej zwłaszcza ze corcia grzeczna jest.Mój zawsze byl diabełek a w tym dniu byl jak aniołek pół mszy patrzył na ksiedza drugie pół i cały obiad w restauracji przespał a i potem chwila zabawy i spanie odpoczęłam na chrzcinach jak nigdy.
ANIA KROPLA pimafucort to sterydy ale jak maja pomóc to trzeba je zastosować mój starszy synek miał AZS elocomem smarowałam go całego i co jest zdrowy.
Kurcze niewiem co jeszcze mam napisac:confused2: bo młody rozrabia i trace wenę postaram sie jeszcze wpaśc wieczorem..

hej
zamiast podac dziecim kolacje to na kompa
ale jeszcze mam chwile
15min max
a sama jestem dzis, nie wiem czemu tak dlugo hmm
Adam juz dluzszy czas jest na jakims spotkaniu i nie moge sie z nim skontaktowac buuu
moze wyrobi sie do 19stej?
nakarmi Olafa i wykapie dzieci? hihi

my wlasciwie dopiero niedano wrocilismy do domu
po pkolu plac zabaw a potem zabawy kolo bloku
duzo dzieciarnini wyszlo
cudna pogoda !
leon na koniec jeszcze na pol godziny poszedl do kolegi pograc w eurobiznes hehe
ale juz jest, zestresowany biedny ze lzami w oczach wrocil, bo dzwonil domofonem, a u nas nic nie bylo slychac, dziwne....
i czekal biedny pod klatka, az jakis sasiad go wpuscil
musze kod z nim pocwiczyc

Lidka byla u mnie na kawce hihi
fajnie sobie pogadalysmy
ale jakos wrazenie mam ze tego czasu braklo
i jeszcze by sie mnostwo tematow znalazlo
oj musimy sie na imprezke umowic
spontaniczna

papa

dobra ide sie dzieciakami zajac

reklama
Hej!
Dziewczyny, ja się zjawię we wtorek najwcześniej o 9.30 - będziecie mi musiały wybaczyć spóźnienie.
Widzę że z dziewczynkami to częsty problem bo moja bratanica ma to samo, ale chyba tylko na bepanthen-ie jadą na przemian z sudocremem i linomac-iem.
Anek, ja chce żeby Michał jadł z butli bo w nocy budzi mi sie co 2h, pociągnie 2 razy i przy cycku zasypia a jakby butle wciągnął to może pospał by dłużej.
Aylin, spróbuję tak jak piszesz - na swoim kaszka albo kleik. Kiedys kaszke mu zrobiłam ale wodnista strasznie wyszła. Jaką kaszkę/kleik kupujesz?
Rena, jak u Ciebie? Może uda Ci się dojechać we wtorek, byłoby fajnie!
Ja już spakowana, jutro rano kierunek Kraków :)

Do góry