reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

reklama
no to moja około 100 ml wciąga. Czasem 130. Tj 130 mojego mleka + 2,5 łyzki kaszki.

Kochaneczka - mi miejsce spotkania jest obojetne - moze byc u Ciebie :) Mąż też na delegacji ale autko mi zostawił

Dziewczyny, ja Was wczoraj pocztałam ale nie odpisywałam bo domysliłam sie że raczej nie jestescie zainteresowane wycieczką do Głogowa (poza Aylin) a czasu wczoraj tez wiele nie miałam bo w koncu rocznica... W każdym razie wybaczam ;) mam nadzieje że bawiłyscie sie świetnie i że już planujemy kolejne spotkanie! ;-)

Aylin, musze spróbowac zrobic kaszke na moim mleku, zobaczymy ile go potrzyma. Tylko tak jak pisałam, ja mu robie bardzo gęste i łyżeczką zajada. A wczoraj chciałam sie pochwalić że wypił mi 90ml bebilonu na noc (spróbowałam bebilonu bo miałam próbke, a nan nie chciał pić) tyle że nie z butelki, a z zakrętki od butelki pił. No i trzymało go to mleko godzine krócej niz cycus także musze mu wiecej dać i jeszcze próbowac z butlą bo takie karmienie kubeczkiem to masakra...

Czekam na relacje ze spotkania, moze któraś jakies fotki zrobiła. Oj, ale Wam zazdroszczę... A mój m dzwonił że juz z Krakowa wraca wiec pewnie wieczorem do rodziców pojedziemy i zostaniemy aż do soboty rano. Bo wieczorkiem w sobote nam sie imprezka szykuje.

A jeszcze zapomniałam dodac że mój mały hustawke ma, chciałam kupić koleżance. Także planuje wydać max 120zł (to dobra kolezanka ale trzech stów nie dam:)). Mówiła żebym jej kupiła używke. W sumie wolałabym nowy ale ten http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-fisher-price-i2688000779.html jest całkiem fajny wiec jakby był w dobrym stanie to zastanowiłabym sie. I jest do 18kg a wiekszosc w tym przedziale cenowym jest do 9kg.

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
hej
Kochaneczka to nie tak, ze nie chcialam... chetnie
ale wiesz ile zamieszania z mamuskami i dzieciaczkami? hihi
poza tym takie szybkie spotkanie lepiej na miejscu, bo ja jeszcze starszaka w pkolu zostawilam hihi

to kiedy wybierasz sie do Rzeszowa? zorganizujemy kolejne spotkanie!

ale fajnie, ze twoj maz juz pewnie w domu, a Adam dopiero z krk wyjezdza buuuu

a i gratulacje z okazji rocznicy slubu!!!!
i jeszcze wielu lat milosci!

spotkanie bylo bardzo fajne
dziewczyny otwarte,wesole, wyluzowane, takze super
tematy oczywiscie ciazowo-dzieciowo-porodowe hihi

oczywiscie zadnej na ulicy bym nie poznala nigdy
mimo,ze Lidke kojarzylam ze zdjec i fb , no ale jak mamusia laseczka zmienia fryzurki to nie nadazam hihi
Aylin ma zdrowe podejscie do dziecka (lubie to) i dzieki temu cudnego anioleczka, wiec luzik,
oj czasem tesknie do tych czasow hihi
takie uroki 4miesiecznych niemowlat,
dziewczyny sobie poprzytulaly, i moze pozarazaly hehehhe

Iwcik jaka zaradna,bo wlasnie lenke babci oddala, ale nie na godzine, a na tydzien. fuksiara! hihi
poza tym nie dziwie sie, ze z Lidka jak z rodzina zyja hihi cieplo bije z dwoch stron!

dziewczyny moze zgadamy sie ktorego wieczora gdzies na wino/piwo? odnosnie preferencji???
gdzies skad kazda z nas bedzie miala dogodny powrot (zakladam ze auto nie wchodzi w gre podczas %)

dobra, bo juz sie zapedzam....
co o tym mysliscie?

oLAF pospal ale krotko, nudzil sie juz w srodku
nastepnym razem spotkamy sie w wiekszym gronie dzieciakow to bedzie wariactwo
restauracja pusta o tej porze w tygodniu wiec spokojnie mozna caly lokal zajac hehe

madziorka powiedziala juz wszystko :) Wiec nic dodawac wiecej nie musze :)
Spotkanie trzeba powtórzyć :) w wiekszym mam nadzieje gronie.
Ale ja na bezalkoholowym jak na razie :) ale nie nikt nie powiedział ze z imprez zrezygnowac musze. Jestem jak najbardziej za.
Madziorka - bardzo chwalą ten klub co jest w Nowym Świecie. Mozna i w kręgle zagrać, i sie pobawić, potańczyć oraz piwa napić.
Proponuje juz ustalic termin kolejnego zlotu aby więcej dziewczyn moglo sobie czas zorganizować.

Kochaneczka - mam taki leżaczek - świetny jest. Ja mam pozyczony od kolezanki. Bardzo dobrze sie czyści. Ma fajne ustawienie oparcia, pasy aby przypiąć bąbelka i mozna kołysac dzieciątko. Jedyny minus to to ze rysuje podłoge. ale u nas stoi na kocyku.

Kochaneczka ja juz pisalam ze mam wlasnie taki model dokladnie taki kolor kupowalam go Milence wtedy z przesylka 160 zl zaplacilam ale byl szal na ten model i jak cena byla dobra to 5 min i zniknal taka cena jak ten to wtedy byla mega okazja...faktycznie jest fajny bo ma rozne regulacje (jak mi dzieciaki zasnely w tym to obnizalam na maksa i byla pozycja prawie lezaca) i oparcia i moze sie bujac i mozna zablokowac np do karmienia no i te wibracje ale u nas sie nie sprawdzily...ale na dobra sprawe przy Milence i teraz sluzyl do momentu samodzielnego siedzenia potem maly czlowiek zaczyna raczkowac chodzic i ani mysli siedziec czy sie bujac no chyba ze mamy do czynienia z bardzo spokojnym dzieckiem i malo ruchliwym to moze...u nas chyba go spakujemy i pojdzie do piwnicy bo stoi bezuzyteczny:tak::tak::tak: Milenka nie chce korzystac z niego jako krzeselka bujajacego...

Cześć laski widzę już opinie ze spotkania :-)Super że udane ...Fajnie że się tak spotykacie...
Kochaneczka fajny ten bujaczek ja też posiadam ale inny i też mi strasznie rysuje podłogę i używam go teraz do karmienia Adasia:-)

Aylin a to dobrze wiedziec, ze tak blisko mamy jakas fajna impreze, widzialam te kregielnie Kula sie zwie, ale nie sadzilam ze sa tam jakies imprezy

poki co wybieram sie od miesiaca tam do Calypso i ciagle cos ehhhhh

a propos spotkania, mozecie do mnie wpasc w nast tygodniu
nie mam komfortowych warunkow tzn brak kanapy jeszcze hehe
ale 4 krzesla sluza hehe
gdybysmy zyli w PRL to z pewnosciaa pozyczylabym drugi komplet od sasiadow hehehehhee

Kochana ty sie ciesz ze masz krzesła :) Mysmy sie wprowadzili w październiku a kuchnie miałam pod koniec listopada a kanapę w połowie stycznia :) Wymagajaca nie jestem i dziękuje za zaproszenie - chętnie wpadnę :) Do siebie też zapraszam. Kanape mam ale krzeseł brak :)

A w ogóle wklejałas gdzies zdjecia mieszkania?

reklama
Aylin Dlugo funkcjonowalas bez kuchni, ale gdyby nie dzieci to spokojnie wprowadzalibysmy sie wczesniej, a i tak zrobilismy to z musu ze wzgl na pkole....
no i nie mielismy cisnienia wczesniej hehe

najwazniejsza jest lazienka nie?

wiesz my mamy pare rzeczy , bo to nie nasze pierwsze mieszkanie hehe wiec czegos tak sie dorobilismy, ale wszystko mialo byc na chwile
hehe a wyszlo jak zawsze
czesc ikeowskich mebli nie przetrwalo kolejnych przeprowadzek hehe

ale z czasem wymienimy....

kanape zamowilam. do 4 tyg bedzie hehe

poki co sluze materacem dmuchanym w salonie , na ktorym od tygodnia spedzam wieczorki z lapkiem i niekiedy zasypiam hehe i w nocy wracam do Adasia hehe
ale zawsze to milo miec miekko pod pupa hehe
bo dywanow tez nie mamy i nie bedziemy miec hehe

zdjec nie wklejalam
nie robilam nawet
i nie myslalam o tym
wpadniecie to zobaczycie
choc cudow nie ma
ale fajnie sie mieszka
nie ma to jak nowe nie? hihi

oo jak dobrze, ze juz piatek
poimprezowalibysmy dzis, ale jutro mamy spotkanie o 8.30 poza rzeszowem wiec raczej ciezko, by bylo..... hehehe

Do góry