reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Aylin mam taki sliczny pajacyk z czapeczka rozmaiar jak na wczesniaka moja Milenka tez byla malenka miala tez 51 cm co prawda ciut wiecej wazyla ale przez pierwsze kilka dni pajac sie sprawdzil moglabym Ci podeslac jakbys chciala?tylko nie wiem czy jest u mnie czy u mamy:baffled::baffled: no a teraz jest taka duza ze juz mam dosc odpowiadania na pytania czy ona ma 3 latka:no::no: no a na Piotrka to pewnie niedlugo rozmiar 80 bedzie za maly:szok::szok: dobrze ze krotkie spodenki sa krotkie bo juz dawno bylyby za krotkie:-D:-D:-D

Jak masz to chętnie odkupie- bo niestety nigdzie nic nie mozna dostać. Myslalam ze na szmatach cos bedzie - bo czasem sie trafi, i kolezanka dziś kupiła - pisze jak byk 50 cm, ale dalej za dlugie. Licze ze do 56 moze szybko urośnie. Na razie mam 1 body - idealne, 2 pajacyki z takiej mniejszej 56 - nie plywa w nich az tak strasznie. Plus za duzych ciuszkó jest taki ze nie mam problemów z ubieraniem. Minus - ze co chwile musze lapki jej wyciągać. I często budzi się z 2 nozkami w 1 nogawce :)

Madziorka - dzieki, znieczulenie dostalam - ale efektów nie odczulam :)

Kochaneczka - zpomnialam ci odpisac - tak, wody naprawdę mi w sklepie odeszly. W delikatesach frac na lwowskiej. Chyba szybko mnie tam nie zobaczą :) Ale moze nikt nic nie zauwazył :)

reklama
Aylin wiesz a moze mialo wtedy bolec mocniej i dlatego nie odczulas hehe albo to roznie dziala. w sumie to szkoda bylo cokolwiek brac skoro porod nie byl za dlugo. mnie by nawet nie dali gdybym chciala. ale ja nie czulam potrzeby . takze spoko

nie kupuj za wiele tych malenkich bodziaczkow bo ona raz dwa urosnie. zobaczysz. ale wiadomo ze kilka by sie przydalo na dzis. kurcze w uk tego bylo pelno w next mothercare itd takie dla wczesniakow. a tutaj nie mam pojecia gdzie znalezc,,,, szukalas wszedzie tak? w tesco tez nie ma? bo to ang market. a tam sa sliczne ubranka. kurcze ja dzis bede w auchan tylko bo moglabym w tesco looknac. ale moze ktoras z dziewczyn bedzie wiedziala????

ja musze leciec . wlasnie wyjezdzam za kilka min do rzeszowa. buziaki
papa

własnie wszędzie sa raczej 56. A tych mam w ciul i jeszccze trochę.
Ale kolezanki stanely na wysokości zadania i podobno znalazły po swoich znajomych 3 pary spioszków 50. Zobaczymy dzis :)

Aylin wiesz co w tych szmateksach z ciuchami z USA jest mnostwo takich malenkich kurde no teraz se przypomnialam ze mamuska mi kupila 2 pary maciupkich bodow bo Piotrek mial byc malutki ale to na bank zostalo u mamy a pajacyka poszukam w domu jak nie to w niedziele jak bedziemy u mamuski to przewale jeszcze raz wor i jakbym miala cos maciupkiego to Ci wysle za free najwyzej wrocisz mi za przesylke podalabym siostrze ale ona ma sesje i pracuje no i wraca do domu dopiero w lipcu:confused::confused::confused: no chyba ze tata bedzie mial w tym tyg chemie zapytam...

nic zmykam bo dzis mam mezulka w domu do poludnia bylam na szmatkach Milenke tak przewietrzylam ze zasnela sama:-D:-D:-D spia obydwoje wiec mozna bylo obiad zjesc w spokoju a ja zmykam sprzatac bo jutro znajomi wpadna a chalupa zarosla ze masakra:szok::szok::szok::szok:

hej dziewczyny, mój maluch już ululany śpi od pół godziny. Mąż okna czyści bo jeszcze po budowie framugi brudne z zewnątrz :-p a ja mecz oglądam hehe Michał trzeci dzień z rzędu zrobił kupkę wiec juz każdą następna tygodniowa przerwa nie mam zamiaru sie przejmować:)
Jutro przyjeżdza brat z bratowa i moją chrzesnicą więc bedzie kibicowanie w większym gronie :)
Aylin, ja niestety (albo stety) miałam byka 4kilogramowego więc takich ciuszków na 50 nie mam. Chociaz przejrzę jego ubranka bo pamiętam że mnóstow było dużo za małych już jak się urodził więc rozmiarówce tez nie ma co wierzyć.
Co do wakacji to chciałabym na Krym!!! Tak mi się marzy:)))) ale z małym nie chcę tak daleko. Więc jesli namówie męża to w bieszczady uderzymy. Kiedyś nie było lata żebym w bieszczadach nie była i po górkach połaziła a odkąd jestem mężatką to jakoś zaniedbałam te wyjazdy. Trzeba to zmienić!;)
Tylko teraz u nas troszę newralgiczny moment. M znalazł drugą pracę, poszedł do szefa z wymówieniem i zaczęły się negocjacje... No i nie wiem czy zmieni czy nie. Pewnie okaze sie w przyszłym tygodniu. Narazie sprawa pozostaje otwarta.
Dziewczyny, kiedy to spotkanie? Organizujmy się!

hej laski czytam was i czytam ale brak czsu na klkikani normalnie masakra wszystko na mojej glowie czasem mam dosc nie dosc ze budow trzeba wuczyscic fundament bo niestety przez deszcze strasznie zamuliło to przed domem jeszcze wymysliłam sobie altanke zeby zrobic no i dziury juz sa trzaba jutro zalac betonem heeee no i w piatek pojechałam do rodzicow bo moja mama od wtoru jestw szpitalu wiec spedzilam tam dwa dni i wróciłam wczoraj wieczorem do domu, jesczekolezanka zaczela malowac salon i jej plamy powychodzily i zadzwoniła zebym ja poratowała i przemalowała na brąz no to wziełam lenke i pojechałam do niej ,Lenka tak szalała tam z dziewczynkami ze wkoncu glowa w kant kominka szczelila no i sliwa na czole niesamowita została :) a dzisaj niedziele i powiedzialam ze nigdzie nie jade odpoczywam w upał ,dzieci maja radoche bo w basenie sie pluskaja maz w domu z królikiem sie bawi heeeeeeeeeee

Aylin ja tez miałam takie ciuszki na 50cm bo moja lenka wazyła 2500 wiec długo nawet nosila ten rozmiar ale nie wiem co zrobilam z tymi ciuszkami jeden komplet to wiem ze dalam córce mojego brata dla lalki heeeee bo akurat lalka beby born jest tej wielkosci nawet lenka ma zdiecie obok lalki to wygladaja identycznie mało kto skapnał sie ze obok lezy lalka heeeeeee popatrze tez za ciuszkami na strychu :)

co do spotkania to ja jak najbardziej moze byc nawet w pierwszy tydzien wakacji heeeeeeeee nawet i w fantazji :) bo moje dziecko mnie ciagnie ze chce na fantazje wiec moze bysmy sie tak umówiły co wy na to???????????

hej laski!!!

witam w poniedzialkowy,upalny dzien na dworze 34*uwielbiam taką pogodę:tak:żałóję tylko że nie mogę sie opalać,bo poleżalabym teraz na słoneczku poki dzieciaki mi spią.
mój piotrek w pracy,krystian odrabia lekcje,dzieci spią a ja zjadłam obiad i odpoczywam.

u nas nic ciekawego sie nie dzieje,wszystko po staremu.
dzieciaki szaleją,krystian tak samo jak ja nie może sie doczekać wakacji;-)Piotrek załamany że nasi Polacy już nie grają na euro:-(a ja zaczynam maraton po sklepach za sukienką i jak narazie nic mi w oko nie wpadlo:sorry2:

nic uciekam rozwiesic pranie.
pozdrawiam was gorąco i postaram sie być częsciej:tak:buziaki!!!!

aha i jesli o spotkanie chodzi to jestem jak najbardziej ZA:tak::tak:

Hej dziewczyny,
mi tez odpowiada pierwszy tydzien wakacji bo moja mama ma przyjechac Michała nam troche przybawić wiec miałabym czas sie wyrwać bo jego raczej nie będe brała - pewnie by mi z rąk nie wychodził.

Super pogoda :) Juz mnie troszeczke słonko chwyciło :) Wychodziłabym na spacery czesciej ale po 1 z Michałem sie nie naspaceruje bo on pół godzinki i juz nie śpi, a po 2 boję sie troche żeby jego nie przyjarało. Lidka, a Ty czemu nie możesz się opalać?

U nas był brat z bratowa w sobote i chłopaki tak porządzili ze w niedziele cały dzien leżeli. Więc ja zadzwoniłam po dziadków (moich rodziców) i przyjechali bawic wnuki a my z bratowa na zakupy pojechalysmy :)))

Pozdrawiam.

Hej dziewczyny :) Dziękujemy za poszukiwania ciuszków. Na razie pogoda taka ze mlodą w kaftanik z krótkim rekawkiem ubieram i pielucha. A reszte piorę więc ma w czym chodzic. A za tydzień problem zniknie bo pewnie do 56 juz dorośnie :)
Przynajmniej pepuszek wietrzymy - bo jeszcze jej nie odpadl.

Ja na spotkanie jak najbardziej chętna. Ale planuje z małą... Bo na cycu wisi więc ciezo by mi było ją zostawić.
Kochaneczka moja spacery uwielbia, nawet jak się budzi to smieje się do siebie. A smaruje ja przed wyjściem - wiec moze sloneczko nie zaszkodzi.
Chodzimy teraz na spacerki rano i wieczorkiem, bo upały sa straszne....

Dziś czyste szleństwo obiadowe.... mlode ziemniaczki z kwasnym mlekiem :) I moze ciasto z rabarbarem upiekę.... a co :)

reklama
witam!!!

kolejny dzien upałów-super:tak:oby tak było jak najdłużej.
dzieciaki spią,m w pracy,krystian bawi sie na dworze a ja z mrożoną kawką zaiadłam przed bb.
dzis jadę do lekarza bo mi sie tabletki kończą a bez nich to ani rusz bo wszystkich chyba bym pozabijała:-Doczywiście żart;-)ale tak serio to niestety muszę ich zażywać:-(a po lekarzu może wybiorę sie na sklepy(zobacze jeszcze)

buziaki:happy2:

kochaneczka-ja kiedys to godzinami mogłam leżeć na słoncu(uwielbialam to)ale odkąd pojechałam 5 lat temu na wakacje do włoch to tam wszystko sie zczęlo:-(dostałam uczulenia wysypało mnie i powyskakiwały mi takie krosteczki malutkie a w srodku niby to woda,niby ropa(sama nie wiem)i okropnie to swędzialo.niestety nie przeszło i teraz jak bym sie opalała to zaraz mi wyskakują te krostki:-(

Do góry