reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

reklama
AYLIN OGROMNE GRATULACJE !!!!!!!!!!!!! Oby maleństwo zdrowo sie chowało.
Hmm...a miała jechać na grilla do koleżanki.

Dziewczyny, dzwoniłam własnie do Aylin. Strzępki informacji uzyskałam :) Malutka nie wymęczyła bardzo mamy - urodziła się w 2 godzinki. Obie miały dobrą opiekę. Jeżeli nic się nie zmieni to jutro wychodzą więc tylko czekac na wiecej informacji i fotkę Martynki :) Aylin czuje się dobrze więc możemy liczyć niedługo na jej obecność na forum :)
Macie wszystkie pozdrowienia od świeżo upieczonej mamy:)

A tak odnośnie mojego weekendu: bylismy dzisiaj kilka godzinek u bratowej na urodzinach. Wrócilismy o 19 na kąpanie żeby malucha nie rozregulować. Wykąpany, zjadł i usnął jak nigdy. Nie trzeba było nosić, lulać... A niestety troche go rozpieścilismy pod tym względem - zawsze był noszony do spania bo tak po prostu było szybciej. Gdyby chciał zasypiac tak codziennie... ;)

oooo AyLIN!!!!!!!!!!!!! gratulujemy. i witamy Martynke!!!!! czekam na relacje i zdjecia!!!!

Rene gratki odpieluszkowania. ale to juz luzzz potem. ciekawa jestem czy Olafowie pojdzie tak sprawnie jak Leonkowi. tez na 2 latka juz bez pieluchy biegal i zaliczal wszelkie toalety w sklepach itd hehehe

fotki piekne. rzadko jednak sie widujemy dziewczyny!!!
ja teraz nie mam pod reka nic nowego...
na fb czasem wrzucam\
a w ogole macie tam konta?
poza Lidka to chyba nie mam zadnej z Was

Iwcik jak ustalimy jakis termin i zbierzemy chetne na spotkanie to ja przyjade

w piatek to sie poumawialam. obiecalam kolezance ze zadzwonie. inni zapraszali tez . a nie dalismy rady z nikim sie spotkac a i tak w wielkim pospiechu biegalam po rzeszowie hehe

wczoraj z koleji bylam caly dzien sama z dzieciakami
adas pojechal do lwowa rano. na wieczorny mecz Portugalia-Niemcy

to byla wyprawa
tak blisko mieszkamy niby ale jednak to drugi swiat hehe
wrocili dopiero dzis rano. niewyspani, zmeczenia ale zadowolenia. wrazenie najwazniejsze

a Olo zaczal goraczkowac noca. i nie wiem skad, bo nic mu nie jest a goraczkowal w nocy. rano i popoludniu
trojki wydaja sie popuchniete...
ale moze to nie to?
zobaczymy jaka noc bedzie ale podejrzewam ze rano zadzwonie do pediatry aby go przebadac

choc 1 dzien goraczkowania to nic takiego jeszcze ale ciezko nam bylo zbic temp
czopki zawiesina oklady kapiel i ledwo kilka kresek zeszlo

ale powyzej 38.5 nie bylo chyba..

poki co cala trojka spi. i ja dolaczam bo nie spalam za wiele minionej nocy
buzka dziewczyny

Madziorka no konto posiadam ale ciezko Was znalezc bez braku konkretnych danych wiec jak chcesz to na pw napisz ja chetna na blizsze poznania:tak::tak::tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
Rene zaraz napisze ci priva

my niedawno zbilismy tempke i zjedlismy sniadanie..
olo teraz odzyl i siedzi obok

rano bylam u pediatry
gardlo zaczerw ale nie tak bardzo
na razie do 3 dni mamy zbijac tempke.jesli do srody nie przejdzie to pewnie antyb
poki co wirusowka i tegos ie trzymamy

niestety rano dostal drgawek goraczkowym a na term 39.8
ale zbilam ponizej 39 a on spal tak 2 godz i mu tempka ani zimne oklady nie przeszkadzaly
wlasnie wstal i zjadl sniadanie dopiero

a lelo zawiozlam do pkola. bardzo chcial do dzieci
choc jestem sama i nie wiem jak olo bedzie sie czul popoludniu. a odebrac go musze do 16stej

za oknem deszczowa. wlansie sie rozpadalo. choc wciaz cieplo..

pozdrawiam i zyczcie nam zdrowia
te drgawki mnie teraz beda stresowaly. bo cieszylam sie ze tyle sie nagoraczkowal przez niedziele i noc. bez ataku

pozdrawiam...

hej
Mój Michaś już śpi więc my zasiadamy przed jakims filmem. Wczoraj i dzisiaj zasypia zaraz po kąpaniu i jedzeniu. Ale spokój. Godzina 20 a on nie płacze... ufff ;) mam nadzieję że nie cieszę się za szbko:-)
Madziorka, to maż pewnie zadowolony z wyjazdu? Świetny prezent mu sprawiliscie:) Ja tez mam konto na fb więc pisz na priv. :)

Mam jeszcze do Was dziewczyny jedno pytanie. Otóż mój maluch robi kupkę raz na kilka dni. Ostatnio robił w pon i wtorek w tamtym tyg. Wczesniej tez była kilkodniowa przerwa.
Z tego co czytam to jesli dziecku nic nie dolega (nie boli go brzuszek, nie ma napiętego, ogólnie wszytsko jest ok) to nie trzeba sie martwić bo to oznacza że mleko jest bardzo dobrze przyswajalne. Nie chce lecieć do lekarza, tymbardziej ze kiedyś (bo on od samego początku robił mało kupek) nasza pani doktor mówiła mi że jedne dzieci robią kilka dziennie, inne jedną na kilka dni - taki urok. Szczpienie mamy pod koniec czerwca to jeszcze zapytam czy wszytsko jest ok. Chyba że nie bedzie robił jeszcze przez kilka dni to zadzwonie albo sie wybiore do lekarza. Ale zazwyczaj jest tak że jak planuje że jutro zadzwonie do lekarza to on robi kupe jak na zawołanie:-) Nie wiem czy powinnam się martwić?

Ostatnia edycja:
KOchaneczka oby trwaly te chwile, maly moze po prostu sie wyregulowal, i jest spokojniejszy. fakt wspaniale chwile wspolnego wieczoru we dwoje . korzystajcie. u nas do 1 lipca nic poza meczem o tej porze nie ma szans sie pojawic w tv hehe

no wlasnie mialam pisac priva i zapomnialam

kochaneczka i rene juz nadrabiam!!!

nasz olo spi. mimo ze dzis nie goraczkowal od poludnia do obecnej chwili. to jest slabszy, tylko raczki. malo sie bawi . smieje/... cos go trapi pewnie
do tego przez liczne popuszczania i kleksiki w pieluszce pupcia go boli , ale wszystko opanowane i spi

pewnie w nocy bedzie goraczkowal
oby bez drgawek to bedzie dobrze

spokojnych nocek

Hejka.
MADZIORKA duzo zdrówka dla synusia:tak:moja córcia tez miała drgawki przy wysokiej temperaturze na szczęście zdarzyło sie to tylko dwa razy bo rzadko przechodziła choroby z wysoką gorączką.Kurcze niby czerwiec a tyle dzieci choruje mojej szwagierki synkowie maja wlasnie zapalenie płuc:no:
KOCHANECZKA mój wlaśnie jest z tych co robia kupę dwa razy w tygodniu i to jest całkiem normalne nie boli go brzuszek jest spokojny a plusów jest duzo oszczędnośc pampersów nie odparza mu się skóra mimo ze niczym nie smaruję a i na wadze szybko przybiera bo pokarm bardzo dobrze przyswaja.Ja swojego zawsze kąpie o 19.45 zasypia 20.15-20.30 najczęściej przy cycusiu a jak nie to odkładam go do łóżeczka i zasypia sam.
A i pochwalę się młody juz od tygodnia obraca sie z plecków na brzuszek i odwrotnie także juz sam nie poleży na naszym łóżku a przewinąć jest ciężko bo tylko mig i już leży na brzuszku:-D

reklama
Kochaneczka skoro Michas zasypia sam bez placzu znaczy ze ok jest:tak::tak: u nas tez byly rzadko potem jak zaczelam wprowadzac inne jedzonko zaczely sie czesciej a teraz zmieniamy mleko na kolejne i robi takie suche kuleczki kilka razy dziennie ale przerabialam to z Milenka wiec sie nie martwie:tak::tak: a co do zasypiania to u nas skonczylo sie dobre:baffled::baffled: rzadko sam zasypia odkad opanowal przewracanie na brzuszek trzeba go troche pokolysac i wtedy zasypia:tak::tak: skubany potrafi turlac sie po calym lozku i dostac zabawke ktora lezy na drugim koncu :szok::szok::szok: poobraca sie poturla i zabawka jego:-D:-D:-D u nas dzieciaki dopiero zasnely...ufff spokoj

Madziorka zaproszenie na fb wyslalam:-D:-D

Anek brawa dla Bartusia:tak::tak:

Do góry