reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

cholera tyle sie opisałam i mnie wylogowało nosz szlak jasnyyyyyyyyyyyyy

Kochaneczka ale on ma oczy wielkie heeeeee on takie ma czy tylko do fotek takie robi ?

Madziorka no to trzeba by sie spotkac tylko powiedzcie gdzie a ja sie dopasuje heeeeee moze byc nawet w tygodniu bo ja sama normuje sobie czas pracy najczesciej to jest noc heeeeeeee

Rena moja lenka tez tak gryzie i nie wiem jak jej wytłumaczyc ze nie wolno tak robic czasem mnie wkurza to tak ze kiedys nie wytrzymam i chyba sama ja ugryze zeb zobaczyła jak to boli to moze wtedy przestanie heeeeeeeeeee

a faceci to szkoda gadac mysla ze po slubie to my to tylko mamuski kucharki i sprzataczki czasem trzeba im wykrzyczec ze tak nie jest i tez pomaga heeeeee ja to czasem mam takie loty ze wybywam na caly dzien na zakupy i wtedy jak wracam to jest sajgon w domu bo dzieci robia co chca heeeeeeee ale przynajmniej maz zauważa ile pracy jestw domu heeeeeeeeeee i wtedy wie ze ma tez kobiete w domu to na nastepny dizen zawsze moge spodziewac sie czekos miłego i poczuc sie ja nastolatka heeeeeeeeeeeee a nie mamuska

Aylin a te bóle to nie od tego ze dziecko jest juz nisko i naciska na kosc i odczówasz ból ? co ci lekarz powiedział ?

Lidka ty sie nie przejmuj pogoda bo u mnie to dopiero inny swiat a 20km mamy do siebie u ciebie kwitły kwiatki i sloneczko swieciło a moje dziecko na nartach jezdziło nie pamietasz heeeeeeeeeeeee

a dzisiaj taka pogoda ze hej , rano wtałam i sie zdziwiłam bo w pokoju mialam jakies cholerne dziwne mrówki ze szkrzydełkami heeeeeeeeee odrazu srodek na mrówki i w dwie godziny znikły heeeeee jak ja nie lubie mrówke wziełam odkurzacz i je wciągłam do odkurzacza , to chyba przez te deszcze ....wrrrrrrr
rano zakupy zaliczone z Lenką w drodze powrotnej podjechalam pod szkołe Maksymiliana no i sie zdziwiłam heeeee bo okazało sie ze ma jeszcze jedna lekcje he no to do domu Lenka poszła spac ja zakupy rozpakowałam pranie nastawiłam gary pomyłam no i spowrotem pod szkołe heeeeee , Lenka spi maksiu sie bawi na polu puki co nie pada
wiec korzysta bo chyba zaraz sie rozleje bo ciemno sie zrobiło .......... jak ja bym chciała słońce :)))))))))))))))
meza nie mam dzisaj w domu to ma labe bo nawet obiadu nie musze gotowac heeeeeeeeeee

reklama
No ja pow wizycie - i zgadza się, powiedział ze najprawdopodobniej młoda tak juz cisnie główką ze kość mnie ma prawo bolec. A jak mnie wzioł na badanie to mówi ze główke pod palcem czuje wiec to na pewno młoda tak nisko siedzi. Ale rozwarcie dalej na palec więc jeszcze nie rodze :) I strefe kibica mogę w weekend atakować :)

Ustalcie cos w sprawie spotaknia - ja albo bede albo nie :) Teraz to już z nikim na konkretny termin sie nie umówie :)

A co do facetów - dzis dopiero jak sie porycząłm to mój raczył mnie zauwazyc. Bo kurde od 2 tyg nie moge się doprosic o pomalowanie lóżeczka... Ale pomogło :) Jeszcze w piatek musi mnie na zakupu materacykowe wziąć i moge rodzic

Iwcik moj m to niereformowalny jest niestety ja gadam prosze a ten jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza...nigdy bez okazji nie wysilil sie na nic...uwaza ze jak przyniesie mi czekolade a potem sam zje pol to jest ok i powinnam sie cieszyc...ehhhhhhhhhhh przed slubem sie staral ale teraz zupelnie odpuscil nawet ciezko mu powiedziec przepraszam:-:)-:)-(

Aylin no mialam Ci kiedys pisac ale wylecialo mi z glowy ja mialam taie bole z Piotrkiem byl od poczatku nisko ulozony a w koncowce to juz wogole czulam jakby mial mi wypasc:-D:-D bolalo mnie tak jak i Ciebie dobrze ze zima byla to nie musialam latac za Milenka po polu:-D:-D jak w szpitalu sprawdzali czy wody czyste to lekarz mi powiedzial ze maly ma czarna czupryne:-D:-D

Ostatnia edycja:
wow dziewczyny to co piszecie o tych bólach (bo główka nisko) to jakis sajgon. Podejrzewam że to musi boleć:/ Ale Aylin powiem Ci że ja jak byłam na ostatniej wizycie to tez mi doktorek powiedział że główke czuje a w szpitalu mnie badali i nie czuli. Czyżby się cofnęła? Nie sądzę... Pewnie gin chce wpłynąć na twoją psychike i Cie pogonić :-)
Rena,sprawdziłam na zumi i rzeczywiście to drugi koniec miasta.
Mój m własnie zabawia Michała, a ja sobie po neci buszuje. Michas ma takie wielkie oczy a jak się dziwi to ma jeszcze większe hehe. Aż przeszło mi przez myśl że może to wina tarczycy i kupiłam sobie talbetki dla karmiących z jodem :-D Ale szczerze to myślę że taki po prostu jego urok... ;-)
My dzisiaj robiliśmy juz 3 podejścia do kościoła. Wybieralismy sie na 11 a tu na podwórku słyszymy że już procesja chodzi. Więc na 12 do innego kościoła - w drodze spotkaliśmy procesje. Stwierdzilismy że przed 16 m podjedzie pod kościół autem i sprawdzi czy ludzie sie schodzą, wróci weźmiemy wózek i pójdziemy bo do koscioła mamy 5 min. Pojechał za 15 i okazało sie że o 16 mszy nie ma bo kosciół zamknięty. Wiec jeszcze pewnie teraz na 18 sie wybierzemy. I tak cały dzien zmarnowany na wybieranie sie do kościoła. A wszystko przez to że msze są w innym porządku niż niedzielny. W niedziele bylismy na chrzcinach w Rudnej i nie wiemy jak dzisiaj jest. Do nieba w butach wejdziemy za to :-)
Dziewczyny (WSZYSTKIE!) dawac jakieś fotki maluchów!

Ostatnia edycja:
Kochaneczka u nas cywilizacja pelna parafia ma strone internetowa i nic nas zaskoczyc nie moze zreszta ja mam Kosciol po drugiej stronie ulicy wlasnie na tym nowym osiedlu wiec wystarczy wyjsc na balkon i widac co sie dzieje przed Kosciolem:-D:-D:-D
a zdjecia chcialam wkleic juz dawno ale cos mi sie podzialo i nie moge sciagnac zdjec z tel i dzis mi szwagierek "zlota raczka":-D:-D:-Dsciagnal zdjecia i sformatowal karte wiec teraz mam nadzieje ze bedzie hulalo jak trzeba:tak::tak:

yyyy na drugim zdjeciu z Piotrusiem to moja siostra nie mylic ze mna bo my podobno bardzo podobne:-D

Załączniki

• male1Zdjęcie0354.jpg
    male1Zdjęcie0354.jpg
    34,6 KB · Wyświetleń: 32
  • male2Zdjęcie0357.jpg
    male2Zdjęcie0357.jpg
    37,9 KB · Wyświetleń: 41
  • male3Zdjęcie0362.jpg
    male3Zdjęcie0362.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 37
  • male4Zdjęcie0374.jpg
    male4Zdjęcie0374.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 37
Ostatnia edycja:
Anek, Rena - duże te wasze dzieciaczki :) W wieku w którym az strach spuscic z oczu.

Rena - dzieki za pocieszenie - ale cos z tą główką jest bo czasem boli bardziej, czasem mniej a dzis w ogóle.

Kochaneczka - ja miny twojego uwielbiam :) Kota ze shreka z tymi oczętami mlody przypomina :) Będzie dziewczyny na nie podrywał.
A że to głowka to mi zademonstrował - popchnał ja delikatniej i aż pod zebrami poczułam. Więc jak nic moja kluskę przestawił :)
A z tym ze chce mnie zmotywowac do porodu - to chyba nie :) bo się wprost pytał czy ma mnie "mocniej" wybadac tym razem czy wole za tydzień. Z drugiej strony - rodzić juz mogę :) i miałby pacjentkę odhaczoną. A tak to nie wiadomo czy mu np planów niedzielnych oglądniecia meczu nie popsuje....

Dobranoc dziewczeta i milego jutrzejszego kibicowania

hej dziewczyny,
no i po meczu :) nas mieli znajomi odwiedzic ale pisali że sie spóźnią i cos do tej pory dotrzec nie mogą. Michas uśpiony wiec my przed tv. Wypiłam sobie dzisiaj poł warki radler cytrynowej 2% ale nie posmakowała mi. W każdym razie miło sobie łyknąć hehe
Aylin, jak Ci sie córa urodzi to bedziemy swatać z moim M ;) A co do porodu to lepiej nie przyspieszać nic. Mała sama zadecyduje kiedy chce wyjść.
Dziękuję za zdjęcia, czekam jeszcze na reszte dziewczyn.Teraz jak bedziecie pisały o dzieciakach to bede miała ich obraz przed oczami:)

Kochaneczka a ja sie delektuje koktajlem z truskawek mniammmmmmmmmmmmmmmm:-D:-D:-D

Aylin no takie wielkie dzieciaki sie mnie udaly:-D:-D chyba po tatusiu bo wysoki jest jak ktos pyta o wiek Milenki a ja odpowiadam ze 2 lata skonczyla to mi nie wierzy:no::no::no: bo ona wyglada na 3 latka:tak::tak: w srode w sklepie Milena zaczela wolac siku miala pieluche zalozona w razie "w" po 5 min wolania sie zlitowaly babki i pozwolily skorzystac z ich toalety a potem sie mnie pytaja ile ona ma lat ze tak ladnie wola siku...no alez bylam dumna odpowiadajac ze 2:-D:-D:-D

reklama
Do góry