reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Rena to oby Ci się jak najszybciej tak całkiem polepszyło:tak:
Nasza pyza waży już 8kg:szok: chociaż ja tego jakoś specjalnie nie odczuwam (ale muskuły mam już jak Pudzian hehe :-))
a i Niunia była dziś mierzona przez p. doktor i wyszło jej że Mała ma tylko 63 cm wzrostu! a to nie może być prawda, bo wszystkie ciuszki 62 są całkiem za małe, większośc 68 zresztą też :confused: ale w sumie dopiero potem skojarzyłam że ona ją mierzyła trzymaną przeze mnie pionowo, a przecież wiadomo, że niemowlaki nóżki uginają... Julka też stała na zgiętych... a jak ja ją mierzę, to zawsze mi wychodzi 69-70 :confused: i wierz tu człowieku w kompetencje lekarzy... :no:
Rena ja bym raczej obstawiała, że Milenka przechodzi bunt dwulatka... musisz to przetrzymać ;-) ślubnym też się nie przejmuj, faceci są jak dzieci, a w fochach, prześcignęliby nie jedną kobietę :-)

a właśnie, Julka przewracać się przewraca, ale wysilać się jej za bardzo nie chce na razie, leniuszek kochany :)
ale jak trzeba, to się przeturla, tylko nie odkryła jeszcze, ze to może byc dobry sposób na przemieszczanie :-D

reklama
Ania kremowka weszla wiec jest u mnie dobrze:-D:-D tylko ze Piotrus zaczal brzydkie kupy robic rzadkie i troche sluzu zauwazylam:-:)-(

ja Piotrkowi zaczelam zakladac ciuszki na 12 m-cy:eek::eek: bo na 9 m-cy za male wiec obstawiam min 74 cm :eek::eek: czekam az przestanie rosnac bo ilez mozna:szok::szok::szok:

Hejka.
Moj maly tydzień temu ważyl juz 7 kg i miał 68 cm czyli tez duzy ale w normie bo córcia w 3 mies ważyla juz 8400:szok: zawsze dużo ważyła na początku nawet się z tego cieszyłam bo słyszałam że dzieci na piersi potem szczupleją i jest mniejsze ryzyko otyłosci niz u dzieci karmionych butelką niestety teraz ma sporą nadwagę martwie sie ze juz tak zostanie:no:
Tydzień temu na wizycie kontrolnej pani dr zbadała małego no i młody niepodnosił główki przy podciaganiu za rączki dała nam skierowanie do neurologa mialam szukac dobrego neurologa w Rzeszowie na szczęscie zadzwonilam do Tarnobrzega tam tez jest swietna pani dr i dzis juz u niej bylismy z mlodym no i niestety mamy sie rehabilitować:no:juz za tydzień mamy pierwsze spotkanie,młody ma napiecie mięśni barkowych i asymetrię:no: kurcze a już myślałam ze nas to ominie bo z córcia mieliśmy te same kłopoty do tego jeszcze ugryzł mnie kleszcz zrobil sie obrzęk i niestety musze brac antybiotyk eh ja to zawsze mam pecha....:no:
RENA dobrze ze juz po chorobie oby dzieci niedopadło,a faceci eh dobrze Cie rozumiem bo mój typ podobny do Twojego:no:
ANNA córeczka słodziaszna i taka kluseczka:tak:
KOCHANECZKA jak tam po chrzcinach? do naszych jeszcze 3 tyg a ja juz mam stresa:no:
A mój M dzis mnie wkurzył bo jak przyjechał z pracy zjadł posiedział na kompie i poszedl spać:szok:niezapytał nawet jakie wiesci po wizycie u neurologa:no:

heh ja az z ciekawosci zmierzylam malego i wyszlo mi faktycznie 74 cm:szok::szok:

Anek moj artysta tez nie podnosil ale lekarz stwierdzil ze to zmniejszone napiecie miesniowe lekkie bez potrzeby rehabilitacji ogolnie teraz glowe ciagnie do gory ale rzadko jak lezy jak jest w pozycji polsiedzacej to sam wstaje do siedzenia za rece tez sie probuje podciagac ale ogolnie jest taki "lelawy" :eek::eek: Milenka w tym wieku to juz twardo siedziala nie sama ale nie kiwala sie na rozne strony no ale ona wszystko wczesniej zaczynala robic no i lzejsza byla 7700 wazyla jak miala pol roku...no i tak sie zastanawiam czy aby tego jeszcze raz nie skonsultowac:eek::eek:

Anek pisalas kiedys ze corcia jest alergikiem dobrze pamietam? bo jesli tak to moze to byc wina lekow przeciwalergicznych (wywoluja nadmierne laknienie) moja siostra wygladala jak kulka byla zamknieta w sobie i bardzo niesmiala a teraz laska jak sie patrzy nosi rozmiar 36...a co do piersi sie nie zgodze nas mama karmila piersia i co ciagle walcze z otyloscia...zreszta nie tylko ja siostry tez...takze Kochana nie martw sie na zapas...:tak:

no to ja lecem spac wystawilam kilka kolejnych aukcji na allegro no masakra ile tego mam troche zejdzie zanim ja sie tego pozbede:eek::eek:

dobrej nocki pa

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, a szczególnie Kochaneczka bos ostatnia rodziła mam pytanie..
czy w szpitalu na rycerskiej są pieluchy dla dzieciaczków??????

zapomniałam zapytać na wycieczce i szkole a zajęcia już skończyłam....

Anek gdybys szukala dobrego neurologa w rzeszowie to polecam dr watrobska. ponoc slynna na cale podkarpacie. starsza dotkora z wielkim doswiadczeniem. ciezko sie dostac ale polecam naprawde.
my tez chodzimy na rehabilitacje juz od kilku mies ze wzgl na asymetrie. olaf zaczal raczkowac na jedna strone. ponoc wiele dzieci tak ma i nic sie nie dzieje... a my nadal sie rehabilitujemy mimo ze olaf juz prawie nie raczkuje. no i rozwija sie bdb. mamy w poradni rowniez co jakis czas kontrole lekarskie . logopedyczne i psychologiczne. i jest wszystko Super.
u was tez napewno bedzie.. to naprawde blahostki. jak widze w tym osrodku dzieci chore nieuleczalnie... to jest dopiero dramat.. niechodzace kilkulatki. nawet nie wiem na jakie choroby cierpia... ale przykro widziec ze nie wszystkie moga byc zdrowe i w pelni sprawne. jak nasze

Rene wlasnie te leki przeciwalergiczne w same sobie nie sa tuczace tylko powoduja wzmozony apetyt... ale moj Olo dostaje obecnie zyrtec na miesiac. wczesniej aerius mial i ketototifen ponizej roczku i nie jest ani nie byl otyly. wrecz b drobny...
no ale on nie je wiecej niz zwykle. ma swoje porcje. godziny i tego sie trzymamy. on nawet nie moze podjadac niczego innego ze wzgl na diete wiec nie ma problemu
ale flipsy glownie sa jego przekaska...
takze nie martwcie sie tymi lekami..
one sa po to zeby pomoc
a otylosc moze pojawic sie u kazdego
pewnie czesto jest w genach
u nas nikt nie ma tego problemu
ja pol zycia chcialam przytyc...i bylam niejadkiem hehe

a teraz totalne przeciwienstwo
choc jestem szczupla ale juz nie tak jak bym chciala hehhehe

Rene wlasnie dlatego my jedziemy bez dzieci... bo co to za impreza dla 16miesieczniaka.. ani my ani on nie skorzysta prawda?
jeszcze gdyby to bylo blizej to inaczej. ale tak to jechac pewnie ponad 60km i za kilka godzin znow odwozic dzieci...
jestem z nimi codziennie caly dzien... w weekend potrzebuje odreagowac... mimo iz w kazdy tez spedzamy czas wspolnie...
ale od czasu do czasu tylko z Adasiem byloby cudnie
wiec korzystam hehe

my oboje lubimy sie bawic i drinkowac wiec lepiej niech dzieci beda pod opieka heheheheh

Anna Krupa lada dzien mala zacznie szalec z przekrecaniem sie. i zacznie sie wariacja. hihi

A U NAS OD wczoraj pogoda tragiczna. wieje leje. beznadzieja. wczesniej przez 2 dni nie bylo juz tak upalnie ale przyjemnie nawet. nie padalo. slonce delikatnie czasem wyjrzalo. a od 2 dni porazka. ale jutro juz ma wracac wiosna/lato. fajnie
choc na pogodzie weekendowej tak mi bardzo nie zalezy. aczkolwiek dla panstwa mlodych napewno lepiej aby slonce swiecilo...
bo bawic i tak pewnie wszyscy bedziemy sie swietnie bez wzgledu na pogode hehe
fajnie ze nie bedzie bardzo upalnie bo to jednak ciezko zniesc nawet z klima na sali

Lidka dopiero jak zapytalas to sprawdzilam sama z ciekawosci na zaproszeniu. i okazuje sie ze na impreze weselna jedziemy za rzeszow. do kielnarowej. wiec kawalek za miasto
tam sie miesci uczelnia wsiz\

a madziorka czyli w tabernie bawisz...

Bardzo fajnie tam jest. I ładnie. Minus taki ze zadupie straszne :)

A pogoda to na całym podkarpaciu tak sama cudowna. Ale dziś juz jest lepiej....

Nawet pranie nastawiałam :)

Aylin fajnie ze miejsce pozytywne. a ze zadupie to raczej na wesele nie przeszkadza. bedzie nas spora gromada hehe

dzis zdecydowanie milo. od rana slonce. cieplo. juz spacerowalismy. zakupy robilismy. olo spi od godziny
a ja czekam na info
czy mam sie szykowac do rzeszowa. malowac z adamem
czy kumpel pojedzie sluzbowo juz tam z nim zostanie i pomoze
bo tym samym jesli on pojedzie to nie zdarzy wrocic aby zostac z dziecmi moimi
a moja sis bedzie pozniej
i troche to skomplikowane
ale najwazniejsze ze jest plan glowny i awaryjny.. hehe
aby sprawnie szybko dzis przejechac pedzlem jeden poziom mieszkania hehhee
i do przodu...

ja troche sie czuje wczorajsza. nie rozumiem
bylam u sis
wypilam niecale 2 piwka....

lece na kawke bo moj czas sie konczy....

pa i milego dnia oraz weekendu calego!!!

reklama
Hej dziewczyny, my juz tydzie po chrzcinach, zleciało miło i przyjemnie. Pt-sob M był w Krakowie wiec ja do rodziców z małym pojechałam, wczoraj M dojechał i dzisiaj wrócilismy. Pogoda super, juz sie imprezy polowe na wioskach zaczynają ;)
Aylin, pieluszki swoje weź koniecznie! I właściwie to tyle co potrzebujesz dla dzieciaczka bo ja miałam jeszcze sudokrem ale dali linomac żeby pupe smarować także nie musisz nic brać. Jak chcesz jakas konkretniejszą liste co ci się na prawde przyda a co nie to pisz na priv.

Do góry