reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Iwcik, ja wiem że i bez szkoły rodzenia jakoś bym dała rade bo przecież mało kto na sz.r. chodzi a jakoś dzieci się rodzą;) A poza tym to co wyjdzie w praktyce to tego wszystkiego i tak żadna szkoła nam nie powie, ale zadowolona jestem i myślę że dla samego choćby faktu, że wracam z zajęć spokojniejsza bo więcej wiem o porodzie to warto :tak:
I tak jak pisze Dorota - jedno co się zgadza i co powtarza każda mama - to że o bólu zapomina się szybko - jak tylko położą dziecko na brzuszku mamy ;-) O tym też na sz.r. mówili i aż mi łzy do oczu napłynęły :-) Pierwsze przytulenie, karmienie itd - już nie mogę się doczekać marca!:tak: No i pokarm myślę że będę miała bo już teraz na piżamce albo biustonoszu zdarza mi się obserwować plamy więc coś tam cieknie :-p

Długi weekend się zbliża a ja jedyne o czym myślę to że mam kupę nauki i ani grama chęci żeby się za nią zabrać... Dzisiaj sobie posprzątałam - zgodnie z zasadą: robić wszystko byle nie trzeba było się uczyć:zawstydzona/y: Jutro jedziemy do Jasła do brata mojego m., pojutrze m na budowie a ja w szkole, za to w niedzielę odwrotnie- on w szkole a ja w domu... I tak nam zleci długi weekend... A Wy jakie macie plany?

reklama
hej kobietki!!!!

witam sie i ja w czwartkowy wieczór wlasnie był u nas ksiądz po kolędzie,na szczescie dlugo nie posiedział raz dwa i po wizycie.
teraz popijam sobie kawkę,dzieciaki sie bawia m pojechal odwiesć krystiana do naszych przyjaciół na noc,bo oni maja córeczkę młodsza o rok od krystiana i bardzo sie lubią.oliwka była kiedyś u nas na noc to teraz krystiana kolej.
:tak:

przed nami długi weekend,macie laski jakies plany????my jutro w domku siedzimy,na sobote mam w planach ze iwicik z krzyskiem do nas przyjada a w niedziele idziemy na osiemnastkę do piotrka chrzesnicy,wiec troszke kasy nam pójdzie.no wlasnie dziewczyny ile teraz sie kasy daje na osiemnaste urodziy????
:sorry:(piotrek to chrzestny)prezent odpada bo karolina zbiera kasę bo na wakacjach chce z chlopakiem leciec do kanady.mam nadzieje ze mi cos doradzicie.:tak:

pogoda u nas dzis okropna,tak wieje ze mało mi choinek nie połamie,masakra jakas
:wściekła/y:jak ja juz bym chciala wiosnę.

iwicik-biedna lenka,tak mi jej szkoda i Ciebie:-(może bym mogła Ci jakos pomóc co???jak cos to wal śmialo.
może przyjadę do Ciebie na noc i ja sie zaopiekuje lenka a ty sie w końcu wyspisz-co???

dorotka-jak córeczka bedzie miała na imię????

kochaneczka-ty na tą szkołe rodzenia chodzisz na rycerską???
to nie fajny bedziesz miala ten długi weekend,będziecie sie z m tylko mijać
:-(

witam,
kochanecka napisz gdzie chcodzisz - rycerska chyba na hetmańskiej teraz zajecia organizuje?
ile płacisz?
i od którego tygodnia sa zapisy?
pozdrawiam was serdecznie

Hejka!!!!
Kochaneczka ja myślę że jeżeli już masz plamy na biustonoszu to napewno będziesz mieć dużo pokarmu bo ja miałam tak samo ciągle miałam jakieś plamki i teraz mam dużo pokarmu tylko pij dużo wody mineralnej i po porodzie polecam pić herbatki na laktację ja piję jedną dziennie z firmy MIOBIO są tanie a dobre!!!!naprawdę polecam!!!a co do szkoły rodzenia to jak bym była w Polsce to przypuszczam ze sama bym chodzia napewno wiele ciekawych zeczy sie tam mozna dowiedziec
Lidka jeśli chodzi o imię mojej małej to ma na imię Weronika tylko pisze się Veronica bo mój mąż pojechał tutaj we Włoszech ją zapisać po porodzie i dał jaj imię włoskie bo stwierdził że jak się urodziła we Włoszech to niech ma włoskie imię! !!:-):-):-)
A ja dzwoniłam dziś i zamówiłam sobie salę na chrzciny bo prawda jest taka że w Polsce jeszcze swojego domu nie mamy bo jesteśmy w trakcie budowy a mamie i teściowej niechcę głowy zawracać przygotowaniami.Chrzciny będą 9 kwietnia także w drugi dzień świąt tylko jeszcze z księdzem czeba ustalić wszystko a jest taki upierdliwy że mój mąż ma do niego dzwonić i z nim wszysto wcześniej ustalić bo z naszym księdzem to nie tak łatwo :-D:-D:-D ma swoje humory!!! o muszę kończyć bo mała się obudziła to papapa

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny!! Mi sie trochę plany weekendowe pozmieniały bo wczoraj w kosciele zmarzłam i na wieczór tak mnie rozebrało że dzisiaj zamiast siedziec w szkole leze w łóżku. M z tesciem na budowie a mi nawet nie ma kto szklanki wody podać :( Tesciowa nie zaglądnie do mnie wiec zadzwoniłam do rodziców żeby mi tata zakupy zrobił i przywiózł coś do jedzenia bo zapasy sie pokończyły. Masakra, cała noc nieprzespana. Kicham jak szalona, aż sie boje żeby skurczy nie wywołać!:-p

Oj Lidka, z jednej strony to fajnie że imprezka was czeka ale z drugiej osiemnastka to rzeczywiscie wydatek... Ja na szczęście narazie chrześnice mam jedną i martwie się co jej na roczek kupić także nie orientuje się ile kasy się daje na 18stke.

Dziewczyny, ja chodzę do szkoły organizowanej przez szpital miejski - zajęcia są na ul.Czackiego (boczna hetmańskiej) i z tego co mi szwagierka mówiła to tam jest najdrożej w Rzeszowie bo płacimy 300zł, ale ja sie nie orientowałam w ogóle w innych szkołach bo stwierdziłam że jak chce rodzic na rycerskiej to najlepiej do nich chodzic na szkołę bo zajęcia prowadzą lekarze i połozne z rycerskiej. Jest 12 spotkań po 2 godziny - za każdym razem godzinka wykładu + godzinka ćwiczeń. Jedno spotkanie jest poświęcone wycieczce na trakt porodowy na rycerską - poznaje sie szpital itd. Poza tym słyszałam że jak sie chodzi do nich na szkołe to potem przy porodzie można liczyc na lepsze traktowanie, chociaz wiadomo że pewnie zalezy jak sie trafi.
Aylin, jesli jestes zainteresowana to przychodzisz po prostu po 25tygodniu ciąży na spotkanie i tam na miejscu sie zapisujesz i dostajesz blankiet do wpłaty. Zajęcia są cylkiczne wiec nie wazne kiedy ci wypadnie pierwszy raz - po prostu zaliczasz 12 kolejnych spotkań.

Dorota, śliczne imie wybraliście :) A co do chrzcin to wcale Ci się nie dziwię że lokal bierzesz bo w takiej sytuacji to najlepiej w lokalu. Poza tym przyjedziesz i bedziesz miała wszytsko gotowe, nie orobisz się... Wyjdzie pewnie troche drożej ale ile kłopotu mniej.
A z tym pokarmem to wczoraj wieczorem znowu plama na pizamie:/ szok!:szok:
W ogóle takie mam twarde miejscami piersi i troche wczoraj męża nagoniłam żeby pomasował :-) i to może z tego później ta plama :-)

Dziewczyny, zgaga mnie dzisiaj dopadła! Słyszałam że dobre są migdały i przetwory mleczne - jogurty, kefir i jedzenie w małych ilościach. I w ogole ostatnio zauwazyłam że jak cos zjem i sie położe to jedzenie mi się cofa. I to wystarczy że wody mineralnej sie napije i to samo:-( Miałyście cos takiego? Czytałam że to czeste w ciąży...

pozdrawiam gorąco!

hej mamuski!!!

witam sie w sobotę,dopiero zakończyłam sprzątanie,głowe umyłam i teraz z kawką zasiadłam przed bb;-)
wlasnie przed chwilką iwicik do mnie napisała ze przyjada dzis do nas z krzyskiem i z dziecmi więc miły wieczór nam sie szykuje:tak:;-)ale ja nie piję oj nie:no::-D
jutro znowu imprezka,postanowiliśmy z m ze damy 300zł i kupilismy drobny prezęt i do tego jeszcze kwiatki:tak:.kurcze wydaje mi sie że bedzie ok,tez nie ma co przesadzac przeciez to nie wesele!!!

nic uciekam sie kompac i bede robic racuchy bo mnie cos naszło.

miłego weekendu życzę.:-)

dorota-bardzo ładne imie wybraliście:tak:
a jak mala?grzeczna?
poprosimy o kilka zdięc:tak:

kochaneczka-dużo,dużo zdrowka Ci życzę:tak:oby Cię jak najszybciej to choróbsko opusciło.
i z tego co czytam to ty chyba nie masz fajnych relacji z tesciową co?????dobrze myślę czy sie mylę?

hejka:-D:-D
Kochaneczka podobno jak sie ma zgage to dzidzius bedzie mial bujna czuprynke;-);-) ja mialam okropna zgage z Milenka i sie sprawdzilo z Piotrusiem juz mnie tak nie meczylo no i nie ma zbyt duzo wloskow...sprobuj jablek albo cieplego mleka:-D:-D i unikaj ostrych przypraw i ciezkiego i smazonego jedzenia no i mniejsze porcje a czesciej...

Dorotko na nawilzenie noska malutkiej polecam Ci wode morska najlepsza a przy katarze to juz wogole niezbedna...a co do chrzcin to w Polsce beda?

ja nie mialam w ciazy zadnych wyciekow z piersi no i niestety mleka to ja mialam jak na lekarstwo:no::no::no:

my weekend w domku wczoraj mieli wpasc znajomi ale niestety sie nie pojawili:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a w przyszlym tyg bedzie tydz odwiedzin:-D:-D:-D jutro Milenka jedzie do babci na kilka dni...a Piotrus dzis troszke marudzil brzuszek go bolal ale dalismy 2 razy espumisan i pomoglo:tak::tak::tak:

dzis maz dostal wolne to wyskoczylam na miasto na zakupy to troszke odzylam:tak::tak: jeszcze by mi sie fryzjer przydal bo juz tak zaroslam ze masakra...

no nic lece bo robie porzadki w szafie musze sie pozbyc ciuchow w ktorych juz nie chodze a odkladam bo tak jakos szkoda :-D:-D i ciazowe trzeba sprzatnac...

papa milego wieczorku

Hejka!!!!
Moja mała nakarmiona więc śpi jak aniołek więc mam trochę czasu:-):-):-)
Rena chrzciny będą w drugi dzień Świąt w Polsce.Jedziemy do Polski początkiem kwietnia na jakieś 10 dni i wtedy mamy zamiar ochrzcić ją bo tutaj niechcę jej chrzcić bo wiadome że rodzina by nie przyjechała bo to kawał drogi jest i wszystko wiąże się z kosztem.
Lidka a z tą grzecznością mojej córusi to jest różnie bo raz śpi nawet i 4 godziny a raz budzi się co 2 godziny ale najważnijsze że zdrowa i kolki jak narazie na szczęście nie ma :tak: a zdjęcia dodam tylko jak odzyskam aparat bo pożyczyłam znajomym bo jechali na sylwestra do Wenecji.
A tak to jakoś leci ten czas nawet mogę powiedzieć że mi strasznie szybko leci dopiero z brzuchem chodziłam a tu już prawie dwa tygodnie mineło od porodu ani się obejrzę a do Polski pojadę na Święta:-):tak::-D już się nie mogę doczekać!!!
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli

Dorotka moja mam ma na imie Weronika :) super sprawa ze chrzest bedziecie robic w PL bo faktycznie w takim dniu powinno sie miec rodzine a tam to chyba nikt by specjalnie nie jechal :)

Kochaneczka ja miałam zgage w ciazy od 6 miesiaca i to była masakra codzienna i niestety ale moja Lenka nie miala duzo włosów i do tej pory ma malo heeeee wiec u mnie to sie nie sprawdziło hiiii mi pomagały na zgage migdaly i codziennie jadłam po 2 do 4 tabletek Renni mietowe wiec mozesz tez sie zaopatrzyc napewno ci pomoga a nie zaszkodzą :)

Lidka no i ba i tak piwko wypiłas hiiiiiiiiiiii wieczór mily no i moja Lenka zasneła w aucie a ja ja w domu musialam obudzic i leki jej dac no i zasneła dopiero o 3 nad ranem heeeeeee ale za to spała do 12 i tylko raz z płaczem sie obudziła wiec chyba zaczyna sie jej poprawic :)

Rena dobrze ze maly nie ma kolek choc ja ci powiem z własnego doswiadczenia ze moja Lenka dostala kolki jak miała trzy miesiace i to była masakra :( no ale co zrobic jej espumisan nie pomagał dopiero kropelki sab simplex jej pomagały :)

no a my dzisiaj w planach mamy zjesc obiadek i pojechac do szwagierki bo juz tam dawno nie bylismy :)

reklama
hej dziewczyny, ja przeleżałam sobotę, wczoraj też za wiele sie nie ruszłam i z przeziębienia został jeszcze tylko nie do końca odetkany nos;-)

Lidka, 300zł to chyba w sam raz :) Tak mi się wydaje... A z teściowa to ja rzeczywiście cudnych relacji nie mam - nie kłócimy sie bo ona jak coś do mnie ma to albo mówi mojemu m albo do rodziny sie żali a ja jak sie dowiaduje to zazwyczaj przemilczam, szkoda nerwów. W kwietniu minie (w sumie nie minie bo sie przeprowadzimy do siebie wczesniej:-):-):-)) 2 lata jak mieszkamy u teściów i powiem Wam dziewczyny szczerze że drugi raz nie przeprowadziłabym się do nich nigdy!!! Wydawało nam się ze to będzie duża oszczędność a zaczynalismy budowac dom, ale w sumie gdybysmy znaleźli tańsze mieszkanie w rzeszowie to na to samo by wyszło co mieszkac u nich a ile bym się mniej odenerwowała przez te 2 lata! A że teściowej nigdy szczerze nie polubię przekonałam się na wakacvjach jak powiedzieliśmy jej o ciąży... Ona ma jeszcze 3inne synowe i z żadną nie ma dobrych relacji - wszytsko jest takie raczej kurtuazyjne, nie ma w tym serdeczności i przyjaźni.

Rena, mama tez mi mówiła że niby zgaga jest jak włoski dziecku rosną:-) ale póki co miałam ostatnio, pojadłam migdałów i narazie odpuściła :tak: A znajomi to nieładnie zrobili - zapowiedzeli się i nie zjawili, oj nie ładnie:-p Ty to masz fajnie z tymi rodzicami - że Milenka do nich jeździ i masz wsparcie i pomoc. Jak zajeżdzam do moich rodziców i widze bratanice która wychowuje się w domu w którym ma tyle zainteresowania ze strony rodziców, dziadków to czasem zazdroszcze że ja będę mieszkala sama... Ale wiem ze powinnam sie cieszyc że mi nikt sie nie bedzie wtrącał w wychowanie, no i mniej rozpieszczony może mały bedzie ;-)

Dorota, Ty nie mozesz doczekac sie świąt bo wracasz do domu a ja dlatego że powinnismy być juz wtedy w trójkę :-) To będą cudne święta!!!:tak:

Iwcik, jeśli zgaga powróci na pewno zaopatrzę się w renni - narazie migdały pomogły, dzięki :tak:

Wracam do nauki, miłego dnia kobietki!

Do góry