reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hejka!!!
witam sie i ja dzisiaj,wpadam bo mam czas wolny wiec korzystam poki mogę.
:tak:

pogoda dzis u nas straszna,wieje okropnie i jest zimno jak krystiana rano do szkoły odwoziłam to myslalam ze nas porwie.
:eek:
moje małe robaczki spią,krystek gra a mój piotrek wpadl na genialny pomysl i postanowił że w taka pogode bedzie myl auto
:szok::sorry:.fakt faktem auto już sie prosi o umycie i wyczyszczenie go w srodku(przez ten remont strasznie go zaniedbalismy i pobrudzilismy)ale ja za żadne pieniądze nie:no: myłabym auta w taka pogode.

dobra uciekam obiad robic,postaram sie jeszcze dzis cos napisac.
buziaki.
:-)

rena-wow ja w szoku jestem że ty już masz rodzic:szok::szok:.matko ale ten czas zleciał.
a w jakim szpitalu bedziesz rodziła?
a może już dzis zostałas mamusią po raz drugi????

kochaneczka-dzięki za miłe przywitanie.:tak:
a to prawda że blizniaki jak są już starsi to super sie dogaduja,moi jak narazie to sie biją i zaczepiają ale już teraz widze że jak jednego nie ma (np.pojade z nim do lekarza)to ten drugi co jest w domu to teskni i szuka i pyta o braciszka.

reklama
heja laseczki:-D:-D:-D:-D hihihi ja to sie chyba nie doczekam tego mojego malego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis maz wzial wolne wiec bylismy caly dzien u mamy nie zabieramy Milenki do domu bo nie wiadomo czy sie akcja nie zacznie a i zimno dzis taki wiatr ze masakra...Milenka sie przestawila na tatusia i caly dzien tatus musial sie z nia bawic nawet spac z nim poszla:-D:-D:-D kolezanka mi dzis pisala ze sie jej snilo ze rodzila ze mna bo maz zemdlal i go wyniesli i ona go zastapila hahahahaha:-D:-D:-D:-D moj maly chyba czeka na poniedzialek nie ma zamiaru meczyc mamusi i czeka na cc wszyscy juz mowia na niego Mikolajek wiec moze i tak zostanie:-D:-D:-D
Lidka no ja na gorce rodze czyli Lwowska:-D:-D

no a moj tato juz jest w domu zrobili badania ktore nic nie wykazaly i kazali isc do domu normalnie juz nie wiem co robic bo bylam pewna ze beda dotad badac az wybadaja skad ta opuchlizna pepka a tu nic lekarz kazal diete lekkostrawna trzymac:szok::szok::szok:

Kochaneczka no skretne kola i duze kola to podstawa wozka:tak::tak:

heja laseczk

:-D:-D:-D:-D hihihi ja to sie chyba nie doczekam tego mojego malego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis maz wzial wolne wiec bylismy caly dzien u mamy nie zabieramy Milenki do domu bo nie wiadomo czy sie akcja nie zacznie a i zimno dzis taki wiatr ze masakra...Milenka sie przestawila na tatusia i caly dzien tatus musial sie z nia bawic nawet spac z nim poszla:-D:-D:-D kolezanka mi dzis pisala ze sie jej snilo ze rodzila ze mna bo maz zemdlal i go wyniesli i ona go zastapila hahahahaha:-D:-D:-D:-D moj maly chyba czeka na poniedzialek nie ma zamiaru meczyc mamusi i czeka na cc wszyscy juz mowia na niego Mikolajek wiec moze i tak zostanie:-D:-D:-D
Lidka no ja na gorce rodze czyli Lwowska:-D:-D

no a moj tato juz jest w domu zrobili badania ktore nic nie wykazaly i kazali isc do domu normalnie juz nie wiem co robic bo bylam pewna ze beda dotad badac az wybadaja skad ta opuchlizna pepka a tu nic lekarz kazal diete lekkostrawna trzymac:szok::szok::szok:

Kochaneczka no skretne kola i duze kola to podstawa wozka:tak::tak:

no kochana ja już myslałam ze moze dzis już urodziłas a z ciebie twarda sztuka jest:-D;-)
a mikołaje to fajne chłopaczki wiec sie nie zastanawiaj tylko daj malemu na imie mikolaj:-)a nie pożałujesz

witam wieczorkiem.
dzieciaki spią,m ogląda jakis tam film a ja staram sie nadrobić z czytaniem tego wszystkiego co napisałyście jak mnie nie było,ale kiepsko mi to idzie:no::zawstydzona/y:

dobranoc,spokojnej nocki życzę

Kochaneczka wiesz co duzo mamusiek widze tez z takim wozeczkiem

ŁADNY I ZADBANY WÓZEK GRACO (1955959018) - Aukcje internetowe Allegro
WOZEK GRACO PLUS FOTELIK (1963106025) - Aukcje internetowe Allegro

to jest spacerowka z fotelikiem ale ze spacerowki mozna zrobic glegoki wozek bo ma wkladana gondolke i ten wozek tez mi sie bardzo podoba ma jedna przydatna rzecz z doswiadczenia wiem ze sie to przydaje na spacerkach a Tobie tym bardziej bo chyba urodzisz na wiosne a potem bedzie sloneczne lato otoz chodzi mi o budke ona sie tak przesuwa ze jadac pod slonce nie swieci na malenstwo no i cena chyba taka znosna:-D:-D:-D to tak moge doradzic jako troszke doswiadczona mamuska:-D:-D:-D
ja mam jeszcze taki wozeczek
http://allegro.pl/wozek-concord-fusion-gondola-proton-fotelik-3w1-i1963166335.html
ale sama spacerowke kupilam za 100 zl w komisie(potrzebowalam spacerowki zeby nie wozic wozka od mamy codziennie bo to uciazliwe przydal sie bardzo) troszke trzeba bylo ja poprawic ale jestem super zadowolona z tego wozeczka jest genialny :tak::tak: dobrze ze przy drugim dziecku nie trzeba tego kupowac:-D:-D:-D aaa co do lozeczka to moge doradzic tez lozeczko turystyczne nie zwykle drewniane bo ja mam i takie i takie Milenka ma turystyczne u babci i tamto jej bardziej odpowiada bo nie obija sie o szczebelki (np w nocy sie nie budzi bo jest miekko:-D:-D:-D) na allegro kupilam za 100 zl nawet ma 2 poziomy zeby sie nie schylac przy mniejszym dziecku:-D:-D niestety musialam duzo rzeczy kupic razy 2 bo jak wrocilam do pracy Milenka zajmowala sie babcia a trudno wozic wszystko codziennie ze soba:no::no::no:

bedziesz chciala to skorzystasz z moich rad:-D:-D spadam paaaaaaaaaa milej nocki cos mnie znow skurcze dopadly mocniejsze to moze tym razem zamiast ucichnac to sie nasila:-D:-D niepotrzebnie tylko mezowi powiedzialam bo spanikowal troche i polecial sie golic bo stwierdzil ze pewnie w nocy bedzie pobudka i jutro nie bedzie mial glowy do tego:-D

Ostatnia edycja:
hej laski zyje ale czasu brak na laptopa Rena ty to jak słoń masz zamiar chodzic heeeeeeeeeeee
ja sie szykuje i spadam na pogaduchy do naszej Lidki :)
miłego wieczoru zycze wam wszystkim:)

heja laski to znow ja:-D:-D u mnie bez zmian nada 2w1 :wściekła/y::wściekła/y: obiad zjedzony zatem szykuje sie do szpitala trzymajcie kciuki bo mam stresiora gigantycznego mam nadzieje ze jutro bede juz po cc i bede tulic malenstwo a w czwartek bede juz w domku:tak::tak::tak: moze jakos przezyje wieczor i noc w szpitalu...jeszcze sie z mezem rano pokłóciłam i sie nie odzywa:baffled::baffled: ehhhhhhhhh ...........:-:)-:)-:)-(

buziaki paaaaaaaaaaa

Heja Mamuśki!!!
I zleciała kolejna niedziela i mi się zbliża dużymi krokami termin porodu:happy::happy::happy: cieszę się bo jest mi już okropnie ciężko najgorzej jest ze skarpetkami bo brzuch mi uciska i nie mogę się schylić:baffled::baffled::baffled:
Ubiegłej nocy mnie trochę brzuch pobolewał i w kościach mnie łamnie także już chyba dzidzia za niedługo przyjdzie na świat!!!
Miłych snów dla wszystkich

Ale dzisiaj wieje:/ Jak patrzę na to co dzieje się za oknem to az nie chce sie nosa wychylać... Cały weekend byłam w szkole - wytrzymałam od rana do wieczora - nawet przed ciążą takiej formy nie utrzymywałam;)

Rena pewnie dzisiaj rodzi... A my wczoraj zastanawialiśmy się nad imieniem i chyba zostaniemy przy Michale. W tym tygodniu planujemy jakieś zakupy - może wózek i łózeczko kupimy. W sumie jest dość wcześnie na to, ale jesli po nowym roku ceny mają podskoczyć to może lepiej kupić. Z jednej strony trochę przeraża mnie to jak ten czas szybko leci - juz 6 miesiąc... A z drugiej chciałabym żebysmy byli już w trójkę :) Jutro Mikołaj - co kupiłyście swoim dzieciom? A mezowie dostaną cos poza rózgą? ;) Rena, tobie oczywiście życzymy słodkiego, małego, różowego Mikołajka!:-):-)

hej babeczki!!
witam sie w poniedziałkowy,zimny,wietrzny i deszczowy dzien.ja to dzis z domu nosa nie wychiliłam bo tak wieje i jest zimno ze masakra:no:.dobrze że moj m ma wolne to odwozi i przywozi krystiana ze szkoły,a ja bycze sie w ciepłym łózku.własnie skończyłam odrabiac lekcje z krystianem,piotrek bawi sie z dziecmi to ja mam czas dla siebie.a jak tylko mam chwilke wolnego to oczywiscie pisze do was.:tak:
z piątku na sobote moj krystian przyszedł do mnie o godz.2,20 w nocy z informacją ze zwymiotował jak weszłam do pokoju to sie przerazilam cala posciel,łóżko i co najgorsze zarzygał mi nowy(tygodniowy)dywan którego nie byłam w stanie sama doczyscic i musiałam zawiesc do czyszczenia i pani mnie tak pocieszyła ze nie gwarantuje mi że sie pusci:(((no poprostu
:-(-no ale nic na to nie poradzę.:-(
wiec miałam czyszczenie,przebieranie poscieli,krystiana w srodku nocy.rano zaczęło go czyscic(na szczescie już nie wymiotował)dałam mu smektę i już wieczorem bylo ok.ja nie wiem czy to jakis wirus czy co bo trzymalo go tylko jeden dzien.mnie i mojego piotrka w sobote trochę męczyło tzn.mulilo nas i mój piotrek siedział rano w toalecie cały czas,ale w niedziele już było ok.

w sobote wieczorkiem przyjechała do mnie nasza iwicik z mężem i maksiem,przywiozla mi firanki,poprasowała i założyła na okno,powiem wam że efekt jest za.....ty
:tak: to co iwonka potrafi zrobic z firanami to mistrzostwo swiata.nasi panowie oczywiscie popili i to dosc konkretnie i byli bardzo zabawni;-):tak:,a krystian z maksiem spedzili cały czas grając w gry.iwonka porobiła zdięcia mojej kuchni,łazienki,pokoju,korytarza i firanki to wam wklei bo mi aparat sie popsuł i nie wiem kiedy go naprawię.

dzis w nocy do moich dzieci przychodzi św mikołaj,krystek już nie może sie doczekac
:tak: już prezęty mam kupione tylko jeszcze slodycze muszę dołożyć i będzie git.
ciekawa jestem czy mi cos mikolaj przyniesie?????
:-p:sorry:przecież ja z tych grzecznych dziewczynek jestem:)))));-)

dobra uciekam pobawic sie z dziecmi
buziaki.
:-)

rena-ty juz pewnie po wszystkim i tulisz synusia w ramionach:tak:
mam nadzieje że wszystko poszło szybko i sprawnie i ze wszystko u was ok.

kochaneczka-moj synek najstarszy kocha sie w zygzaku macwinie(to taka bajka o autach)nie wiem czy wiesz o co mi chodzi.....w każdym bądz razie wszystkie prezęty sa związane z tą bajka.a dla blizniaków mam auta na pilota i piżamki z autkami.

reklama
Ja dzisiaj napisałam list do św. Mikołaja (czyt. maila do męża;)) i napisałam że przydałby mi się szalik ;-) Ja mu kupiłam krawat. Niedawno miałam urodziny, miesiąc wczesniej była nasza rocznica więc co miesiąc "coś". Na święta znowu... Dlatego krawat i czekoladowy Mikołaj to będzie prezent dla niego. A mojej słodkiej chrześnicy która ma 8miesięcy i zaczęła raczkowac kupiłam taki dmuchany walec do nauki raczkowania, chodzenia: SMOBY Cotoons Walec POMPOWANY DO Raczkowania GRATI (1960641061) - Aukcje internetowe Allegro w środku ma grzechotki - piłeczki wydające różne dźwięki i kubek z uszami :tak:

Do góry