reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

Dorota, dziękuję za miłe przyjęcie. Od teraz śledzę Wasze posty i postaram się Was poznać, jak i również dac poznać siebie. Pozdrawiam i po cięzkim dniu łykam magnez i kładę się spać. Kilka kopniaków na dobranoc i do jutra:)

reklama
Hejka.
KOCHANECZKA witaj:tak::-) zapraszamy do udzielania się na forum rzeszowianek:-) napisz coś więcej o sobie.
Jak widać na suwaczkach to moja juz trzecia ciąża niby wszystko powinnam wiedzieć ale dużo rzeczy potrafi mnie jeszcze zaskakiwać.
Kurcze strasznie zimno dzisiaj u nas wczoraj było jeszcze w miare a dziś nawet mróz nie zszedł:no: a ja mam wywiadówkę w szkole na 16.30 oj jak mi się niechce iśc:no:

Witajcie, jeszcze kilka informacji o mnie- mam23 lata, jestem dwa latka po slubie z moją szkolną miłoscią :) na przełomie roku przeprowadzamy sie do małego ale własnego domku w głogowie. Aktualnie etap wykanczania- maż całymi popoludniami siedzi więc na budowie dlatego ja mam zamiar czynnie udzielac sie na forum:-) koncze studia i planowalismy z mezem w zimie postarac sie o dzidziusia- na wiosne planowalismy spokojna przeprowadzke. w ciaze zaszlam na poczatku lipca wiec troszke nam sie wszystko przyspieszylo.
To w takim mega skrocie zeby was nie zameczac. O wszystko mozna pytac. Ja dzisiaj leże w łożeczku bo (juz drugi raz w czasie ciazy) złapal mnie uporczywy ostry ból w lewym boku- ciezko z lozka wstac. Wzielam nospe- jest nieco lepiej. Ostatnio trzymalo cala dobe, mam nadzieje ze tym razem szybciej przejdzie. Mialyscie takie skurczo-bole w ciaży?

witam i ja sie dzis oczywiscie nowe mamusie tez witam jak najbardziej:-D:-D:-D oj mam dosc kurcze padam na pysk mialam okropna noc :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mialam taki atak zgagi ze myslalam ze mi przelyk wypali masakra:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: poza tym Milenka przed spaniem zafundowala nam atrakcje w postaci sprzatania calej sypialni :szok::szok::szok::angry::angry: maz kupil jakies krople na kaszel bo nas troche meczyl poprzedniej nocy w dzien jak spala to tez no i dalam jej te krople przed paniem a ta sie pokrzywila kilka razy i chlup cala kaszka:no::no::no: pol godz sprzatania a i tak trza bylo pojsc spac do innego pokoju lozko niewygodne malo miejsca z nadmiaru atrakcji i zgagi nie moglam spac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis od rana pranie wszystkiego ciuchow kolder poscieli mam juz dosc:wściekła/y::wściekła/y: i dzis poszlysmy do lekarza bo zawozimy mala do rodzicow na noc i chcialam zeby lekarz sam nam cos przepisal zeby babcia mogla spac spokojnie a przy okazji sprawdzilismy ze oskrzela czyste tylko troszke gardelko czerwone ale nie jest zle... poza tym dostala fiola na punkcie swinki peppy no juz oszalec mozna bo siada przy laptopie na swoim malym krzeselku i od rana do wieczora jest tylko papi i papi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: teraz zasnela przed telewizorem bo jej wylaczylam papi:-D:-D:-D jutro musze zrobic badania bo w srode wizyta i jeszcze na zakupy sie wybieram no moze sie cos w koncu ruszy i urodze ale maly musi poczekac bo w niedziele jeszcze do kina idziemy na Listy do M.(ponoc rewelacyjny) dostalam od kolezanki takie kupony biletowe do wykorzystania na co chce a ze we wtorek mamy urodziny z mezem to se zrobimy urodzinowy wypad we dwoje a 22 listopada mam madzieje zechce sie urodzic nasz maly i za rok bedziemy swietowac potrojne urodziny:-D:-D:-D:-D:-D hehe ale mam marzenia:-D:-D

Kochaneczka nie no ja takich bolow nie mialam ani teraz ani w pierwszej ciazy :baffled::baffled:

Anek a u nas dzis odwrotnie super cieplutko i sloneczko swiecilo:-D
Iwcik jak Lenka lepiej juz?
buziaki laski spadam pakowac mala do babci bo zaraz maz wroci:tak::tak:

Rena, to wykorzystałas ostatnie (w miarę) ciepłe dni na pranie poscieli itd;) Oczywiście mimo wszystko nie zazdroszczę i oby mała juz Wam w taki sposób zycia nie umilała. A tak na marginesie jeżeli będę miała córcię tez dam jej na imie Milena :) Co do filmu też słyszałam że fajny - już w takiej świątecznej scenerii. Tylko że mojego mężczyzne wyciągnąc na komedie romantyczną to mistrzostwo świata...

Witajcie kobietki!! Tutaj we Włoszech jest jak narazie ciepło tylko wieczory i noce już zimne są:baffled::baffled: pozatym właśnie wyszłam z pod prysznica i zaraz idę na łóżeczko bo jakaś zmęczona dzisiaj jestem a w sumie nic takiego przez cały dzień nie robiłam!!! a tak to nudy okropne!!!!:tak::tak::tak: już bym chciała urodzić to przynajmniej bym się nie nudziła:-):-D:-D

Kochaneczka: znasz już płeć dzidziusia? mi w 4 miesiącu doktorka mówiła że będzie chłopczyk a od 5 miesiąca już mówi że dziewczynka:-):-):-):tak::tak:
Buziaki dla was dziewczynki!!!:blink::blink:

Dorotko, nie znam jeszcze płci. Mam przeczucie że będzie dziewucha chociaz mąz upiera sie że spłodził chłopaka;) Przedwczoraj byłam u lekarza ale po raz pierwszy nie zrobił mi USG na wizycie...Z reszta do lekarza chodze na NFZ wiec na tych ich małych monitorkach i tak niewiele widać;) Ale za to 29 listopada umówiliśmy się na 3d więc będe wiedziała! <jupi> Narazie wole nie nastawiać się zeby nie było rozczarowania czy coś - słysząłam o dziewczynie która całą ciąże miała miec dziewczynke, a urodziła chłopca... Podobno szok po porodzie i upierała sie ze to nie jej dziecko - smutne i straszne zarazem.
Teraz i ja zmykam pod prysznic - cały dzien w łóżku a dalej "tli" mnie w lewym boku... :/ A jak dzwoniłam do lekarza to zalecił łykac magnezik... Mam nadzieję że nie bagatelizuje sprawy.
Pozdrawiam dziewuszki, dobrej nocki:*

No mala u babci wiec troche ciszy i spokoju i normalnie plakac mi sie chce bo tak pusto:-:)-:)-:)-( powinnam to wykorzystac na odpoczynek a ja pewnie nie bede mogla spac:-:)-:)-(

maz twierdzi ze ja sie nie nadaje juz na kino boi sie zeby mi czasem wody nie odeszly jak bede sie hihotac ze smiechu:-D:-D:-D

Kochaneczka troche dziwne bo lekarz akurat powien zrobic Ci usg polowkowe bardzo wazne w ciazy a co do usg 3d to ja nie robilam ani przedtem ani teraz... co do plci to moj maz do konca twierdzil ze Milenka to chlopak az na sali operacyjnej pytalam sie 2 razy czy aby na pewno dziewczynka a panie sie smialy i zazartowaly ze przeciez mi dziecka nie podmienily:-D:-D:-D no a jak maz ja zobaczyl to juz mu przeszlo bo Milenka to jest kopia tatusia tak ze sie smieja znajomi do dzis ze dziecka sie nie wyprze bo takie podobne:-D:-D:-D:-D co do przeczuc to ja od poczatku wiedzialam ze bedzie dziewczynka a teraz bylam w 100% pewna ze chlopak usg polowkowe mialam w 22 tyg i lekarz to potwierdzil i na kazdej wizycie w sumie to potwierdza i mam nadzieje ze synus to bedzie wierna kopia mamusi:-D:-D:-D no dobra zmykam bo trza sie wyspac a jutro pobudka wczesniej trzeba zrobic badania i wykorzystac wolne na ostatnie zakupy:-D:-D:-D

dobrej nocki pa

no i ja sie pokaze:-):-) u mnie jak ojciec emilki sie dowiedzial ze to '' kolejna'' dziewczynka to byl zawiedziony:crazy::crazy: a ja plakalam :wściekła/y::wściekła/y: i zwalalam wine na siebie ze to przezemnie niewiem czemu tak ale potem sie cieszylam ze jednak dziewczynka:-D:-D:-D witam jeszcze jedna nowa mamusie:-D coraz wiecej nas tu to dobrze :-):-) a ja juz wymiekam nerwy mi siadaja przez ta robote jacy ci ludzie niektorzy sa durni to az mnie przeraza... emilka tez daje popalic spac niechce u siebie w luzeczku z reszta obie chore jestesmy :-:)-( a jutro znowu do szkoly i kolejne zaliczenia ehh ... to puki co lece sprzatac i obiad zrobic i znowu do pracy

reklama
na poczatek witam nowa mamusie:-) Kochaneczke witamy no i juz sporo sie dowiedziałam o tobie fajnie ze dołaczyłas do nas i chcesz z nami poklikac:tak: mnie ostatnio mało ze wzgledu na chorobe mojej Lenki i szycie firan bo teraz ruch taki ze siedze i nocami szyje firany gipiury lamówki i tak w kółko heeeeeeeee:eek:
Lenak chwilami wydaje mi sie ze juz dobrze a tu ni z gruszki ni z pietruszki zaczynaja sie na nowo wymioty i juz nie wiem z czego ale ona juz prawie nic nie je ale dobrze ze zaczeła duzo pic wiec jest jak narazie oki a jak co to pojade z nia jeszcze raz do lekarza prywatnie bo do mojego rodzinnego szkoda isc nadaje sie tylko do wypisywania recept :no:

Poczytalam wszystko nosz kurcze rozpisałyscie sie ze az miło heeeee:-D:-D:-D:-Dfajnie jest wejsc i miec co czytac
Buba glowa do góry zdasz , trzymam kciuki&&&&&&&&&&&

Kochaneczka no to fajnie plany wam sie troche pospieszyły ale dajecie rade :tak: a co do skurczów to ja tez mialam takie i to czesto jak leżałam na boku to mnie łapało i trzymało łykałam nospe i podwójna dawke magnezu i pózniej doszlo mi zelazo ale nie pamietam dlaczego bo ja wsumie miałam problemy w ciązy no i moja malota urodziła sie miesiac za wczesnie ale magnez to napeno dobry kierunek zeby zwiekszyc dawke :tak::tak::tak::tak:
Rena kobieto korzystaj z wolnosci heeeeee i daj znac jak tam badania jak beda wyniki:)
Dorota nie wiazne czy chloak czy dziewczynka wazne zeby było zdrowe chociaz ja odrazu czułam ze ierwsze bedzie chłopak a drugie dziewczyna i sie nie pomyliłam sama sobie wróżyłam z reki obraczką slubną zaraz po slubie i tak mi wyszło i tak mam :)no a Lenka tak jak isałam wyżej raz jest ok a raz do niczego wszystko zwróci :((((

Anek współczuje wyprawy w ciązy i to autobusem i to autem nie chciało sie ruszac a nie mówiąc o autobusach wiec nie dziwi mnie ze wrócilas mega zmeczona , mam nadzieje ze szybko autko ci oddadza :sorry:

A nasza Lidka pojawi sie na poczatku grudnia bo wtedy sie wprowadzi juz do domu spowrotem po remontach kazala was pozdrowic :)

Do góry