reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuśki z Rzeszowa i okolic

hej mamuski!
witam sie i ja po weekendzie.
wczoraj mielismy w rodzinie komunie,pogoda nie dopisala tzn.nie padał deszcz ale zimno bylo strasznie wiec ja zostałam z dziecmi w domu a m pojechał z krystianem do kosciola.na imprezie było spoko,tylko jak to moj m stwierdził trochę drętwo:dry: no bo przecież wiadomo ze impreza bez alkoholu to nie impreza.:sorry2::sorry2:
a dzis rano tak mi sie nie chciało krystiana odwozic do szkoły że cos strasznego(jak ja już chcę te wakacje:tak:)jeszcze stałam w takich korkach ze myslałam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:"że wyjde z siebie i stane obok"
teraz dzieci spią,m pojechał po krystka,ja obiadek już zrobiłam i teraz czekam aż mi pralka wypierze to ciuchy sobie rozwiesze.

miłego dnia.:-)

iwicik-kochana trzeba było zajechać do mnie,ty doskonale wiesz ze jesteś u mnie zawsze mile widziana.:tak::tak:
a tyle aut bylo bo mojego m brata syn miał komunie:tak: i przyjęcie było u nas bo oni mają małe mieszkanie i wszyscy by sie nie pomieścili.
a jak dzis z twoim humorkiem???lepiej???

reklama
O widzisz lidka nawet nie wiedzialam ze komunie mialas tak sie poplatałam po rzeszowie i wrócilam wieczorem do domu a humor mam do bani .....wszystko mnie irytuje , ryczec mi sie chce i tyle .....masakra jakas nademna wisi.

czesc kochane:-D:-D melduje ze zyje ale ledwo ciagne kiedy sie to w koncu skonczy:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dobrze ze pogoda sie poprawila...

w zeszlym tyg pisalam ale net mi sie wysypal i wszystko polecialo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a nie mialam juz sily pisac drugi raz:no::no::no:

czuje sie bez zmian padam na pysk o godz 20tej w dzien mdlosci niby jem ale kurde po ciuchach widze ze chudne:baffled::baffled::baffled::baffled: nawet w pracy klienci sie pytaja czy ja na diecie bo bardzo schudlam:szok::szok::szok:
w pracy niedlugo bede miala pewnie nowego pracownika bo kolezanka wziela juz L4 bo wyladowala w szpitalu z krwawieniem i ma lezec i sie oszczedzac i wymiotuje calymi dniami biedna:szok::szok::szok::-:)-:)-(

dlugi weekend byl u nas smutny bo zmarl nam nagle wujek:-:)-:)-(mial tylko 53 lata:-:)-(

no nic lecem prasowac bo mam zaleglosci chyba z 2 tyg a za chwile znow bede nieprzytomna i nici z prasowania beda jutro wolne idziemy z Milenka do szczepienia...

buziam trzymajcie sie paaaaaaaaaa

hejka laski wpadam zeby sie pozalic rycze pol dnia odebralam wyniki i jestem przerazona mam toksoplazmoze:szok::szok::szok::no::no::no: niby pani w labolatorium mowila ze mam sie nie przejmowac dostane leki i bedzie dobrze ale czytalam co pisze na necie i wiem czym to grozi:-:)-:)-:)-( jutro mam wizyte u gina zobaczymy co powie...jestem przerazona!!!!!!!!!:-:)-:)-:)-(
powiedzcie ze bedzie dobrze:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

czesc kobietki!!
wiatm w czwartkowy upalny dzien,do słoneczka mamy 30*lekki wiaterek wieje,no kocham taką pogode:tak:.ostatnie rzadko zagladam na bb bo jest tak ciepło ze z dziecmi caly czas jestem na dworze a jak spia to ja robie obiad,pranie rozwieszam i takie tam......tak ze nie mam za wiele czasu wolnego:-(.teraz korzystam z wolnej chwili bo m pojechał po krystiana do szkoły,dzieci spią,obiad mam z wczoraj wiec mam luz.;-)
jak dzieci wstaną to mamy w planach jechac z nimi do luna-parku,super sprawa maja autka do jeżdzenia,karuzele,kolejki itp.mój krystian już sie doczekać nie moze coś czuje że dzis nas nie zle naciągnie na kase.:sorry2:

rena-i jak tam kochana po wizycie u lekarza????mam nadzieje że wszystko ok.
ja nie:no: mam pojęcia co to jest ta toksoplazmoza:confused::zawstydzona/y:,wiem tylko jedno nie czytaj niczego na necie bo sie bedziesz nakrecac i denerwować a to nic dobrego.
czekam na wiesci od Ciebie.

hej laski a ja byłam dzisiaj u fryzjera i u kosmetyczki troche emocje opadły u mnie po kłutni z chopem to co tam odstresowałam sie troche a dzieci zawiozłam do szwagierki wiec spoko bylo

Rena ja tez nie wiem co to za choroba ale moze poczekaj co ci lekarz powie i daj znac trzymaj sie kochana i nie czytaj w necie bo tam czasem za duzo koloryzuja:tak:

Lidka widze ze korzystasz z pogody , a gdzie jest ten cod miód miejsce luna park??????

Hejka.
RENA bądx dobrej myśli jezeli dostałas w porę leki wszystko powinno być oki. u mojej kolezanki tez wykryto toksoplazmozę w ciązy dostala leki a jej synek ma teraz 5 lat i jest zdrowy.
Toksoplazmoza to choroba z pozoru niegroźna ale dla zwykłych ludzi,zarażenie się nią podczas ciąży grozi poronieniem,mozna się nią zarazić od zwierząt a najczęsciej kotów.
A ja mam w następną sobotę imprezę firmową będzie grill piwko muzyczka oraz zabawa w Paintbol czy jak tam się to nazywa jest tylko jeden minus mamy być tam bez osób towarzyszących a mój M jest zazdrosny i niechce sie zgodzić na mój wyjazd:szok:

hejeczka laski:-D:-D

m spi dziecko tez ja ogladam serial no i przekazuje info chyba dobre:-D:-D:-D okazuje sie ze ja to paskudztwo zalapalam na poczatku ciazy i wg lekarza w tak wczesnej ciazy dzidzius nie mogl sie zarazic (bo bakterie przedostaja sie przez lozysko, ktore jak wiadomo dopiero sie wtedy wyksztalca niebezpieczenstwo rosnie wraz z zaawansowaniem ciazy) ale 24 maja mam powtorzyc badanie jak wynik bedzie taki sam to skieruje mnie do lekarza chorob zakaznych i do konca ciazy bede brac leki:-:)-:)-( zeby dzidzius sie nie zarazil bakteriami:-:)-:)-( wiec 25 maja mam nastepna wizyte to bedzie 13 tydz wiec gin mowil ze w tym tyg juz wiele rzeczy moze zobaczyc tzn wykryc jakies ewentualne nieprawidlowosci...kazal mi sie nie przejmowac:tak::tak::tak::-):-) no i mam date porodu wyznaczona na 26 listopada bo u mnie to tylko z usg mozna ustalic:-D:-D:-D

aha i kolejna nowina Milenka w koncu zaczela ladnie mowic MAMA normalnie sie poplakalam bo wczesniej to nic tylko tata i tata mowia ze jak dziecko mowi tata to wola brata hahaha moze sie sprawdzi i bedzie miala brata:-D:-D:-D:-D

ja mam dalej mdlosci i brak apetytu moglabym caly dzien nic nie jesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: dzis rano znow wymiotowalam za to troszke przechodzi zmeczenie i sennosc:-D:-D:-D no i 1 czerwca mam w planie isc na L4 poniewaz moj szef ma wszystko w nosie i mimo ze oduneli mnie od pracy przy kompie na 4 godz to normalnie siedze 8 godz bo nie ma zamiaru przez znajblizszy m-c nikogo do mnie przyslac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Anek ja ostatnio mialam taka imprezke tyle ze karnawalowa tez bez mezow i moj m bez namyslu wrecz kazal mi jechac ale w koncu nie pojechalam chyba Milenka nam sie wtedy rozchorowala...przed ciaza z Milenka na takiej imprezce bylam m byl zadowolony bo mial duuuuuuuuuuuzo spokoju:-D:-D:-D:-D u nas sa tez takie szkolenia wyjazdowe na caly weekend i wtedy mezowie niestety nie maja nic do powiedzenia:-D:-D:-D fajne sa takie szkolenia:-D:-D:-D:-D

no nic lecem domek ogarnac musze troszke posprzatac i pranie rozwiesic zeby miec jutro wiecej czasu dla Milenki a m mam jutro w domu to mnie bedzie tylko wkurzal:-D:-D:-D

trzymajcie sie babeczki:-D:-D:-D

czesc mamuski.

witam sie z wami i niedzielny dzien.ja juz po kosciele i po obiedzie,dzieci spią,m gary myje,krystian robi zadanie z religii a ja korzystam i wpadam na bb.:tak:
pogoda u nas sie popsuła,kropi deszcz,zimno i pochmurno jest wiec musimy siedziec w domu.:-:)wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj mialam kupę roboty(jak to przy sobocie)sprzątanie,pranie,gotowanie,prasowanie i jeszcze jak by tego mało bylo to pół dnia spedzilam z pędzlem w rece:sorry: bo malowalam domek dla dzieci.kupiliśmy z m taki drewniany domek ze zieżdżalnią dla naszych raczków i trzeba go było złożyć i pomalować.dzieci mają super frajde a ja mam swiety spokój.:tak:;-)

iwicik-ten luna park jest na ul.gwardzistów(koło reala po drugiej stronie ulicy)ale jest tylko do dzis.:-(

rena-mam nadzieje że wyniki sie poprawią i że nie bedziesz musiła brac zadnych lekow.
i jak lekarz powiedział ze bedzie wszystko dobrze to sie ne denerwuj bo to w twoim stanie jet nie wskazane

anek-ale Ci zazdroszcze takiej imprezy firmowej.mam nadzieje ze bedziesz sie swietnie bawic.:tak:
a m sie nie przejmuj pomarudzi,pogada troszkę ale Cie puści.

reklama
Do góry