reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamuski grudniowe

Fiolka- tez mi sie wydaje ze jeszcze za wczesnie zeby sie martwic, czytalam ze dziecko teraz ma jeszcze duzo miejsca w brzuszku i ma sie jak przekrecic. Podobno niektore dzieci przekrecaja sie dopiero w 36 tygodniu ale to chyba rzadkosc. Czytalam ze najlepiej aby sie do 32 tygodnia przekrecilo.

reklama
Dziewczyny dziecko ma jeszcze sporo miejsca i teraz praktycznie kilka razy dziennie może zmieniać położenie. Mojej cioci drugie dziecko obróciło się dosłownie w dniu porodu, zawsze powtarza, że nagle się jej zakotłowało w brzuchu i urodziła siłami natury

Jak miałam usg w bodajże 10 tyg lekarz powiedział że mam nisko łożysko, że jak nie pojdzie do góry to konieczna będzie cesarka ale nie zmartwiło mnie to za bardzo bo i tak wiedziałam że bedę mieć cesarkę, ale ciekawa jestem czy podniosło się czy nie

Ankka widzisz może dlatego nie leżałam z cukrzycą w szpitalu bo w Szczecinie nie było takowego oddziału glikemicznego czy jak to sie tam pisze ...dopiero od 2010 zrobili taki oddział ale koło Szczecina ...i wlanie tam bede wysłana jak bede miala za wysoki cukier. Jutro wszystkiego sie dowiem, mam nadzieje ze wyniki bedą po 15:00 a jak nie to dowiem sie dopiero 16.08

Viv, Fiolka nie ma się co martwić ułożeniem w tej chwili :tak: Ja przy Idusi też miałam wskazanie do cc, bo była pośladkowo ułożona, a przekręciła się na parę dni dosłownie przed porodem (po terminie). I urodziłam sn :sorry:
Mój Piotrunio ulokował sobie chyba jakąś część swojego ciałeczka w moim lewym boku na dole, bo strasznie boli, szczególnie mi chodzić nie daje. I tak już od paru godzin :baffled:

Hej jesteśmy w domku mała w łóżeczku szczęśliwa już na jutro mam zapowiedziany wypad na rower:eek: lekarz powiedzial że nóżka pięknie wygląda jak dla mnie to nie az tak pięknie bo wiadomo widać ze cięcie było i jest jeszcze strupek ale skoro on tak mówi to musi być dobrze stopa ladnie wygląda:-)tylko cholera Nastka jak miała 2 latka to zrobilo jej sie obtarcie na nóżce i teraz jak miala tak dlugo gips to to samo obtarcie co bylo zagojone sie otwarlo i ma rane:no:ale na to to jutro kupie maść i jutro opatrunek zrobie najważniejsze że wszystko sie udało:happy:

Hej, ja tylko wpadlam sie przywitac. Na Malcie ukrop nie z tej ziemi, slonce daje czadu, woda cieplutka (28stopni) i ma piekny niebieski kolor, zwiedzamy i plazujemy. Pochwale sie tylko, e w pierwszy wieczor pobytu tutaj moj luby poczul kopniaki:tak:
Pozdrawiam was wszystkie:-)

Wiolka siły i zdrowia dla Was :)

Ja zbieram siły na jutrzejszą wizytę u gina i rozkminiam czy w laboratorium czegoś nie pokręcili z tym moim cukrem :p No ale. Dieta mi się przyda, tylko że ja w życiu żadnej diety nie utrzymałam, nie mam cierpliwości do tego, nie cierpię jak mam coś wyliczać i się tego trzymać :crazy: Ale czego się nie robi dla Maluszka :tak:

Znajomi byli ale dosyć krótko, okazało się że muszą wstać jeszcze wcześniej niż ja jutro, więc z jednej strony się cieszę, bo się wyśpię, a z drugiej odczuwam niedosyt ;) Tak fajnie było nie myśleć o tej glukozie i pograć, fantastyczny odstress :tak:

Lil kciuki za jutro! Dawaj znać o wynikach jak najszybciej.

Ja dzisiaj mialam zabiegany dzien ze nie mialam czasu wpasc na bb. Teraz tez pisze z telefonu.
Dzisiaj wieczorkiem tak dzieciaczek kopal ze az brzuch falowal. Moze falowal to zaduze okreslenie ale bylo widac to golym okiem na powierzchni brzucha :) Jutro rano ide zrobic badania a w poniedzialek mam wizyte u gina i tym razem zabieram ze soba mezunia. Niech popatrzy chociaz raz na dziecko po tej stronie brzuszka :)

Milej nocki

reklama
Do góry