reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamuski grudniowe

reklama
Sarka mówię Ci uparte strasznie ....co zrobić 2 styczeń coraz bliżej może coś samo ruszy do tego czasu ....Córki były przenoszone i z tą ta sama historia . Już się staram nie myśleć, jutro mam ktg w szpitalu, a potem idziemy do przyjaciół na sylwka:-D

Czy aisha urodziła?Jest wpisana przez ruda ize
Aktualizuje listę:
1 Nathani,
2 Basia_one,
3 Goko,
4 Mikaa,
5 Aurelka,

No to juz jutro poniedzialek, jestes blizej niz dalej. Trzymam kciuki !
My jutro w domku, ale szczerze to nie chce mi sie ani nigdzie isc, ani nikogo zapraszac. Znajomi w sumie chcieli zebysmy razem spedzili, ale ja jakos nie mam ochoty.

Ostatnia edycja:
Czy aisha urodziła?Jest wpisana przez ruda ize

A to nie ruda-iza urodziła córeczkę Aiszę? :confused: Nic innego nie widzę :cool:

A lista coraz krótsza, ładnie nam idzie, choć między pierwszą grudnióweczką (a właściwie listopadówką) a ostatnią (styczniówką) będzie prawie 2 miesiące różnicy :-)

alWitajcie po dość długiej przerwie

troszkęwas poczytałam ale jeszcze nie dałam rady wszystkiego bo naskrobałyście sporo:shocked2:
myslałam że przez okres świąteczny będę miała mniej do nadrabiania a tu zonk :-D

u nas kąpiele początkowo były na krzycząco ale kiedy zaczęłam go karmić przed kąpielą to jest spokojniejszy
ale niestety pojawiają się kolki i choć ogólnie jest spokojny i nie płącze to jak juz zaczyna krzyczeć to ja ryczę razem z nim :-( na szczęście noce łądnie przesypia i (odpukać żeby nie zapeszyć) nie wybudza się z krzykiem
Julka juz się oswoiła więc nie jest taka zadrosna
pogoda coraz ładniejsza więc można chodzić na spacerki (2 juz zaliczyliśmy) :-)
od 2 dni nasz synek taki ruchliwy się zrobił że co chwilę albo się odkopuje albo zakopuje kładąc sobie kołdrę na głowę

Witaj Kasiu :-D
A ja wstalam do wc i juz spac nie moge, ehhh i jeszcze mam zapchana jedna dziurke w nosie i sie mecze.
Ide moze sie zmusze do spania...trzeba korzystac, corka dzis ladnie spi, jeszcze sie nie wybudzila, ale dalam jej nurofen na noc bo jak smarowalam jej dziasla dentinoxem myslalam, ze mi te palce zmemła :laugh2: I smoczek bardzo gryzie, wiec musi ja meczyc...

cześć mamuśki :-)

dziś mała nawet ładnie spała w nocy - tylko dwie pobudki były, tyle że oczywiście na cycu wisiała z godzinę , za to teraz coś marudna jest, ale lepiej jak w dzień spać nie chce niż jakby to miało być w nocy :tak:

sarka to mnie uspokoiłaś z tym kikutem, bo już się martwiłam że coś jest nie tak ;-)
nathani dziękuję za zdrówko dla męża - póki co niestety poprawy brak :no:
clodi jak chrzciny?
bulkaasia szybkiego zagojenia rany. no i super, że kikut odpadł :tak:

Witam,
miałam dzisiaj małej pobrać mocz do badania na posiew ale się nie udało:no:,
spróbujemy jeszcze w środę,

dokarmiam moją małą, dużo nie zjada, bo jakieś 30 ml, ale jak to zje to się pięknie uśmiecha, nie muszę już jej bujać tylko odkładam po odbiciu do łóżeczka lub wózka i ona sama zasypia (odpukać), i wogóle jest taka spokojniejsza

Zastanawiamy się kiedy chrzciny robić

Pozdrówka dla wszystkich i udanego sylwestra z dzieckiem przy cycku, hehe, i szczęśliwego nowego roku:-D

reklama
Hej, hej :happy:
Fiolka my kąpiemy codziennie, czasem się zdarzyło, że nie wykąpaliśmy, bo goście czy coś nam przeszkodziło. I na pewno nie budzić na kąpanie, bo to dopiero szok. Ten krzyk świadczy o tym, że coś go boli, bo to nie jest "zwykły" płacz. Piotrusiowi się póki co tak ze 2x zdarzyło, raz akurat go miałam na rękach i ledwo go utrzymałam, tak się wygiął i piszczał bidulek :no: Położyłam go na brzuszek i puścił bączura. Tak, że akurat wtedy to było z tego. A kąpiemy go tak około 18 - 19, bo wtedy jest dłużej aktywny, tj. nie śpi. I też najpierw go karmię, odpocznie troszkę, odbije i dopiero do kąpieli. Potem znów karmionko i śpi potem do 3 godzin nawet w łóżeczku :happy:
Viv, no jeszcze tak na tip top nie wiązałam :sorry2::zawstydzona/y: Zaczęłam się przymierzać, ale w międzyczasie mały się rozdarł, potem mieliśmy gości i chusta została zepchnięta na dalszy plan :dry:
Wczoraj byliśmy na spacerku w wózku, dziś też planujemy, póki jeszcze słoneczka trochę i w miarę ciepło, bez mrozu :tak:
nathani, Basia rozkręcenia się dzidziolków do jutra życzę :tak:
Ania, ale się niunia wstrzymywała :-D Fajny opis :tak:

Ostatnia edycja:
Do góry