reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusiowy przepiśnik

No to dziewuszki powodzenia:) naprawdę lekkie żarełko, mój maluch też je wcina, papryczka jest taka kruchutka, że w ustach się rozpływa:)
 
reklama
Zdjecie0091.jpg

Pierogi z jagodami tyle że inny przepis na ciasto a mianowicie 0,5 kg mąki , szklanka wody, jedno jajko ( ja dodaje jeszcze szczypte soli żeby ciasto było wyraźniejsze) , jagody posypuje cukrem i delikatnie ugniatam widelcem:) a no i do wody w której gotuje pierogi dodaje kilka kropel oleju żeby się nie sklejały:)
 
Oj chyba znowu spróbuje zrobic pierogi :))
Pierwsze mi nie wyszły bo ciasto było za twarde, pożaliłam się ciotce a ona mi zdradziła swój sekret że zamiast gorącej czy ciepłej wody- gdzie we wszytskich przepisach tak pisza to dodaje wode gazowaną ! I ponoć wychodzą mięciutkie, rewelacyjnie, wiec sprobuje i zbaczymy :))
 
Dotka dziękuję szkoła mojej babci :) nikomu nie udało się tego nauczyć tylko mi:D

Marzenix moją babcia dodaje krochmal i też wychodzą rewelacyjne tylko nie wiem jak z proporcjami, zapytam jak u niej będę :)
 
Ooolcia mmmmmmmmmmm,
Marzenixx też słyszałam, że gazowana najlepsza bo ładnie spulchnia ciasto, ja jajka nigdy nie dawałam...
 
reklama
ja ostatnio (w związku z tym, że stan zdrowia nie pozwalał mi na długie przesiadywanie w kuchni) poszłam na tzw. łatwiznę. Ostatnio były :
placki ziemniaczane z gulaszem (coś jak placek po węgiersku:p)
ziemniaczki, jajeczko sadzone i fasolka szparagowa :)
Ryż z jabłkami i cynamonem !
i zuuuuupka gulaszowa :) tzw. węgierska :)
bo już mojemu znudziły się mielone i schabowe :D
ale też czekam na jakieś inspiracje od Was :)

ps i oczywiście nasza ulubiona zupka pełna witamin - a w środku wszystko co rośnie za oknem w ogródeczku :)
 
Do góry