CIASTO Z NUTELLĄ I WIŚNIAMI
- 1 paczka sucharów pszennych (niebieskie opakowanie)
- 1 słoik nutelli (400g)
- 2 paczuszki migdałów (płatki- ok 100g)
- 4 serki twarożkowe
- 1 śmietana 36% (0,5l)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 lub 4 śmietanka fix (np.dr Oetkera) (2-zimą, 4-latem)
- 2 słoiki wiśni wydrążonych
- 3 galaretki wiśniowe (rozpuścic w 1l wody)
Suchary zmielic, wymieszac z nutellą. Następnie wyłożyc na blachę, mocno ubic i wygładzic łyżką. Śmietane ubic na gęsto. Cukier puder wymieszac z zagęstnikami, dodac do śmietany i ubijac do sztywnosci. Następnie dodac serki i mieszac na małych obrotach. Wyłożyc na suchary z nutellą, posypac migdałami, ułożyc odsączone wiśnie i zalac gęstniejącą galaretką. Włożyc do lodówki na co najmniej 12godz.
Przepis nie mój, jeszcze nie robiłam ciach, generalna próba przed świętami, ale wydaje się palce lizać!!!
- 1 paczka sucharów pszennych (niebieskie opakowanie)
- 1 słoik nutelli (400g)
- 2 paczuszki migdałów (płatki- ok 100g)
- 4 serki twarożkowe
- 1 śmietana 36% (0,5l)
- 1 łyżka cukru pudru
- 2 lub 4 śmietanka fix (np.dr Oetkera) (2-zimą, 4-latem)
- 2 słoiki wiśni wydrążonych
- 3 galaretki wiśniowe (rozpuścic w 1l wody)
Suchary zmielic, wymieszac z nutellą. Następnie wyłożyc na blachę, mocno ubic i wygładzic łyżką. Śmietane ubic na gęsto. Cukier puder wymieszac z zagęstnikami, dodac do śmietany i ubijac do sztywnosci. Następnie dodac serki i mieszac na małych obrotach. Wyłożyc na suchary z nutellą, posypac migdałami, ułożyc odsączone wiśnie i zalac gęstniejącą galaretką. Włożyc do lodówki na co najmniej 12godz.
Przepis nie mój, jeszcze nie robiłam ciach, generalna próba przed świętami, ale wydaje się palce lizać!!!