reklama
Ooollcciiaaa
Fanka BB :)
Pierogi z jagodami tyle że inny przepis na ciasto a mianowicie 0,5 kg mąki , szklanka wody, jedno jajko ( ja dodaje jeszcze szczypte soli żeby ciasto było wyraźniejsze) , jagody posypuje cukrem i delikatnie ugniatam widelcem a no i do wody w której gotuje pierogi dodaje kilka kropel oleju żeby się nie sklejały
Marzenixx
aniołek 14.12.09 [*]...
Oj chyba znowu spróbuje zrobic pierogi )
Pierwsze mi nie wyszły bo ciasto było za twarde, pożaliłam się ciotce a ona mi zdradziła swój sekret że zamiast gorącej czy ciepłej wody- gdzie we wszytskich przepisach tak pisza to dodaje wode gazowaną ! I ponoć wychodzą mięciutkie, rewelacyjnie, wiec sprobuje i zbaczymy )
Pierwsze mi nie wyszły bo ciasto było za twarde, pożaliłam się ciotce a ona mi zdradziła swój sekret że zamiast gorącej czy ciepłej wody- gdzie we wszytskich przepisach tak pisza to dodaje wode gazowaną ! I ponoć wychodzą mięciutkie, rewelacyjnie, wiec sprobuje i zbaczymy )
Ooollcciiaaa
Dotka dziękuję szkoła mojej babci nikomu nie udało się tego nauczyć tylko mi
Marzenix moją babcia dodaje krochmal i też wychodzą rewelacyjne tylko nie wiem jak z proporcjami, zapytam jak u niej będę
Marzenix moją babcia dodaje krochmal i też wychodzą rewelacyjne tylko nie wiem jak z proporcjami, zapytam jak u niej będę
Skorupka84
Dziewczyny, jakie macie pomysly na obiad bo ja juz nie wiem co gotowac hehe
reklama
-caroline-
ja ostatnio (w związku z tym, że stan zdrowia nie pozwalał mi na długie przesiadywanie w kuchni) poszłam na tzw. łatwiznę. Ostatnio były :
placki ziemniaczane z gulaszem (coś jak placek po węgiersku)
ziemniaczki, jajeczko sadzone i fasolka szparagowa
Ryż z jabłkami i cynamonem !
i zuuuuupka gulaszowa tzw. węgierska
bo już mojemu znudziły się mielone i schabowe
ale też czekam na jakieś inspiracje od Was
ps i oczywiście nasza ulubiona zupka pełna witamin - a w środku wszystko co rośnie za oknem w ogródeczku
placki ziemniaczane z gulaszem (coś jak placek po węgiersku)
ziemniaczki, jajeczko sadzone i fasolka szparagowa
Ryż z jabłkami i cynamonem !
i zuuuuupka gulaszowa tzw. węgierska
bo już mojemu znudziły się mielone i schabowe
ale też czekam na jakieś inspiracje od Was
ps i oczywiście nasza ulubiona zupka pełna witamin - a w środku wszystko co rośnie za oknem w ogródeczku
Podziel się: