reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

ja to wole pod kontrola miec, u nas troche bardziej skomplikowane bo ja czesciowo pod firme naleze jako emlpyee a czesc na wlasny rozrachunek, moj malzon tez wiec sama sobie skubie juz tak od lat i jakos nie bylo nigdy wpadki a jak mi pseudo profesjonalisci zaczna mieszac to sie juz nie zorienuje o co chodzi:-) a pisze z przekasem pseudo bo moja kumpela pracuje sezonowo w HRblocks i wiedze podatkowa ma mniej wiecej na moim poziomie:happy: Ja jeszcze jakas godzinke i lece po smroda do szkoly i do dom:tak::tak:

reklama
a ja w domciu siedze, tzn pol dzionka w parku spedzilysmy z kolezanka i dziecmi ajjj jaka piekna pogoda jak poczatek lata! :D napewno ponad 20 stopni celsjusza dobrze ze siedzialysmy nad woda i fontanna to troszke nas chlodzilo hihi :D

jeszcze mi zaproponowali jedna pracke na pol etatu hm z calkowita "wolnoscia" w jakich godzinach i dniach bede pracowala.. ponad 17 dolarkow na godzine i nie wiem czy nie wziac.. bo w koncu pracuje 4 dni w tyygodniu juz.. no ale pomyslem pomyslem :D

a co tu wiecznie taka cisza?

a co wogole robisz? czym jestes z zawodu? co to za praca ma byc? Teraz w dobie kryzysu jak proponuja to chyba brac trzeba :) nie wiem...u nas bylo dzis cieplo ale nie 20 stopni...nie,nie do tego daleko jeszcze..wiem ze moje dziecie bylo pol dnia na spacerku raz z nianka a pozniej z dziadkiem wiec powinno byc niezle odpowietrzone :))) no nic, lece juz bo do 6 szkola, na razie,moze bede pozniej....

ja w pracy zarzazdzam dzialem sprzedazy i marketingu w SPA w www.broadmoor.com :) praca glownie biurowa i 2 spotkania 2h na tydzien czyli 16 w offisie i 4 poza biurem :)
te 16scie godzin moge sobie robic kiedy chce w ciagu dnia wieczorem lbo i rano i wieczorem w jeden dzien albo rozdzielic na 7 dni :) wiec jak mi pasuje :D

aj u nas 16:35 slonce dalej na calego swieci moze jakis obiadek ugotuje czy cus :D

no to fajne zajecie chyba...ale nie mam pojecia ile powinno byc platne :) nie moja branza ...zreszta tam chyba place sie roznia od tych u mnie, przewaznie tak jest ze co stan to obyczaj :) Kurcze zazdroszcze ci szczerze tego kolorado....niestety pozostaje mi tylko odwiedzac te strony w czasie urlopu :(

Domiska zazdroszcze takiej pogody u nas zimno jak ch****a. Juz nie moge sie wiosny doczekac.:-):-D:-D
U nas poza zimnem wszytsko dobrze.:-):-D:-D
Coraz czesciej czyta sie o osobach podszywajach sie pod kogos innego, teraz znow znalezli jaka dziewczyne, ktora nawet tutaj zagladala:szok::szok::szok:. A jakos nie kojarze, podawala sie za Edyte jakas tam. Ja nie wiem co tacy ludzie maja z glowa, bo na pewno co sie nie w porzadku.:no::no::no:

no naprawde szok, a kiedy tu zagladala?? bo przeciez niedawno tu mialysmy edyte! mam nadzieje ze to nie o ta osobe chodzi, no faktycznie szopki jakies, ludzie naprawde maja niepokolei w glowach!!! ja tez domisce pogody zazdroszcze i to jak!!!

uo co to za edyta tez chce wiedziec! :D

hihi no pogoda piekna.. ciekawe jak dlugo tak bedzie!:D oby jak najdluzej hihi

pawimi fakt co stan to obyczaj i rozne place rozne oplaty itd .. :D powiedz ile moze taka srednia wyplata u was jest albo moze ile srednio tak placa za godzine u was i moze np ile plcicie np srednio za hm.. nie wiem 2-3 bd apartment? zeby jakos to porownac :)))

wiesz co, ostatnio czytalam statystyki swojej wsi to podobno srednia wyplata u nas w naszej miejscowosci jest 62 tysiace czy cos takiego. Nie mam zielonego pojecia ile teraz za apartament sie placi bo nic nie wynajmowalam od....1995 roku ale wtedy za nowa 3 sypialniowke placilo sie 750-800 w chicago, na obrzezach, skolei u nas na wsi wybudowali taki nowoczesny kompleks apartamentowy nad jeziorem to w nim wielkie mieszkanie dwusypialniowe rent kosztuje od $1100 mc.do $1400 bo takie ogloszenia widzialam ale wlicza sie w to silownie, basen, tennis court itd. Informatyk na start dostaje $ 60 K a doswiadczony do $120, u mnie w firmie niedoswiadczony agent base salary ma $42K plus komisowe ktore sobie wypracuje jesli potrafi, te 42 to tylko base jest jako employee a reszta to walcz sama.Mozna 2, 3 x tyle dorobic ze sprzedazy. Moja sasiadka jest wieloletnia specjalistka w abbot laboratories - szefowa dzialu marketingu i badan zarabia z tego co wiem okolo $150K :)

reklama
uooo u was sa zupelnieeeeee inne kwoty niz w Colorado :D faktycznie co kraj(stan) to obyczaj :D o wieleeeeeeeeee wyzsze ! :))

mniam my wlasnie z mezuskiem ogladamy filmik i zajadamy polskie i niemieckie slodycze mniam mniam :D

a co reszta dziewczynek porabia?:)

Do góry