reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

wesolych_swiat.jpg

reklama
kochane WESOLYCH POGODNYCH SWIAT BOZEGO NARODZENIA I SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU!

Bedzie u was polska wigilia ? moze pasterka?:) u mnie przygotowania przygotowania :) mala spi mz w pracy wiec w sam raz :D polskie koledowanie w tv.. tylko mi brak pasterki troszke takiej polskiej z glosnymi pieknymi polskimi koledami itd achhhhh

nie bedzie, juz od kilku lat nie ma bo jak sie rozwiodlam to moj najstarszy syn spedzal Wigilie u ojca a dzien swiat u mnie i wtedy robilismy niby pseudo wigilie a odkad moja mamusia nie zyje to juz wogole swieta po polsku stracily dla mnie sens i po prostu robimy obiad swiateczny i tyle :(

ueee pawimi dlczego? :/ nie warto jednak zachowac tak piekna tradycje?

powiem Wam ja kocham swieta .. a tu z dala od Polski.. pieknych polskich swiat, rodziny i w ogole.. jeszcze bardziej je doceniam !
mimo iz jestem tu tylko ja, moj maz heh ameryknin i nasza 2 letnia coreczka to robie pelne polskie swieta :) nawet w tle sa polskie koledy:)

szczerze sie przyznam ze nawet gdybym byla sama jedna to bym robila pelne swieta polska trdycja :)

ajjjj ogladam wlasnie koledowanie z polsatem i sie wzruszam :))

no wiesz tradycja tradycja ale....jak bylam samiutka to nie mialam dla kogo tej tradycji potrzymywac, po prostu nawet sie nie chce... zreszta co to za wigilia jak wiesz ze twoje jedyne(wowczas)dzieciatko jest gdzies tam a nie u ciebie przy stole... dlatego jakos tak samo przestawila nam sie ta wigilia na dzien nasteony kiedy moj syn juz byl i moi rodzice do nas przyjezdzali. A teraz...oczywiscie prezenty sa i bardziej urodzysty obiad ale jako takiej magii wigilli jaka pamietam z polski to juz nie ma. Mamy nie ma juz z nami 4 lata a zawsze razem wszystko organizowalysmy i gotowanie i pieczenie...Fajnie ze Twoj maz chce razem z Toba kultywowac polska tradycje, znam wiele mieszanych malzenstw i z reguly ten numer nie przechodzi:) Raczej facet zawsze przekabaci na swoja strone zwalszcza jesli tu ma rodzine a ona nie:)

oj przykro mi pawimi no ale najwazniejsze byscie byli szczesliwi w te swieta!

oj u nas z podtrzymywaniem polskich tradycji i nie tylko w czasie Bozego Narodzenia -nie ma zadnych problemow :) mezus wie i oczekuje Wigilii tak jak i ja:) no i zna polskie tradycje juz coraz lepiej i lepiej :))

oczywiscie tez swietujemy np Swieto Dziekczynienia :) i nikt nine jest poszkodowany :))
nawet mi wczoraj karpia obieral i przygotowywal :D

no to widze ze go pozytywnie wytrenowalas:)) ale to tylko dobrze o nim swiadczy i tym ze swoja rodzinke traktuje jak najbardziej powaznie i z szacunkiem.

hihi odpukac :D narazie trenowac nie musialam :D sam od siebie takie podejscie mial od poczatku :D
odpukuje zeby mu sie nie odwidzialo :D:D

to co pawimi porabiasz? jestes w pracy czy w domciu?
no i co na dzis planujecie do jedzonka?:)

w domciu, mam wolne przez dwa tygodnie bo moje dzieci maja ferie to sobie zafundowalam leniuchowanie a maz wlasnie pojechal do polskigo sklepu po jakies produkciki a pozniej moze gdzies razem wyruszymy na jakis spacer aczkolwiek zima u nas straszliwa, dopiero co przestalo sypac po trzech prawie dniach sypania non-stop.

reklama
uffff, wlasnie wyprawilam mojego sredniaka na zewtnatrz niech idzie i korzysta ze sniegu, tyle jego:) w domu sie straszliwie nudzi i wyprawia cuda przerozniste az wytrzymac nie mozna:)) maly spi, moj kochany tatus go wlasnie uglaskal na drzemke a najstarszy wisi przed swoim laptopem. Mam w koncu przyslowiowe 10 minut dla siebie I hope:))

Do góry