reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Mama 43 witam serdecznie i moge powiedziec, ze z twoim mezem to krajanie, bo pochodzimy z tego samego wojewodztwa. Ja jestem rowniez z podlaskiego, mieszkalam w Lomzy. Pisz , pisz i pisz..
dzisiaj bylam z Natalka na szczepionce, corcia spisala sie na 6 z plusem. Wcale nie plakala.
Kobietki co do spotkania, ale ja calkowicie zapomnialam, ze moj brat obchodzi urodziny - 11 grudnia i jest domowa imprezka. Jak by cos sie pozmienialo to z mila chcecia dolacze do Was. A moze Wy dolaczycie do Nas:tak::tak::tak::tak:
Domiska ile u Was kosztuja choinki. U nas juz tez sie pojawily. Kosztuja od 20 w zwzyz, jak taka duzo to i 100$ kosztuje.
Ja juz zagadalam z bratem o taka wlasnie mala, ma mi zalatwic, bo ma znajomych sprzedajacych choinki.:-):-):-)
Kobietki wstawiam zdjecia corci jak szaleje po domu.

reklama
mama 43 witaj w naszym gronie :-). Ja z Polski jestem z Olsztyna a tutaj mieszkam w NY na Long Island, wczesniej Brooklyn. Milo ze do nas dlaczasz :tak:

Kasiek ide ogladac :tak:

Dusia duze to Twoje malenstow ;-)

Mama 43 witam serdecznie i moge powiedziec, ze z twoim mezem to krajanie, bo pochodzimy z tego samego wojewodztwa. Ja jestem rowniez z podlaskiego, mieszkalam w Lomzy. Pisz , pisz i pisz..
dzisiaj bylam z Natalka na szczepionce, corcia spisala sie na 6 z plusem. Wcale nie plakala.
Kobietki co do spotkania, ale ja calkowicie zapomnialam, ze moj brat obchodzi urodziny - 11 grudnia i jest domowa imprezka. Jak by cos sie pozmienialo to z mila chcecia dolacze do Was. A moze Wy dolaczycie do Nas:tak::tak::tak::tak:
Domiska ile u Was kosztuja choinki. U nas juz tez sie pojawily. Kosztuja od 20 w zwzyz, jak taka duzo to i 100$ kosztuje.
Ja juz zagadalam z bratem o taka wlasnie mala, ma mi zalatwic, bo ma znajomych sprzedajacych choinki.:-):-):-)
Kobietki wstawiam zdjecia corci jak szaleje po domu.
Kasiek moj maz pochodzi dokladnie z Bialegostoku, czyli faktycznie jestescie krajanie. Piszesz, ze wstawiasz zdjecia, ja tak naprawde dopiero pod koniec listopada zarejestrowalam sie na Baby Boom i jak do tej pory tylko pisze, nie wiem wiec jak wstawia sie zdjecia i te kolorowe paseczki, na ktorych jest wiek dziecka, nie wiem wiele o tych technicznych sprawach. Musze kiedys poswiecic na to czas, to i ja wstawie jakies zdjecia i zrobie sie bardziej kolorowa. Pozdrawiam.

O musze sie pochwalic ze dzisiaj bylam na usg i moja pannica wazy juz 3 pounds 6 ounces :-)
WOW :-) to faktycznie kawal baby ci rosnie! Gratulacje.

(...) oboje duzo pracowalismy, mielismy pewne plany i chcielismy je w 3 lata najdluzej zrealizowac, na swiat przyszla nasza coreczka i wszystkie plany, marzenia legly w gruzach.
wiesz nie mozesz tak poowiedziec, ja bym to bardziej nazwala ze plany ulegly pewnym zmianom hmm...technicznym :tak: macie teraz wspaniala coreczke a reszte jeszcze nadrobicie jak nie w taki to inny sposob. Z autopsji wiem ze jak czlowiek chce to wiele moze....a zycie ma i tak swoj wlasny plan i czesto rozny od naszego...To twoj syn jest w Polsce tak? skoro liceum medyczne...tak mi przyszlo do glowy bo nie znam tutaj w moich okolicach zadnego medycznego high school.
Piszesz, ze wstawiasz zdjecia, ja tak naprawde dopiero pod koniec listopada zarejestrowalam sie na Baby Boom i jak do tej pory tylko pisze, nie wiem wiec jak wstawia sie zdjecia i te kolorowe paseczki, na ktorych jest wiek dziecka, nie wiem wiele o tych technicznych sprawach. Musze kiedys poswiecic na to czas, to i ja wstawie jakies zdjecia i zrobie sie bardziej kolorowa. Pozdrawiam.
jest specjalny watek stworzony przez adminow poswiecony wlasnie temu jak wstawiac suwaczki, zdjecia itd. Tam znajdziesz odpowiedz na techniczne problemy.

A u nas zimno brr patrze tylko 22 stopnie, niedawno w krotkim rekawku chodzilam ale dzisiaj sie chyba juz nie da:-D

Wama, ja jestem z Elblaga, w Stanach mieszkalismy w dzielnicy Maspeth obecnie Ridgewood, Queens-NY. Tak oczywiscie, kiedy tylko czas pozwoli bede pisala.

Pawimi, tak to prawda moj synek jest w Polsce, ale nie uczy sie w liceum medycznym ale w ogolnoksztalcacym o profilu medycznym. Dziekuje oczywiscie za cenne informacje. Nie wiem skad ty jestes, ale w NY dzisiaj pada deszcz, najsmutniejsza jest z tego powodu moja coreczka, poniewaz od tygodnia zapowiadany byl na dzisiaj snieg. Juz miala plan, lepic kulki sniegowe i porzucac sie, a tu deszcz i zimno. Pozdrawiam.

ja juz pisalam wyzej - jestem z Illinois, jakies 50 mil na polnoc od chicago :-) u nas jest snieg od przedwczoraj, i dosc mocne mrozisko.

mama43 - Mieszkam w Illinois od prawie 17 lat a obecnie jakies 50 mil na polnoc od Chicago pod granica z Wisconsin gdzie same lasy i jeziora :-)

Ostatnia edycja:
Pawimi ale wam fajnie za ten snieg, zrob kilka fotek nich chociaz oko naciesze :-)

Mama43 meteorolodzy mowili ze deszcz zamieni sie w snieg, lub chlape dopiero pod wieczor a caly dzien ma lac deszcz. Wyzej upstate maja snieg, my niestety jeszcze nie :-(, ale mam nadzieje i trzymam kciuki ze moze w tym roku na swieta Bozego Narodzenia spadnie bialy puszek, bo o takich swietach marze juz od lat, a na zlosc sniegu ciagle brak.

Kasiek tylko jedna fotka?????:szok:

Pawimi ale wam fajnie za ten snieg, zrob kilka fotek nich chociaz oko naciesze :-)[B
ale musisz chwile poczekac bo w tej chwili to jestem w pidzamie haha, dopijam poranna kawke i powinnam sie zbierac do szykowania bo po poludniu wyruszamy na imprezke :-) ale mnie len taki ogarnal ze szok:szok: nie wiem co ze mna haha U mnie zawsze ten snieg dluzej na polnocy trzyma, chyba jest zimniej niz w chicago no i zdecydowanie czysciej, wiec sniezek dlugo bialy jest nie tak jak tam w miescie.

reklama
no ale zescie sie wszystkie rozpisaly!!! prosze prosze hihihihi :D:D

Kasiek imprezka nie jest 11 a 12tego nasza forumowa wiec moze jednak co????

Nowa Mama no to powiedz dolaczasz do nasd 12stego na male spotkanko???:))

mam nadzieje ze w Nyc nie bedzie padac w przyszly weekend bo jejku deszczu tak strasznie nie lubie :((( a tu akurat chyba takie prognozy sa brrr....

u nas strasznie rzadko kiedy pada.. naprawde BARDZOOO rzadko.. juz u nas przymrozki i sniegi byly.. dzis juz cieplej bo ponad 40 teraz z ranka juz jest:)

id tez poogladac fotki itd i wroce pozniej ie bardziej rozpisac hehe :D

Do góry