reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

Eeee no to Domiska masz core zdolniache...malego geniuszka :-) moze powinnas sluchac pani opiekunki I wykorzystax jej rady tylko z drugiej strony szkoda dziecinstwa malej....na nauke w sumie bedzie miala cale zycie przed soba a tak jak juz raz wpadnie w ten kierat to juz tak pozostanie az na emeryture pojdzie ;-) na pieska czekamy...wszystko juz gotowe, wymyslilam miejsce na legowisko, miska I lozko przyjda na poczatek razem z nim zeby mial cos znajomego.

reklama
kasiek no wlasnie ostatnio mala nie chce za duzo mowic po polsku.. albo mowi np ze nie umie i tyle :D ale mowi cos tam jednak mowi i rozumie oczywiscie - szczegolnie jak z moja mama rozmawia to nie da rady - tylko po polsku bo po angielsku babcia z dziadkiem nie mowia :D

co do szczepien to ja nie wiem czy w ogole szczepic no ale chyba tak.. u nas w pracy szczepienia beda wiec mala zaszczepimy na normalna grype no i siebie chyba raczej tez :)

pawimi to fajnie jak maly bedzie juz mial swoje lozeczko.. pewnie! zaraz lepiej :) a powiedz w ogole jak sie dowiedzieliscie o piesku? wlascicieli znacie czy przez gazete czy jak?
no i czy widzieliscie juz pieska itd?? jak was przywital itd :))

u

Domiska to tak samo jest z moim bratankiem. Wie, ze dziadkowie nie kumaci po angielsku to rozmawia po polsku. Fakt, ze czasami brakuje mu slow, a nie wspomne juz o gramatyce, bo wcale jej prawie nie ma w jego zdaniach. Oczywiscie nikt go z tego powodu nie stesuje, poprawiamy go, ale nic na sile. Chcemy, zeby rozmawial po polsku , bo wiekszosc rodziny jest tam:-):-). O Natalke na razie sie nie martwie, bo slyszy jedynie jezyk polski. Co do nauki to ja tez nie jestem zwolenniczka szybkiego startu. Fakt, ze ja wczesniej zaczelam, bo chodzilam od malenkosci do zlobka i przedszkola. Ale jak mi mama opowiada, ze noca nas z lozek zrywala, zeby zaprowadzic do przedszkola i potem poznym popoludniem odbierala ( po pracy) to az gesiej skorki dostaje.:no::no::no:.

No Kasiu u was z jezykiem polskim nie bedzie problemu!! :d a mala bedziesz posylala do ameryk. zlobka czy przedszkola? jak planujesz?

boziu jestem tak spiaca ze zaraz lece spac :(((

Widze ze temat pieskow zamienil sie w temat o dzieciaczkach.
Moje maluchy pomimo ze urodzone w Polsce to miedzy soba rozmawiaja po angielsku.Chodz szczerze mowiac kontakt z angielskim maja dopiero od ponad 2 lat gdy synek poszedl do kindergarden.
Do mnie musza mowic po polsku,z mezem jak im wypadnie.Wiec czesto w domciu poplatane z pomieszaniem.
Ale prawde mowiac jestem dumna z maluchow.Szczegolnie Kubus w obu szkolach w zeszlym roku byl prymusem.A Karolcia stara sie mu dorownac i mysle ze tak za rok to jej sie i uda bo z niej to taka kombinatorka troszke.
O kurcze ale sie nachwalilam.Ale moje maluchy to moje oczka w glowie i swiata poza nimi nie widze i jak tylko moge to sie nimi chwale bo uwazam ze super sobie poradzily w nowym kraju.
Za to mamcia calkowita noga w angielskim i calkowicie niezaaklimatyzowana i calkowicie zbuntowana.Chyba czas wziasc sie za nauke i jakies kursy zaczac bo podobno w ciazy najlepiej wiedze sie chlonie:-D:-D:-DChodz ja to juz pewnie niewyuczalna:rofl2::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:zawsze z jezykow noga za to scisle uwielbialam.

hej owlrene no chyba nic dziwnego nie ma w tym ze kazda mamusia chwali sie swoimi pociechami, raczej to sprawa naturalna :-) a jak sie czujesz kochana? no i jak tam wasze sprawy? widze ze nie wyjechaliscie to moze lepiej cos?

domiska - ja tez wczoraj padlam jak nigdy wczesnie do lozeczka!

owlrene oj ja czasami chcialabym by maz mowil cos po polsku.. a tak? w domu ciagle mowimy po ang, mala u opiekunki po angielsku no wszedzie po angielsku i w ten spoob nie ma za bardzo jak po polsku choc ja sie staram do niej mowic.. no ale moze wlasnie jak bedzie w wieku Twoich dzieci to tez bedzie inaczej :))

Pawimi ojaj bys mnie widziala wczoraj :d tez padlam szybko :d widzialas mojego ostatniego posta do Ciebie??

Witam.Domiska chialabym aby Natalka mowila w dwoch jezykoach i po polsku i angielsku. teraz angielski to jezyk swiata, bez niego ani rusz:-):-)
Co do przedszkola to jeszcze nie myslelismy .
Owlrene tak ma chyba kazda mama:-):-)

reklama
Pawimi ojaj bys mnie widziala wczoraj :d tez padlam szybko :d widzialas mojego ostatniego posta do Ciebie??
:-) a ja do ciebie pisze na FB haha:-)i czekam ze mi napieszesz o co chodzi:tak:
Jesli chodzi o Sasche to mam na niego namiar z innego forum. Kolezanka wlascicelki napisala posta/ogloszenie i tak sie skontaktowalysmy, najpierw z sama kolezanka a pozniej z wlascicielka. Na koniec dzwonilam i rozmawialam z breederem w kaliforni skad piesek pochodzi zeby zasiegnac informacji odnosnie pochodzenia i koligacji rodzinnych.

Do góry