reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

no nasz malec byl u specjalisty od large i giant breed tez wlasnie jeden z nadluzej praktykujacych i cieszacych sie super opinia vet wiec mam nadzeje ze jednak sie zna:)
musze zadzwonic kiedy mamy kolejna wizyte bo znajac mnie jeszcze przegapie :D

reklama
Kurde napisalam takiego wielkiego posta i przez przypadek mi sie wymazal :wściekła/y: ale jestem zla. Ok zaczne od poczatku.....

Jesli chodzi o kryzys w usa to u nas jest widoczny. I to nie tylko dla tych co sa nielegalnie. Moj maz pracuje w bardzo duzej firmie, ktura ma swoje fabryki i officy na calym swiecie. I wlasnie pare tygodni temu zamkneli jedna fabryke u nas a tam gdzie maz pracuje naszczescie zamkneli tylko jakis jeden oddzial no i 1,000 osob zostalo bez pracy. A wszystkim innym pracownikom od poczatku roku jak jest jakies swieto to maja dodatkowy dzien wolny bez platny. No i kiedys chodzil sobie w piatki na pare godzin (normalnie pracuje tylko od pon-czw) robil overtime a teraz bida :-) nie ma overtimeu bo w normalnych godzinach pracy nie ma co robic.

Widze ze temat o psiakach, super bo bardzo uwielbiam te zwierzeta. Juz predzej wspominalam ze mam dwa pieski, wiec teraz ich przedstawie :-)
Brutus (cocker spaniel) i Laki (yorki)
dsc0923y.jpg

A tutaj moj synek jak byl malutki i grzeczniutki spia sobie z Lakim
dsc00240na.jpg

Tylko nie pomyslcie ze ten maly to grzeczny i lagodny, on to jest zadziorny i wszystkich obcych za nogawki lapie :-)

Pawimi- Super ze bendziecie mieli pieska! Chociaz to grozna rasa to ja bym tez na twoim miejscu wziela go i nie bala sie. Jak wiesz skad pochodzi i ze byl wychowywany z dziecmi. Kazdy pies moze zaatakowac bez roznicy czy jest jednym z grozniejszych czy nie. To jest tylko moje zdanie.

Nam sie bardzo podoba owczarek niemiecki i z tego co wiem to jest na 3 miejscu najgrozniejszych psow. Ale jakos mnie to nie odstrasza od tej rasy. Jak doprowadzimy nasze podworko do porzadku to sobie kupimy :-) Tez mi sie bardzo podoba rasa Bernese Mountain dog. Ale mojemu mezowi mniej ze wzgledu na ich siersc, muwi ze wszedzie benda klaki, i jakos go nie moge przekonac do tego ze czasem psy co maja bardzo krutka siersc bardziej sie lenia niz jak taki pies o dlugiej siersci.

Witam kobietki. Widze, ze rozmowy o pieskachw toku, ja moze kiedys tez sobie wezme do domu tylko, ze jakiego pudelka , takie fajne sa teraz te pieski. Na razie zakaz:no::no:, nie pozwalaja.
Anetas ja mam sie dobrze, fakt, ze szybko sie mecze, ale mozna wytrzymac:-D:-D. Co do kryzysu to ja juz sie wczesniej wypowiadalam, nie jest najlepiej:-:)-(.
Co do sprzedazy domow ludzie u ktorych pracuje 3 lata sprzedawali swoj dom, az zeszli 600 tys. $ w dol i jakos im poszedl ten dom. Moj brat w tej chwili sprzedaje i jest w szoku, moze dla kupujacych jest i dobry czas, ale dla sprzedajacych nie najlepszy:-:)-:)-(
Dusia super sa Twoje pieski.
Jak sie macie ciezarne kobietki?:-D:-D:-D

kasiek - jesli o domy chodzi to byl taki czas kiedy one ponad naturalnie mialy zawyzona cene i teraz tego konsekwencje ponosimy. Kryzys najwyrazniej nasilal sie mniej lub bardziej w roznych rejonach. Akurat nas personalnie nie dotknal, pewnie od branzy zalezy.
dusia - super pieski, ja wiem ze te male czasem bardziej zadziorne niz te wielkie. Jak mielismy tego jack russel terrier to ona dopiero zwariowana byla, szczekala na wszystko co sie ruszalo i dzwiek wydawalo :)
No i dzieki za poparcie, bo juz sie martwilam ze ja moze jakas szalona jestem !

Ostatnia edycja:
no dzien mi minal na rozwazaniach na temat psa haha, ale mialam tez popoludniu dwa spotkania z klientmi, w sumie szybkie i niedaleko domu wiec spoko. A jak u Ciebie?

reklama
I juz na 100% podjeliscie decyzje ze go biezecie?

A mi jak zwykle dzien mina bardzo szybko. Rano zawiozlam malego do mamy, pojechalam do szkoly na 2 godzinki, spowrotem do mamy, troche posiedzialam, puzniej z malym do parku na chwile i do domu i tak dzien mina nawet nie wiadomo kiedy.

Do góry