reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie ze Stanów

reklama
Domiska ja jeszcze nie daje jej nic. Nie robilam jej zadnych badan. Narazie poki co dzis robilam jej ostatnia szczepionke - wscieklizna. O hartworm zapomnialam sie zapytac i wet nic nie mowil, ale pewnie wloze ja niedlugo na hartworm preventive za jakis miesiac.

tak, imie raczej zostawimy nawet mi pasuje do psiaka :)
Wama jak sie go nie boje wcale, po prostu wszyscy dookola mnie nim strasza jakby z gory skazujac na miano killera nawet nie znajac pieska. Znalazlam jeszcze kilka innych linkow do forum wiec podczytuje od kilku dni :) Jest tez forum ludzi majacych malutkie dzieci i ta rase, generalnie ciesze sie ze na to forum natrafilam bo to pomoglo mi rozwiac moje watpliwosci czy aby nie sprowadzam sobie mordercy do domu ale wlasciciele raczej pisza ze odpowiednio wychowany rotek jest jak nianka do dziecka, ogladnelam mnostwo zdjec dzieciakow z rotkami i jestem psychicznie przygotowana na przyjecie naszego lokatora.

pawimi czyli zdecydowaliscie sie na pieska w 100% to gratuluje :tak:i czekamy na relacje jak mlody do was trafi. Jesli masz jakies pytania na ktore beda mogla CI pomoc odpowieziec to pytaj smialo, znawca jakas nie jestem, ale kocham psy wielkich ras i sama mam "killera" wogole ostatnio w Polsce dogi argentynskie dostaja tak po tylku na opini ze az strach, a wszystko przez kilku lysoli ktorzy szczuja inne psy swoimi.:no:

dzieki :) no niestety tak to jest ze na miano killerow to niektorzy wlasciciele psow powinni zaslugiwac a nie same psy :( To ludzie im wypatrzaja psychike i robia z nich wsciekle roboty.

Wama to jakie badania was teraz czekaja?? nasz malec juz n a heartworm wlasnie z zalecenia veta na pierwszej wizycie. Zastanawialam sie czy te heartworm sa az tak czeste czy nie..

a dzis jedziemy na jakies darmowe szkolenia do petco lol :D przynajmniej sie maly troche posocjalizuje z innymi psiakami :D

no ale Pawimi nie mozna udawac ze niektore rasy nie sa grozniejsze czy wlansie bardziej agresywne niz inne.. i rottwailery sa jedna z nich. Ale wiaodmo ze sporo zalezy od wychowania przez wlascicieli!!!

Domiska hartworm jest czeste i bardzo smiertelne a najgorsze ze to jest zoonotic disease, na ludzi tez przechodzi. My juz jestesmy powszystkich badaniach. Od poczatku byla mloda odrobaczona lacznie 3 razy, miala 3 puppy + 2 parvo vaccines, plus leptosporoze (z wlasnego wyboru), bo u nas mnostwo saren i rakoons. Do hartworm potrzebny jest bloodtest zeby wiedziec ze pies ich nie ma i potem daje sie go na preventive pills co miesiac, nie drogo jakies 10 moze mnie za tabletke. Ja swoja wezme na to jak kase znajde, bo samo ciecie uszu wyszlo mi $500 plus wszystkie inne pierdoly i jestem do tylu, ja tylko jako szczeniaka biore psa do weta na szczepienia, potem wszystkie roczne szcepienia robie juz w Petco, nie lubie przeplacac za cos co moge miec identyczne a duzo taniej.

Pawimi asertywnosc i spokoj czynia cuda. Poogladaj Cesar Millan na NGC, gosc jest super i naprawde duzo nauczylam sie od niego jezyka ciala psa. Zreszta on jest specjalista od rottis, sam kiedys mial ich 10.

no dokaldnie co do heartworm to my juz po pierwszej dawce :D ale teraz czekaja nasz co miesiac kolejne :)
u nas odrobaczenie bylo raz.. ale teraz za kilka dni dostanie druga dawke.. co do szczepien to oprocz heartworm dostal:
distemper- hepatisis, parainfluenza, parvo, coronavirus, bordetella, no i kolejne "za chwile" ;)

co do wetka to my chodzimy zawsze do tego samego.. bardzo dluga historie w naszym miescie ma i jakos mu ufamy.. nie pomyslalam nawet ze w petco/petsmart taniej.

Wama wiesz ostatnio czytalam ze sporo hodowcow i wlascicieli psow wypowiada sie przeciwko Cesar Millan? Slyszalas o tym?

reklama
Domiska Twoj juz mial parvo i corona? to bardzo szybko... u mnie to wszystko bylo rozdzielone bo moj wet (37 lat praktyki) uwaza ze tyle szczepien na raz moze miec reakcje uboczne i potem nie wiadomo dokladnie ktora szczepionka to byla. Cesar Millan ma super sposoby tylko ze nie kazdy sie nadaje zeby szkolic wedlug jego metod. Jego szkolenie oparte jest na calm and assertive owner = happy dog. Ja uwazam ze wszystko potrzeba czasu a ludzie chca zmian w tydzien a to tak nie dziala, dodatkowo kazdy pies jak czlowiek jest indywiduialny i to co dziala u mnie nie koniecznie bedzie dzialac u Ciebie. SLyszalam duzo ludzi przeciw jemu i niekotre argumenty nawet do mnie trafiaja, ale ja nie szkole wedlug tylko jego metod, ja szukam co mi pasuje i mojemu psu. Pamietaj kochana ze CM to glwonie "naprawianie" psow i ich wlascicieli, a nie podstawowe szkolenie. Do tego uzywam ksiazki z PL ktora ma juz jakies 10 lat, napisali ja panstwo Wach i wogole mam jeszzcze 4 inne ksiazki i uzywam to co moj pies widzi za interesujace a ja za wykonalne ;)

Do góry