reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

ello

Felidae
a ja zaczynam sie zastnawiac czy skoro jezeli mam juz chodzic na ten basen to moze warto byloby sie zapisac na jakies lekcje plywania :confused: chyba musze sie rozejrzec...

Kadia i tak napweno fajnie ;-) ja nawet nie myslalam ze jak sie przeprowadze to tak bardzo bedzie mi brakowac gor :-(

Alicja wczoraj bylam na imprezie i jedna znajoma mi mowila ze beda chcieli chyba wynajac lokal pod sklep.... ale niewiem do konca gdzie to dokladnie jest (chyba gdzies blisko psiego pola i kiełczowa) ale mowila ze bardzo dobra lokalizacja na sklep tylko ze ona nie mialaby czasu tego prowadzic wiec mysli tylko zeby lokal wynajac...

reklama
hehe Zuza-anna to zupełnie jak ja.. poszła bym na jakiś aqua aerobic ale nie umiem pływać i trochę sie boję, choć tam niby się nie pływa :| ale ćwiczenia na wodzie po szyje to juz nie dla mnie

P.S. Lena ale Ty o trzebnickim aqua parku myślisz czy wrocławskim ?

w Trzebnicy lipa na maxa nic praktycznie dla dzieci nie ma poza nosorożcem sikającym wodą;(

a w Oleśnicy jak jest? Byłaś może?
moje dziecko na szczescie nie jets takie wymagajace i wystarczy jezeli woda ma gł. przynajmniej 1,2m i bąbelki oczywiście też lubi :-)

w Oleśnicy tez nic nie ma:(dlatego stawiam na Wrocław bo napradwe dzieci maja co robic!W Brzegu Dolnym to juz w ogole porazka;)

Ale Wam zazdroszczę tego basenu...Mnie w tej chwili nie wpuszczą na żaden...mam taką egzemę skórną,że szok:( A tak przy okazji...to może wiecie gdzie we Wrocławiu można wykonać na NFZ testy alergiczne,ale paskowe na odczynniki chemiczne. Muszę wreszcie to wykonać zanim cała będę jedną chodzącą raną...

Ale Wam zazdroszczę tego basenu...Mnie w tej chwili nie wpuszczą na żaden...mam taką egzemę skórną,że szok:( A tak przy okazji...to może wiecie gdzie we Wrocławiu można wykonać na NFZ testy alergiczne,ale paskowe na odczynniki chemiczne. Muszę wreszcie to wykonać zanim cała będę jedną chodzącą raną...

jeju a od czego to masz??

No właśnie do końca nie wiadomo...zaczęło się ok 3 lat temu, zaraz po zajściu w ciążę..ale rany robiły się tylko na stopie, więc lekarze twierdzili,że to na barwniki w butach albo skórę...Robiono mi testy wziewne i pokarmowe...wziewne prawie wszystkie dodatnie. Jednak to co miałam na stopie było wynikiem alergii kontaktowej...i zostały te buty. Z czasem jednak to samo pojawiło się na drugiej stopie, po roku na kolanach. Od ok 6 miesięcy mam na łokciach i dłoniach...zaczęło się o jednego palca..w tej chwili mam na wszystkich i nic nie pomaga. Każdy kontakt z wodą jakimkolwiek kosmetykiem...masakra...skórą pęka, rozchodzi, robią się rany i to wszystko strasznie swędzi i piecze. Teraz skóra na rękach jest tak pomarszczona,że wygląda jak u starszej kobiety:( Jak płacę w sklepie to widzę reakcję ludzi...jakbym jakąś chorobę zakaźną miała. Na stopie raczej zostaną mi blizny,bo już 3 lata wygląda jak poparzona...Byłam u pięciu różnych lekarzy i oprócz sterydów, które pomagają na trzy dni nic więcej nikt nie wymyślił. Stwierdzono,że zostanie mi to do końca życia. Z tym,że jedna lekarka wspomniała mi o testach paskowych (naskórkowych). Zakłada się na 48 godzin, na plecy i bada się w ten sposób m.in. odczynniki chemiczne. To co mnie męczy to na 99% jakiś składnik chemiczny. Najgorzej,że wróciłam do pracy tydzień temu i jakoś niekomfortowo czuję się obsługując klientów...a zmiany skórne zaostrzyły się...może klimatyzacja dodatkowo wysusza skórę:(
Nie chcę czekać aż wyjdzie mi to samo na twarzy...

Zuza-anna a mogłabyś mi podać namiary na tą koleżankę, oczywiscie na priv :)

Takhisis miałam robione te testy i muszę Ci powiedzieć, że nie należą do najprzyjemniejszych, przez tydzień bolał mnie kręgosłup od tych plastrów. Ale myślę, że warto je zrobic i pozbyć sie problemu na stałe, a przynajmniej wiedzieć z czym się walczy. Pozdrawiam

widzęm że tamat alergii na topie to i ja się dołączę - ma ktoś może namiar na dobrego alergologa dziecięcego - chodzi o skórę. Mała ma alergię na mleko ale od 3-4 tyg mamy znaczne pogorszenie i chciałabym by ktoś kompetenty to obejrzał, a nasz pediatra jest na urlopie...
Pozdrawiam

reklama
Vetka nie pomogę, nasza alergolog do Wa-wy wyemigrowała :-(
Duza poradnia alergologii tera zna Chałubińskiego jest, można tam dopytać jakie testy robią :|

P.S. Vetka wiesz, że nasz profesor okropnie chory ? Pozdrawiam pa

Ostatnia edycja:
Do góry