reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

lenaDTR zapraszam na wiosnę, bo teraz to tylko błoto i śnieg:)
Wrocławskie Mamusie, w końcu mamy piękną zimę. Wasze dzieciaczki pewnie się cieszą. Pokazałam dzisiaj mojej Niuńce śnieg,ale chyba nie zrobił na niej większego wrażenia :-D

reklama
Kadai aż strach myśleć....
Jak mnie gęba boli :/ ćwiczyłam z młodym język i buzie ... i normalnie policzki czuje od teko nadymania:-) i klaskania sie w nie ha ha ha, no ale sam nie chce robić więc muszę :-) może będę mieć nienaganną dykcję :-) ha ha ha
zastanawiam sie nad tym czy przydała by sie nam linkownia :-) tzn temat w którym będziemy wklejać jakieś przydatne linki...np Gry, zabawy i ćwiczenia logopedyczne dla dzieci on-line. - MiMowa.pl

Boski Wrocław i nasze automaty do biletów w autobusach .Właśnie gadałam z kolega który, mi opowiadał jak jego koleżance z pracy ukradli portfel z kartami i z dwóch kart zniknęło kilka tysięcy zł, na doładowania telefonów w Tych mobilnych automatach...Nie można zablokować takiej formy płatności...System nie rozpoznaje czy transakcja
była autoryzowana pinem czy podpisem czy była bez...no masakra

w MPK ( tramwaje i autobusy) są automaty do kupna biletów 9 głównie papierowych) w automacie tym nie można płacić monetami tylko karta płatnicza ( taką do bankomatu lub z chipem- zbliżeniową) Tylko urządzenie jest tak zmyślne, że nie wymaga podania pin ( niby, że transakcje można tylko do 50 zł) ale jak jakoś nikt nie powiedział ze do 50 zł w jednym aparacie, a nie dziennie...I tak złodziej wykombinował, że do czasu zablokowania karty obskoczy ile się da automatów, doładuje telefon na ile sie da a potem może sprzeda doładowania...( nie wiem może ma juz zbyt..bo mnie by coś podobnego do głowy nie przyszło :| bo i po co ...)
schemat autoamtu jest po lewej stronie w tym artykule. http://www.tuwroclaw.com/wiadomosci...mandatu-juz-nie-zaplacisz,wia5-3266-9404.html

Ostatnia edycja:
Pamiętam jak wprowadzili te automaty to wszyscy się cieszyli, że w końcu bedzie można kupić bilet w tramwaju ( nie u kierowcy). Ale jak to często bywa pomysł był dobry tylko realizacja do d****, bo jak można zamontować automat, w którym nie da się płacić gotówką. Dla mnie to jest bez sensu, jak już miasto inwestuje w takie rozwiązanie to powinno ono być w pełni dopasowane do potrzeb pasażerów.

reklama
Do góry