reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Dzisiejsza wycieczka była mega! park przy grabiszyńskiej jest rzeczywiście świetny a na placykach jest co robić. ale jestem teraz padnięta bo w sumie 6 godzin nam ten spacer zajął
dobranoc

Czesc dziewczyny.
My na spotkanie tez jestesmy chetne, fajnie bedzie jeszcze kogos poznac.Narazie poznalysmy 3 mamusie od nas z osiedla :) Wczoraj tez byLysmy na wycieczce krajoznawczej. Przechadzamy sie ulicami Wrocławia zeby go chociaz troche poznac i zorientowac sie co gdzie jest. Dzis jade w poszukiwaniu jakiegos dobrze zaopatrzonego sklepu w artrykuly dla dzieci. W tych centrach handlowych jakos nic nie moge dostrzec a jesli juz do nie na moja kieszeń.Musze kupic mojej małej buteleczki, jedna do picia a druga do mleka i monia oczywiscie , bo ten co ma to juz wyrzuty i wstyd mi przed innymi jak sie go domaga :) Wycieczki autobusowe juz nie sa dla nas straszne, wiec podróżujemy ale tylko autobusami MPK(jesli dobrze napisalam:) ) w tych Polbusach bilet trzeba kupic u kierowcy, a mi jakos trudno wyobrazic sobie jak mam to wykonac z wózkiem i dzieckiem. Niewiem czy wejsc i zostawic dziecko w wozku i isc i kupic, czy moze wyjac dziecko z wozka i isc razem.... zadna opcja nie wydaje mi sie byc bezpieczna. Niewiem tez czy nie wchodzi opcja wsiadania z wozkiem od strony kierowcy...??? Pewnie myslicie ze wyolbrzymiam problem jesli problem w ogóle jest, ale wszystko trzeba sobie opracowac tak zeby bylo dobrze. Moze wy mi powiecie jak sobie z tym radzicie?
Pruszajac temat parku przy Grabiszyńskiej to jak tak opowiadacie ze jest fajny i swietny to sama mam chec sie wybrac i zobaczyc o czym mowa :)

Stokrotka ja ostatnio odkrylam ten sklep we Wrocławiu Askot i bylam mile zaskoczona zaopatrzeniem oraz cenami :-) wiec polecam! ale niewiem jak z dojazdem autobusem bo ja poruszam sie autkiem..... podziwiam Cie ze tak sobie dajesz rade z podrozowaniem z dzieckiem autobusami!!!

Zuza a na jakiej ulicy jest ten sklep i jak mniej wiecej do niego dojechac? Jest duży czy raczej taki maly sklepik? Jesli chodzi o te podróżowanie to powiem tak szczerze ze jesli nie autobusem to wcale... a na łasce męża raczej nie chce byc.:no: Mam prawo jazdy ale mamy z mezem jeden samochód. Póki mieszkałam w Mińsku to mi zostawial autko i jezdzil do pracy słuzbowym, a teraz nie ma tak dobrze.Jutro wyjezdzam do Ciechanowa, ciekawe jak nam minie podróz z Madzia:szok:

Stokrotka ja bylam w sklepie na Zakrzowie Askot niedawno go otworzyli... niewiem jak wygladaja inne ale ten jest naprawde spory i wszystko w nim jest. duzy wybor wozkow, fotelikow samochodowych, zabawek, akcesoriow dla dzieci (typu butelki, smoczki i mase innych...) troche ciuszkow, kosmetyki, pamperrsy, sloiczki, kaszki, mleka... wydaje mi sie ze kazdy temat tam jest ;-) i jest w srodku fajny plac zabaw az moja Mala wyjsc ze sklepu nie chciala haha
niestety nie powiem Ci jak do niego dojechac bo nie znam jeszcze na tyle wroclawia a komunikacji miejskiej juz zupelnie... ja sie poruszma z nawigacja autkiem a tam przypadkiem trafilam bo przejezdzalam obok :-)
hmmm... moze skubniesz autko jak maz wroci z pracy ;-)

reklama
Stokrotko, od Ciebie to chyba najbliżej będzie Askot przy Sztabowej. Nie wiem jak dojechać, ale jak wpiszesz w zumi to na pewno znajdziesz połączenie :-) Wszystkie 3 Askoty są dość duże, choć ten na Zakrzowie jest ponoć największy. Ale zgadzam się ceny takie sobie.
Co do jeżdżenia autobusami to MPK to komunikacja miejska a Polbus to już podmiejska (choć do centrum dojedziesz). Ja kiedyś u siebie ćwiczyłam opcję jazdy Polbusem z wózkiem, ale nie powiem, żeby to było wygodne rozwiązanie. Miałam szczęście, że wsiadła inna mama z dzieckiem i zaproponowała, że popilnuje dzieci a ja kupię 2 bilety. Inaczej to bym chyba musiała podać przez kogoś pieniądze na bilet. Nie wiem jak jest w Polbusie, ja jeżdżę czasem autobusami podmiejskimi innej firmy i sprawę wsiadania załatwiam tak, że podchodzę z wózkiem do kierowcy i przez otwarte drzwi proszę, żeby otworzył tylne wejście przystosowane dla wózków.

Tyle z Was teraz wybiera się do parku Grabiszyńskiego a ja jeszcze do niedawna miałam go tak blisko...Mogłabym oprowadzać ;-) A teraz niestety, żadnego parku w pobliżu.

Do góry