reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

reklama
Mój M. mówi, że nasza córka poczęła się, bo wykąpałam się w morzu (a dokładniej chodziło o pianę morską) i zobaczyłam bociana :-D

Ja akurat wróciłam z odwiedzin u mojej "drugiej połowy" w Hiszpanii, z przeczuciem i pierwszymi objawami, a że rodzice byli akurat na Mazurach na wakacjach, to przysłali mms z bocianem. Test potwierdził rano, że bocian przyleci :-D Jeszcze półtora miesiąca i Mateo będzie z nami :)

Witam wieczorkiem. Wróciłam własnie niedawno od gina ale niestety nie dało się zajrzeć między nózki potwierdzić dziewczynke.
Dziękuję za miłe przywitanie:-)
Faktycznie mojego Macka to juz praktycznie nie czuje jako dziecko. Pogada, poopowiada co w szkole itp. Pooglada jakiś film i pomoże w domku. Ale większośc czasu to tylko gitary i granie. Ostatnio kupił basowa i piłuje ja strasznie.
Nie moze tez doczekac się siostry i chyba jest juz w niej rozkochany co mnie bardzo cieszy:-)
Och bociany mówicie, wiosenne kwiatki, bazie i zielona trawka. Nie moge sę doczekać. Z zimy w tym roku nie skorzystałam. Delikatnie mówiąc haftowałam zimą:-DA narty niestety nie były dla mnie i chłopaki sami jeździli. Wiosna, wiosna , wiosna ejże ty.......:-)

czesc dziewczyny

jak juz się zebrało na wspomnienia to pamiętam jak po urodzeniu Alanka ( jakoś pół roku po) moja koleżanka zaszła w ciążę. Pamiętam również słowa " oj jak ja ci zazdroszczę, ale fajnie"....i po tygodniu okazało się, że ja również jestem w ciąży:) a drugi raz ugryzę się w język:)

taaaa wiosna, patrzę przez okno i jedynie termometr odstrasza:)

Kurcze
Biore urlop :-) w ciągu dnia tyle tu sie działo, że teraz mi trudno nadrobić :-)
Ja wiosnę zaczynam od porządków z uzębieniem, pierwszy raz w życiu boli mnie ząb :/ denerwujące uczucie :-)
za oknem wiosna :-) i aż sie pracować nie chce :-) tylko ciągnie na dluuugi spacer :-) jeszcze musimy tylko poczekać na ciut lepsze temperatury :-)
A jutro ........tłusty czwartek :-) mam nadzieję, że zdążę sie najeść pączków przed dentystą :-) hi hi pozdrawiam agaW

Felidae no tak dentystasprawa nie koniecznie przyjemna ale konieczna. Ja mam w rodzinie dwóch stomatologów co pozwolło mi A. uniknąc kosztów, B. przekonac się, ze nie musi boleć:-)
Ja tez licze na jutrzejsze pączki, a przy tych plombach co sa teraz mozna szybko jeśc więc pewnie skorzystasz. A jakby jakaś grubsza sprawa z rwaniem to polecm LODY. URATOWAŁY MNIE PO ÓSEMCE MORDERCY. ALE NIE MAM POJĘCIA CZY MOZNA JE JESC PO PROSTU NIE PYTAŁAM:-D

Moja szóstka się prosi o wyrwanie, ale nie lubię dentystów.

Wczoraj byliśmy z małą na dwugodzinnym spacerze, ale jednak trochę zmarzliśmy. niby słońce świeci, a jeszcze zimno.

Coraz lepiej się komunikujemy z córką i większość siuśków trafia do nocnika :-) zauważyłam też, że jak ma sucho, to można zapomnieć o zaczerwienieniach i nawet w rowku ładnie (od urodzenia miała tam czerwona linię).
Powiedziałam, że papmersy zakładać będę na jakiś spacer, czy do lekarza; w nocy śpi też w tetrze i o dziwo nie sika! Po przebudzeniu sika, a nie tak jak w pampersie, że 5kg sików po nocy jest.

Witam:biggrin2:

rzadko do was zaglądam ale chcialam się pochwalić, że 10 lutego urodziłam przez cc córeczkę Ninę:biggrin2:

Mała rośnie jak na drożdżach (jak pączki), ładnie w nocy śpi (2 pobudki na karmienie), w dzień też jest w miarę grzeczna, chodzimy już nawet na krótkie spacerki.

Postaram się częściej u was udzielać.

Dzisiaj tłusty czwartek a ja zjadłam tylko jednego pączka;)
SUSEŁ gratulacje córeczki;)
Netef gratulacje w sprawie siusków;)

reklama
Witajcie tłustoczwartkowo. Ja zjadłam 2 pączki i jeszcze 6 nam zostało to na pewno jeszcze wcisnę. A co
netefe super sprawa, bystra ta twoja córeczka
suseł gratulacje:-)Napisz gdzie rodziłas i jak wrażenia

Do góry