D0RA
Zaciekawiona BB
Dziękuję bardzo za informację zadzwonię tam na pewno ale już dzisiaj nie dałam rady, więc w poniedziałek spróbuję, pozdrawiamy i spokojnego wekendu życzymy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to nie tylko mój upór i konsekwencja. Tu się liczy zaufanie do siebie i bliskość! A nie za wszelką cenę odzwyczaić od pieluchy. Już teraz widzę, że moja córka potrafi się chwilę wstrzymać, a nie sikać od razu.
są różne poglądy i dla tego nie powinnyście mnie potępiać i robić off topu. Znam Wasze zdanie na ten temat bardzo dobrze.
To nie są wyścigi ani żadna licytacja! Każde dziecko jest inne. Twoje się nauczyło z dnia na dzień, a dwulatka mojej kuzynki bała się nocnika, nie chciała robić do niego, brała swoją kupę do ręki wołając "cio to"?
i żeby producenci pieluszek więcej zarabiali a wysypiska śmieci rosły i rosły
Wiecie, moi rodzice opowiadają, że w wieku 9 m-cy korzystałam z nocnika i koniec z pieluchami chyba że na noc. Także wszystko jest możliwe
Oprócz gotowości dziecka, i rodziców- a tu często występuje nieświadomość podjętej decyzji i czasami brak cierpliwości, to dochodzą sytuacje zewnętrzne, które mają wpływ na naukę dziecka. Ja Ci życzę, aby Twoja mała korzystała jak najczęściej z nocniczka a pieluszki były na noc i szczerze mówiąc jestem ciekawa jak się Wam uda z pełną świadomością małej. Życzę powodzenia.
WitajBardzo mi miło, że następna mamusia dołączyła coraz więcej nasW końcu wątek ożyjeWitajcie dziewczyny. Postanowiłam dopisac się do wrocławskiego watku. Jak widzicie na suwaku czekam na maluszka, który przekornie zmienił swoja płec z chłopaca na dziewczynkę. Teraz czekamy na potwierdzenie na kolejnym Usg.
Mam tez syna Macka, nastolatka pełna gębą. Właśnie kończy gimnazjum.
Mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do siebie)))))))))
lenaDTR dzieki za miłe przyjęcie. Jestem na l4 i zwłaszcza w popołudnia trochę mi brakuje towarzystwa:-)