reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Dziecko musi nauczyć się kontrolować własne ciało, wyczuć moment kiedy chce mu się siusiu, zakomunikować potrzebę i nie popuścić (zwieracze muszą zadziałać) a to nielada sztuka dla takiego malucha. Uważam ze 2 letnie dziecko jest juz gotowe na takie wyzwanie. Chociaz dzieci są różne jak wiadomo i różnych rzeczy uczą się w różnym czasie. Jednak czas w tym wypadku działa na korzyść + konsekwencja ze strony rodziców.

reklama
Dziecko musi nauczyć się kontrolować własne ciało, wyczuć moment kiedy chce mu się siusiu, zakomunikować potrzebę i nie popuścić (zwieracze muszą zadziałać) a to nielada sztuka dla takiego malucha. Uważam ze 2 letnie dziecko jest juz gotowe na takie wyzwanie. Chociaz dzieci są różne jak wiadomo i różnych rzeczy uczą się w różnym czasie. Jednak czas w tym wypadku działa na korzyść + konsekwencja ze strony rodziców.

Masz rację!!!!
Bardzo dobrze napisane:)
POPIERAM:)

Bardzo szybko startujesz z nocnikiem. Twój upór i konsekwencja liczą sie jak najbardziej, ale czy to wystarczy? Wkrótce na pewno sie przekonasz. Ja myśle ze na całkowite porzucenie pampersów chyba jeszcze za wcześnie.

to nie tylko mój upór i konsekwencja. Tu się liczy zaufanie do siebie i bliskość! A nie za wszelką cenę odzwyczaić od pieluchy. Już teraz widzę, że moja córka potrafi się chwilę wstrzymać, a nie sikać od razu.

Od narodzin? Czego to ludzie nie wymyślą :o
są różne poglądy i dla tego nie powinnyście mnie potępiać i robić off topu. Znam Wasze zdanie na ten temat bardzo dobrze.

Moje dziecko jest przeciętne. Nie siusia w majtki odkad skończylo 2 i pół roku, ale za to nauczyło sie z dnia na dzień :)

Miłego wieczoru :)

To nie są wyścigi ani żadna licytacja! Każde dziecko jest inne. Twoje się nauczyło z dnia na dzień, a dwulatka mojej kuzynki bała się nocnika, nie chciała robić do niego, brała swoją kupę do ręki wołając "cio to"?

W końcu po to są pieluchy by dziecko sisiało ;)

i żeby producenci pieluszek więcej zarabiali :biggrin2: a wysypiska śmieci rosły i rosły

Wiecie, moi rodzice opowiadają, że w wieku 9 m-cy korzystałam z nocnika i koniec z pieluchami chyba że na noc. Także wszystko jest możliwe:p
Oprócz gotowości dziecka, i rodziców- a tu często występuje nieświadomość podjętej decyzji i czasami brak cierpliwości, to dochodzą sytuacje zewnętrzne, które mają wpływ na naukę dziecka. Ja Ci życzę, aby Twoja mała korzystała jak najczęściej z nocniczka a pieluszki były na noc i szczerze mówiąc jestem ciekawa jak się Wam uda z pełną świadomością małej. Życzę powodzenia.

Ja sie zgodzę, że od 9 ale nie od 4 troszke przegiecie i Netefe nikt Cie nie portęia tylko każda swoje zdania napisała;)Także nie gniewaj się;)

Witam! Też się zgodzę,że od narodzin to przesad, ale jak już siedzi to warto spróbować. My z tati możemy się pochwalić wczoraj nam się udało nasiusiać do nocniczka i dzisiaj też, a tatka ma niecałe 9miesięcy, hihi, jestem z niej dumna.
Mam pytanko:wiecie gdzie we wro można zrobić usg na kase chorych żeby nie czekać za długo, albo płatnie ale jak najtaniej?

reklama
usg bioderek, mam skierowanie do poradni preluksacyjnej ,ale w promyku slońca sa terminy dopiero na maj, a potrzebuje coś wczesniej

ja robilam w Akademi Medycznej na Borowskiej(tam jest przychodnia) terminy nie tak dlugie jak w promyku z tego co pamietam wystarczy sie zarejestrowac i w tym samym dniu jest wizyta..najlepiej zadzwon do tej przychodni.

Do góry