reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

jakoś nie mogę dojść do siebie po zmianie czasu, imprezie urodzinowej i wizycie mojego brata z pociechami... dom na głowie dom na opak ...
dopiero zabrałam sie za pisanki, i nie mam czarnego koloru bo mi sie wosk nie chce przepalić a o tym, żeby kupic węgiel w aptece nijak nie pamiętam :/ dobrze, że na samo śniadanie idziemy w gości...szkoda tylko że moja mama ma dyżur w pracy :-( jakoś brak mi wiosennego nastroju, mimo iż z młodym zaliczyliśmy dzis plac zabaw, płacz w drodze powrotnej zatarł miłe wspomnienia... :-(

reklama
Dziewczynki mam pytanie, zamieszczam tutaj, bo może jesteście na bieżąco :-)

Chcielibyśmy zrobić córeczce na roczek ładne zdjęcia u profesjonalnego fotografa, takie zwykłe, naturalne, dziecięce. czy wiecie może kto robi takie zdjęcia? Oczywiście jeśli wiecie że są fajne.

bardzo prosze o info na PW.

Ostatnia edycja:
O! Ale cisza ostatnio. Ja jutro wracam z mlodym do Wroclawia. Porzadki swiateczne mnie ominely, wielkiego gotowania tez nie bede robic bo u rodziny spedzimy swieta. Ja tylko w sobote sernik upieke. Bogusia86 tez slyszalam o tym ortopedzie Michajlow, znajomi go chwalili. ja jestem na etapie przygotowan do chrzcin. Wyprawiamy w maju, juz wszystko pozalatwiane, tylko formalnosci, zaproszenia.. i jakies wdzianko ;) Felidae jak tm nastroj ? Poprawil sie ? Moj jest calkiem niezly. Schudlam 2 kg, Gabrysiowi poprawil sie apetyt, kupilam sobie ekstra kiecke.. i swiat jest piekniejszy ;)

Cisza cisza :blink:bo pewnie sprzątają dziewczyny przed świętami
a ja mam lenia a święta u nas:sorry2:

dziewczyny trzymać kciuki za nas bo za tydzień idziemy do kardiologa na kontrolę i już się boję tej wizyty , ale najpierw muszę iść w czwartek zrobić badanie krwi , bo ostatnio miał za wysoką
hemoglobinę

znam Michajłowa ale się przejechałam i ja akurat mam inne zdanie i trafiłam do Dr Osipacza i jest rewelacja przyjmuje i na kasę i prywatnie na Ziemowita

pozdrawiam wszystkie mamy i dzieciaczki

O! Ale cisza ostatnio. Ja jutro wracam z mlodym do Wroclawia. Porzadki swiateczne mnie ominely, wielkiego gotowania tez nie bede robic bo u rodziny spedzimy swieta. Ja tylko w sobote sernik upieke. Bogusia86 tez slyszalam o tym ortopedzie Michajlow, znajomi go chwalili. ja jestem na etapie przygotowan do chrzcin. Wyprawiamy w maju, juz wszystko pozalatwiane, tylko formalnosci, zaproszenia.. i jakies wdzianko ;) Felidae jak tm nastroj ? Poprawil sie ? Moj jest calkiem niezly. Schudlam 2 kg, Gabrysiowi poprawil sie apetyt, kupilam sobie ekstra kiecke.. i swiat jest piekniejszy ;)
WITAJCIE kOCHANE ja siedzę w domu ale czasu brak;)Roxiak ja planuję chcrzciny na lipiec i u nas ksiądz każe nam isć na jakies nauki jednodniowe;(Masakra jakby łaske robił!!!

Cześć dziewczyny u mnie święta pełną parą miałyśmy z mamą zaplanowane na dzisiaj kilka rzeczy a większość miałyśmy zostawić na jutro, ale wyszło tak, że wielki Piatek był wielkim wyczynem.
4 nadziewane kurczaki dla całej familii
2 pasztety jeden z pieczarkami i serkiem żółtym, drugi tradycyjny z mięska
sałatka warzywna wielka micha na 20osób jak dla wojska :D
ciasto karpatka
ciasto mazurek
ciasteczka jogurtowe

Na jutro została Nam tylko babka wielkanocna i kotlety de volai :)

Roxiak muszę się umówić do tego doktora Michajlow bo ma bardzo dobre opinie tutaj na forum i w necie :)

A tak w ogóle:
Zdrowych spokojnych Świąt :) Smacznego jajka i mokrego dyngusa wszystkim życzę :))))

Roxiak u nasjakoś tak jak w pogodzie haha dziś tak zmokłam rano, że mnie teraz jakieś kichanie wzięło. a wczoraj z młodym u lekarza byłam bo przedwczoraj dostał kataru i 38 stopni miał...zapisałam sie na wizyte wracam do domu a on gdyby nie katar to nikt by nie powiedział, że chory ale poszłam, nawet wzięłam dwa dni zwolnienia na męża, żeby ewentualnie z małym posiedział, jak mu reszty pensji za luty nie dadzą...( ah Arlena, jak ja bym chciała żeby on znalazł coś normalnego u normalnych pracodawców...a jak tam u Was?)

Nie zmiennie życzę zdrowia, i pogody ducha na ten świąteczny czas, bo zdaje się, że na aurę za oknem nie ma co liczyć) i jak to mój szef powiedział Wesołego jajka :-)

Koszyczki pełne pisanek,
koszyczki kolorowe takie
już od soboty wielkiej,
czekają na Zmartwychwstanie.
A od rana samego
w niedzielny poranek
serca się radują,
ze Zmartwychwstania Pańskiego.
I przy tym wielkanocnym stole,
Dzieląc się jajeczkiem, solą i chlebem
Składamy sobie życzenia
Wesołego Alleluja!!!

reklama
WITAJCIE kOCHANE ja siedzę w domu ale czasu brak;)Roxiak ja planuję chcrzciny na lipiec i u nas ksiądz każe nam isć na jakies nauki jednodniowe;(Masakra jakby łaske robił!!!

No my tez bedziemy musieli zaliczyc jednodniowe katechezy. My i chrzestni :] Ale lepsze jednodniowe niz dwudniowe.. bo i z takimi sie spotkalam. A tak w ogole, zeeby zostac chrzestnym rodzicem to tez nie taka latwa sprawa..

Bogusia niezle, rzeczywiscie pracowicie.. i napewno smacznie :)) A tak w ogole.. fajnie, ze bedziesz miec dziewczynke. Gratuluje :)

Ja jestem na etapie rozpakowywania i opanowywania chaosu jaki powstal po naszym powrocie. Mlody spi.. ale cos ostatnio czesto mi sie przebudza i placze i musze go brac na rece, siadam w fotelu az sie uspokoi i usnie i odkladam do lozeczka. Tyle, ze w nocy to zaczyna byc meczace.. Nie musze dawac nawet (.)(.), ale musze ululac, bo sam nie umie znowu zasnac. Nie wiem czy to skok rozwojowy czy etap "gdzie jest moja mamusia". A tak w ogole to nauczyl sie dawac buziaki. Bardziej to takie ciumkanie cala buzia, ale rozczula mnie to na maxa :)

Do góry