reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Roxiak, Madziaas
oby nie trwało to długo....mam nadzieję,że będzie w miarę bezboleśnie:)
Ja póki co męczę się z kupkami, wymiotami , ulewaniem...a jak pomyślę,że do tego miałyby dojść ząbki...o matko.....

Bogusia86
pewnie,że pomożemy :) Ja pierwsze ruchy poczułam w 19 tygodniu:) Ja też całą ciążę przeżywałam wszystko....ciągle czymś się martwiłam.....

W 11 tygodniu lekarz powiedział mi,że ciąża obumiera i tylko cud może ją uratować...Jak widać mój cud skończył 3 miesiące. Później dopadła mnie cukrzyca, niedoczynność tarczycy...a na końcu okazało się,że mały owinął się pępowiną wokół szyjki w 37 tygodniu....w 38 jechaliśmy do szpitala ,bo mały dostał drgawek i myślałam,że się dusi....eh....trochę tego było

Do zobaczenia jutro;)

Ale jestem dzisiaj zmęczona....byłam z Patrykiem na spacerku, bo żal takie słońce przepuścić...Mąż prawie cały dzień spędził na uczelni także samotnie mi niedziela minęła.

reklama
dzieki za zaproszenie!!!!

a tak apropos Małysz jest wielki :tak::-)

a jeżeli chodzi o ciążę to nie wiem czy któraś uwierzy że ja znałam płeć w 13 tyg :szok:, lekarz robił usg dopochwowe z dobre 10 min i stwierdził że gościu na 100 % i tak jest , nie wiem jak on to zrobił ale mam zdjecie z usg ze starzałką na piękne klejnoty rodzinne:-)

pozdrawiam

Witam Was:):) My bylismy na weekend na małej imprezce tzn roczku synka mojej kuzynki,ale sie umordowałam bo mały co chciał zasnąc to ktos sie odezwał krzknął i po spaniu padł mi w końcu po 4 godzinach a tu co.... rodzinka wychodziła do domku i ktos krzyknał znów otworzył dzrwi i po spaniu zaś:( Na szczęście mały nie płakał oglądał gadał ,ale było widać zmęczenie.Bałam sie ,że po kapaniu może bedzie plakał ale nic zreszta nigdy nie płakał po ufuf:-):-):-) Ja ostatnio padnieta jestem ,ze po wieczornym karmieniu syna odpływam razem z nim.Mąż własnie poszedł na trening i póżniej do pracy ,a my pozniej na spacerek bo na razie mały śpi,odsypia sobotnia imprezkę;-);-) wczoraj spał raz 2,5 godziny pózniej 4 i po kapniu padł o 21 mama razem z nim i dziecko wstało o 6 rano:-D:-D:-D pojadło pogadało i poszło lulu:) A Ja korzystam i gotuje obiadek składam pranko i takie domowe obowiązki,a tak sobie myślę ,że chyba połącze spacer z wypadem do fryzjera bo ni jak nie mam jak z mężęm:no::no::no: Współczuje problemów brzuszkowych i tym co chorzy zycze duzo zdrówka i zdrowych brzuszkow:-) Któraś z mam pokazała zajęcia z maluszkami w klubie ACTIVE dzwonilam tam i chyba wybiorę się na próbę z maluchem w czwartek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hello :-)

ja się witam po całym dniu. Dziś lekko zabiegana a jutro jeszcze bardziej. Właściwie u nas nic nowego. Kacperczakowi wyszły dwie dolne trójki i teraz przebijają się dwie górne. W sumie zostały nam już tylko piątki i będzie spokój:-)
Co do fitnessu z dzieciaczkami nie mam pojęcia co i jak bo jakoś w końcu na niego nie dotarłam a miałam takie plany ....
Ja właściwie do samego końca nie wiedziałam czy będę miała synka czy córeczkę bo młody skutecznie się ukrywał. W prawdzie od 8 miesiąca niby stwierdzili że chłopak ale miał pępowinę między nóżkami więc mogła się tak pępowina ułożyć. Tak więc moje pierwsze pytanie jak tylko Kacperczak wyskoczył było czy to chłopak i pierwszą cześć ciała, mojego dziecka, którą zobaczyła były jego klejnoty co bym się upewniła w płci :-D

magdalenka12 a w jakim wieku masz dzieciatko ?
Ja poznalam plec dziecka w 16 tygodniu ciazy.. rozpoznanie: samiec. Troche bylam zawiedziona bo "robilismy" dziewczynke, ale szybko mi przeszlo, chociaz moj maz to do konca nie byl przekonany.
Kacperkowi gratulujemy nowych zabkow :)
O klub ACITIV pytalam Ja, poniewaz tez chcialabym sie tam zapisac. Chwilowo jestem poza Wroclawiem u rodzicow, bedziemy tu do przyszlego tygodnia. Za tydzien we wtorek mamy szczepienia, ale jesli bedziemy sie dobrze czuc to moze jeszcze w przyszlym tygodniu tez sie tam wybiore :tak::tak:

Dzisiaj jakis taki starsznie marudny dzien i chyba cisnienie niskie, bo ja czulam sie fatalnie to i dziecku sie nie dziwie ze marudne bylo, co chwila chcial dyda i takie flaczki teraz mam :-D Mielismy tez dzis smakowe premiery w postaci misiowego jogurcika (pol kubeczka) i surowego, skrobanego jabluszk :) Baardzo smakowalo Gabrysiowi :)
Niunius juz ladnie spi w lozeczku, wiec ide sie umyc, obejrze "M jak Mdlosci" i spac bo padnieta jestem.

Cześć...
My już poddaliśmy się i o 21 podaliśmy Bebilon Pepti,bo po zważeniu okazało się,że Patryk przez tydzień nie przybrał na wadze...więc chwała za to,że kupiliśmy wcześniej wagę niemowlęcą. To pewnie przez te wymioty i ulewania ostatnich dni....Oby to mleko pomogło,bo perspektywa szpitala z dzieckiem reagującym histerią na lekarzy przeraża mnie niesamowicie.....
Czy Wasze dzieci potrafiły w wieku 3 miesięcy przespać 10 godzin w nocy...bez przerwy.? bo zastanawiam się czy to normalne....tak w ogóle Patryk jakoś apetyt od wczoraj traci....

Moj ma 6 miesiecy i max przespal 7 godzin, ale to bylo raz.. Pozatym jest na piersi wiec to inaczej niz na butli.. 3mam kciuki za Patryka, oby wszystko sie wyrownalo!

witam:) Roxiak mój synek ma 3 miesiące:):):) Laurana współczuje przeżyć,ale trzymam kciuki ,aby wszystko się dobrze skoczyło mój mały najwięcej przespał 8 godzin bez karmienia ale to jak był zmeczony mniej spał w dzień standard raczej ejst 6 7 godzin ,ale tylko w nocy dzień 2-4 max!!!

reklama
Mój Patryk w dzień mało śpi.....po karmieniu jest noszenie ok. 40 minut ze względu na refluks...później bawimy się razem,ale sam się bawi w łóżeczku...zasypia na ok.godzinkę i od nowa ten sam schemat....

Do góry