reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Laurana nie zdziw sie jak nie będzie chciał pić. W takim przypadku przez pierwsze karmienia mieszaj ze "starym" mlekiem za każdym razem zwiększając dawkę bebilonu pepti. Mogę dopytać moją alergolog czy konieczne jest podawanie wapna. Ja podawałam profilaktycznie wapno i cebion multi plus oczywiście wit.D3
nikt mi nigdy nie mówił żeby podawać wapno.
Dziękuje za gratulacje i liczę na waszą pomoc :-)

P.S. jakieś pomysły na nazwę wątku zamkniętego ??? rzućcie pomysłami to jeszcze dziś go utworzymy. Potrzbne jest też oreślenie kryterium jakie trzeba spełnić by zostać do niego zaproszonym:
- ilość postów ?
- głosowanie ?
- aktywność na forum ?
czekam na opinie...

Ostatnia edycja:
reklama
pierwsze koty za płoty, mam nadzieje ze tak może być z tymi ogłoszeniami o naborach i wolnych miejscach w klubach malucha:-) czekam na wsze sugestie :-) i rady.
Laurana daj znać jak pierwsze karmienie :-) mam nadzieje ze ok. Bo ja pierwsze karmienia Michała nutramigenem wspominam jak horror, krztusił się i dławił, a ja płakałam, stwierdzając przez łzy, że nie wiem co gorsze kłopoty z brzuchem czy karmienie które ma tak wyglądać. bałam się, że go utopie tym mlekiem :-(

witam mlodam mam nadzieje, że się u Nas zadomowisz :-)

Moja propozycja nazwy watku zamknietego "Wroclaw - za drzwiami" ;) A kryterium przyjecia powinna byc aktywnosc co odzwierciedlac bedzie sie w ilosci postow.czytam o waszych problemach z karmieniem i az mi przykro.. Dziekuje Bogu, ze nie mam takich problemow, narazie wciaz karmie piersia, ale raz dziennie daje butle z mlekiem modyf. i nic mlodemu nie dolega.. naszczescie.Aa.. i mam pytanie, czy ktoras z Was chodzila na fitness z dzieckiem. Chodzi mi o zajecia typu "aktywna mama". Znalazlam takie zajecia w klubie na Grabiszynskiej przy FAT-ie i zastanawiam sie czy sie tam nie zapisac. Bede wdzieczna za info.

U nas chyba zaczyna sie zabkowanie. Niespokojne noce, marudzenie i wszystko co w zasiegu reki jest w buzi lacznie z moim warkoczem..

Felidae

nie dałam tego mleka....dlatego,że koleżanka podsunęła jeszcze jeden pomysł...żeby mleko rozrabiać w wodzie mineralnej, a nie kranówce. Do tej pory robiłam to w kranówce,która nawet po przefiltrowaniu zostawiała w garnku straszny kamień. Poza tym niespodziewanie Patryk zrobił nareszcie sam kupkę...męczył się okrutnie,ale wyszło.....i tak sobie pomyślałam,że może coś się poprawia...wstrzymam się kilka dni. Zastanawiam się nad wizytą u alergologa....
Synek ma od 3-go tyg ciągle coś na budzi...niektóre krostki nie zniknęły od trzeciego tygodnia, a niektóre znikają, a na ich miejscu powstają nowe....Jakoś mi się wydaje,że to może mieć związek z tymi problemami brzuszkowymi.

Roxiak
oby te ząbki nie były zbyt uciążliwe dla synka i dla rodziców:)

Chciałabym kupić synkowi matę edukacyjną Fisher Price ,ale strasznie drogie...widziałam używaną za 100zł i chyba się skuszę. Chcę akurat FP,bo dostaliśmy karuzelę FP i jesteśmy bardzo zadowoleni.

Od kilku dni chodzę strasznie zmęczona, mimo że sporo śpię. Patryk zaczął w nocy ssać kciuk i co się przebudzi to znowu się usypia tym kciukiem. Dzisiaj trwało to 7 godzin, więc w końcu wstałam i zabrałam kciuka...od razu zgłodniał:)

Muszę się pochwalić,że moje dziecko wczoraj zaczęło świadomie sięgać po zabawki. Śmieszy mnie fakt,że prawie wszystkie ważne wydarzenia mają miejsce 19 każdego miesiąca:)

Hej dziewczyny;-)
Jestem mamą 4-miesięczniej Mai. Mieszkamy w Lubinie, tu również mała się urodziła. Z tymże ja jestem rodowitą pomorzanką;-) W Lubinie mieszkam od 1,5 roku. Moje serce mnie tu sprowadziło...:-D A co za tym idzie nie mam żadnych koleżanek, znajomych, nikogo. Może jest wśród z Was jakaś mamusia z mego miasta? Trafiłam tu przypadkiem i postanowiłam skorzystać z okazji i napisać;-) A nóż widelec się trafi;-) Na razie nie mam czasu na przewertowanie tego wątku, ale myślę, że z czasem uda mi się nadrobić zaległości.
Oprócz tego chciałam pogratulować wszystkim mamom słodkich maleństw.
Pozdrawiam serdecznie!

boozqowa tu będzie Ci ciężko znaleźć mame z Lubina. spróbuj raczej tu Dolny Śląsk - Forum BabyBoom

Laurana nic nie wyklucza alergii. Zawsze możesz udać się do poradni :-) Niestety moja pani dr wyjechał do Warszawy więc nikogo Ci nie polecę...:-( a być może minął magiczny 3 miesiąc i koniec kolek i kłopotów brzuszkowych :cool: czego bardzo Wam życzę.

Roxiak mnie się podoba :-) "Wrocław - za drzwiami"

Laurana ja jak gotuje zupki, robie mleko, herbatke to tylko na mineralnej.. przynajmniej do roku. Kto wie ile metalu jest w tej wodzie z kranu..
co do maty, ja dostalam w prezencie taka zwykla z baby Mix.. i zachwytu wielkiego nad nia nie ma. Zainteresowal sie nia jak skonczyl 5 miesiecy, chociaz juz wczesniej bawil sie grzechotkami i zabakwami. Za tydzien konczy pol roczku i najlepiej bawi sie na panelach albo na puzlach z gabki bo sie nie slizga i moze cwiczyc pelzanie. Warto poszukac na allegro uzywane bo trafiaja sie perelki, a i tak nie pobawi sie nia za dlugi, chyba ze jakas wypasiona `ala namiot czy cos takiego. Jak cie stac to mozna kupic, ale nie uwazam zeby to byla "wazna" zabawka dla dzieciaczka, przynajmniej u mnie wiekszym zainteresowaniem ciesza sie miekkie ksiazeczki, najlepiej szeleszczace, gryzaczk i pusta butelka po wodzie mineralnej :D

reklama
Roxiak
mówisz butelka po wodzie mineralnej :D hehe
a jakiej wody używasz dla maluszka?

a nazwa "Wrocław-za drzwiami" faktycznie bardzo fajna...

Felidae
nawet nie wiesz jak bardzo chciałabym końca tych problemów....zobaczymy przez kilka dni co będzie się działo na mineralnej....jeśli nic się nie zmieni to pójdziemy do alergologa...tylko jak iść do lekarza i rozebrać moje dziecko bez histerii.....Lekarz mnie załamał mówiąc,że dziecko jest bardzo wrażliwe na takie doznania jak u ortopedy i prawdopodobnie to tak szybko nie przejdzie:(

Ostatnia edycja:
Do góry