reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Hej dziewczyny!
Długo mnie tu nie było, ale trochę pracy było. Teraz już lepiej :-) Mam pytanie. Są może jakieś mamy z Nowego Dworu? Może wspólne spacerki? Coś ciężko mi się wygramolić z domu ostatnio, potrzebuję wsparcia :-)
Pozdrawiam!

Nareszcie pogoda trochę słoneczka nam użyczyła :-)

reklama
czesc Dziewczyny
Marma cieszę się że u Ciebie już lepiej ze zdrówkiem i mówiłam że egzaminy będą zaliczone:tak: następne też zaliczysz:tak:
Jejkuś jak fajnie to słoneczko świeci że aż buzia sama się śmieje:-):-):-) teraz byle do wiosny i będzie można wyjść na dłuższy spacer bo moja Ninka teraz niestety nie nadaje się na dłuższe spacery, niestety jak zacznie płakać to nic jej nie opanuje tylko wyjęcie z wózka a na to jest zbyt zimno więc nie mogę oddalać się od domu. Na szczęście trudne chwile mamy już za sobą i przynajmniej noce w miarę przespane, bo budzi się tylko na karmienie, no fakt że robi to często ale zawsze to lepsze niż to co było wcześniej:-p

Normalnie przez to siedzenie w domu czuję się strasznie, brak mi ludzi towarzystwa... bo niestety nie mam tu zbyt wiele znajomych, a szczerze to wcale nie mam tu znajomych i nikt niestety mnie nie odwiedza a chętnie wypiłabym sobie kawkę w miłym towarzystwie:tak::tak::tak: i otworzyła usta do kogoś innego poza córką, która wprawdzie jest wspaniałą słuchaczką ale nie zawsze rozumiem jej odpowiedzi:-p no ale cóż się dziwić dziś kończy dopiero 4 miesiące;-)
z utęsknieniem czekam cieplejszych dni z nadzieją na nowe znajomości... ach ale się rozmarzyłam

trzymajcie się ciepło

hejka
Postanowiłam dać info tylko nie wiem czy dobry wątek :-)
koleżanka z pracy musiała iść z 2 letnią córką do ginekologa dziecięcego. Do lekarki która została jej polecona w poradni była długa kolejka, więc szukała przychodni gdzie mogła szybciej zasięgnąć porady. no i zapisała się do Promyka, dobrze ze z umówionej wizyty do poleconego lekarza nie zrezygnowała. Okazało sie ze pani dr w promyku to pediatra zatrudniony na etat ginekologa dziecięcego bez odpowiedniej specjalizacji...(prócz praktyki życiowej) Podobno ginekologów dziecięcych we Wrocławiu jest aż dwóch... a w Polsce 14 :/ reszta bez komentarza...
gin. dziecięcy(dziewczęcy) Dr n. med. Lidia Hirnle

Ostatnia edycja:
eedytka doskonale cię rozumiem. Ja też nie znam zbyt wielu osób we Wrocławiu i spaceruję zawsze samotnie przez to moje wielkie osiedle. Też z utęsknieniem czekam na wiosnę i cieszę się, że chociaż internet mam w domu :-) Zawsze to coś, bo ostatnio moje wszelkie konwersacje ograniczają się do radosnego gugugu i gagaga z moją córeczką :-) Oh, też o takiej miłej pogawędce przy kawce marzę :-) :-)

A co do lekarzy u nas we Wrocławiu i w ogóle pewnie i ich kompetencji to się nawet nie wypowiem. Już od ponad miesiąca staram się zaszczepić dziecko, a żaden z tych konowałów nie potrafi zdiagnozować niskiej hemoglobiny i ciągle nas wstrzymują. Wiem, że to dobrze że chcą być pewni co małej jest ale nic w tym kierunku konkretnego nie robią! Tylko ciągle żelazo zwiększają! A terminy na szczepienie przeciw rotawiursom zaraz nam uciekną :-(

Normalnie przez to siedzenie w domu czuję się strasznie, brak mi ludzi towarzystwa... bo niestety nie mam tu zbyt wiele znajomych, a szczerze to wcale nie mam tu znajomych i nikt niestety mnie nie odwiedza a chętnie wypiłabym sobie kawkę w miłym towarzystwie:tak::tak::tak: i otworzyła usta do kogoś innego poza córką..

mam podobnie.. Nie pochodze z Wroclawia, poznalam tu meza, coprawda on ma tu rodzine, ale Ja oprocz kolezanek z pracy nie mam znajomych (mieszkam tu od 3 lata) a teraz przez ta zime, to nawet nie ma jak zagadac do kogos, bo na ogrodkach i w parkach pustki (kto by wysiedzial na tym mrozie na oblodzonej lawce). Ja mieszkam przy Grabiszynskiej i placu Pereca wiec jesli ktos tam czasami spaceruje to moge zaproponowac nasze skromne towarzystwo :)

hej Bosastopko :-)
mam pytanko ile miesiecy ma maluch ? i jakie miał te hemoglobiny i gdzie robiłaś badania ?

Normy
Składniki krwi Nowor./ Niemow./ m.dziecko/ Dziecko szk.
Hemoglobina g/dl 19-22 / 11-16 /13-14 /13-15
Erytrocyty mmol/l 5-6/ 4-5/ 4-4,5/ 4-5
Retikulocyty 40-60/ 5-10/ 5-10/ 5-10
Hematokryt % obj. 49-56/ 35-47/ 36-37/ 39-40
Śr. obj. erytr. 86/ 76/ 74/ 74
Śr.stęż.HGB w eryt.g/dl 38/ 26-33/ 25-27/ 27-28
Leukocyty 15-30/ 8-12/ 8-10/ 7-9
Eozynofile % 2-4/ 2-5/ 2-5/ 2-5
Wielojądrzaste % 50-70/ 20-40/ 40-50/ 50-60
Monocyty % 3-12/ 5-15/ 4-8/ 4-8
Limfocyty % 25-35/ 50-70/ 40-50/ 30-40
Trombocyty PLT 100-150 250-400 250-400 250-400
przyczym z tego co sprawdzałam to o noworodku mówimy do 1 miesiąca życia a powyżej miesiąca to już niemowle,

hej!!!
laurana wysyłam na pw namiar na p. Doktor

ejjj dziewczyny z nowego dworu osiedle ładne mój mały tez tam spaceruje ale z babcią ;-), a ja pracuję na tym wosiedlu w szkole i mam teraz ferie i jestem szczęśliwa ale póki co nie mam czasu odpocząć

pozdrawiam wszystkie wrocławianki i dzieciaczki

widzę, że tylko mnie dopada nuda i samotność
ja z kolei pochodzę z Wrocławia, całe życie mieszkałam przy parku Grabiszyńskim, a od 2 lat mieszkam w Bielanach Wrocławskich. Powinni tą nazwę zmienić na NUDA :)

kadia2
nie dostałam wiadomości:(Ja urodziłam się we Wrocławiu,ale nie było mnie w mieście kilka lat...po powrocie okazało się,że każdy poszedł w swoją stronę....Ja mieszkam na Szczepinie...15 minut do rynku:)Piękne słoneczko dzisiaj mamy ... mogłoby tak już zostać.
Wczoraj byłam z synkiem u lekarza i jestem pełna nadziei,że będzie lepiej...

Jest może na forum mama dzieciątka z refluksem?

reklama
kadia2
nie dostałam wiadomości:(Ja urodziłam się we Wrocławiu,ale nie było mnie w mieście kilka lat...po powrocie okazało się,że każdy poszedł w swoją stronę....Ja mieszkam na Szczepinie...15 minut do rynku:)Piękne słoneczko dzisiaj mamy ... mogłoby tak już zostać.
Wczoraj byłam z synkiem u lekarza i jestem pełna nadziei,że będzie lepiej...

no i jak On się czuje...?

Do góry