reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Witam:-)
Jestem nowa więc prosze o wyrozumiałość:blink:A jeśli chodzi o czas dla siebie to za dużo go nie mam:-(Oprócz tego że zajmuje sie domem (mieszkam u rodziców) to jeszcze jestem samotną mamusią.Moja mama poszła do pracy żeby podbudować troche domowy budżet a reszta domu na mojej glówie.No i jeszcze moja Izunia.Może gdyby spała trochę dłużej to bym się sobą zajęła w tym czasie.A ona niestety śpi po pół godziny.Ale na szczęście jest grzeczniutkim dzieckiem:-) W dodatku karmię piersią to jakieś wyjścia do miasta nie wchodzą w grę.

reklama
witam nowe mamuśki:-)
wiem co oznacza brak czasu:tak: bo moja Ninka nikogo poza mama nie toleruje dłużej niz 15 minut:baffled: wiec o wyjsciu bez niej zapomnij:-D
gosiaczekkkkkk zeby odciagnac nie musisz mieć wiecej mleka, bo przecież to co odciagniesz to Twoje maleństwo zje:tak:ale możesz zrobić tak jak ja
co do mleka to sciągam i raz dziennie karmie ja z butli zeby wiedziała ze poza maminymi cyckami istnieja inne formy karmienia:-p zawsze mam jedna butle w zapasie, najlepiej zacznij odciagać po kilka ml. a potem uda Ci sie uzbierac na jedno karmienie:tak:
dobra musze spadać bo Ninie znudziła sie pozycja siedzaca:baffled:
miłego dzionka

Witam, tez rzadko zaglądam na BB, mając 2,5 miesięcznego Kacperka czasem brakuje czasu abym sama zjadła śniadanie.
Też czuję się nieco uwiązana i wyobcowana , a wyjście na zakupy stało sie dla mnie atrakcją.
Karmię piersią a nie mam mleka na tyle dużo, aby i nakarmić i odciągnąć, a nie chcę dokarmiać odżywkami, wiec wyjścia należa u mnie do rzadkości, zakupy itp mąż załatwia :(
a Wy macie jakieś sposoby na zorganizowanie czasu dla siebie ?

Coz ja mam podobnie, chociaz moj synek ma juz 5 miesiecy. Za moment bede odstawiac go od piersi.. ale mlody nie chce pic z butli i mam problem..

Coz ja mam podobnie, chociaz moj synek ma juz 5 miesiecy. Za moment bede odstawiac go od piersi.. ale mlody nie chce pic z butli i mam problem..
Roxiak, a dlaczego nie chcesz karmić dłużej? Ja Karolę karmiłam do 10-go miesiąca, ale przyznam, że chciałam do roku. Może z drugim Maleństwem mi się uda.:-D Tak do roku to najlepiej karmić. :-)

Jeżeli któraś z mam potrzebuje kupić dziecku buciki zimowe jeszcze :-) w rozmiarach 20-21-22 to dzis w sklepie obuwniczym na ul. Polaka widziałam wyprzedaż bucików Bartka po 80 zł 50zł..różnie, pani schodzi z towaru bo już nie będzie sprzedawać Bartka :-) dosłownie kilka sztuk właśnie w tych rozmiarach, każda para inna.

Witajcie dziewczyny! :-)

To ja się z przyjemnością dopisuję do wrocławskiego wątku, niedawno się dowiedziałam że jestem w ciąży i bardzo się cieszę, :-D

tylko jedna rzecz mi przysłania radość - przeziębiłam się :-( i to fatalnie...

Roxiak, a dlaczego nie chcesz karmić dłużej? Ja Karolę karmiłam do 10-go miesiąca, ale przyznam, że chciałam do roku. Może z drugim Maleństwem mi się uda.:-D Tak do roku to najlepiej karmić. :-)
Chcialabym, ale wracam w maju do pracy. Niestety nie pracuje po 8 godzin, tylko po 12 i to zmianowo jestem pielegniarka. w pracy nie odciagne.. a 12h to za dlugo na przetrzymanie pelnych cyckow. I tak sie ciesze, ze daje rade tylko piersia karmic, wiele mnie to kosztowalo ale dzieki temu maly zdrowy i nie mial nawet katarku.

Witajcie dziewczyny! :-)

To ja się z przyjemnością dopisuję do wrocławskiego wątku, niedawno się dowiedziałam że jestem w ciąży i bardzo się cieszę, :-D

tylko jedna rzecz mi przysłania radość - przeziębiłam się :-( i to fatalnie...
Gratulacje! :)
Lez w lozeczku i sie kuruj domowymi sposobami. Ja w ciazy tez sie przeziebilam w 2 miesiacu i nic mi ani malemu nie bylo, tak wiec glowa do gory i wacaj szybkodo zdrowia. Polecam Oscillolococinum i syrop z babki lancetowatej :)

Dzięki! :-D

Wiesz, ja się tydzien prawie leczylam domowymi sposobami i nic :wściekła/y:

W koncu poszłam do lekarki i przepisała mi Bioparox... mówiła że to bezpieczne... Ale i tak nie do końca mi przechodzi... :-(

reklama
tez bralam Bioparox w ciazy :) i to z 2 razy i mi pomogl. To miejscowo dzialajacy antybiotyk wiec troche czasu potrzebuje zeby zadzialac. Najwazniejsze zbys nie goraczkowala. Niestety teraz jest okres takich przeziebien ze dlugo czlowiek dochodzi do siebie. A jezeli trzeba cos brac to trudno.. sa leki ktore mozna brac w ciazy, wiadomo lepiej nie szczegolnie na poczatku, ale jak mus to mus. Ja w 4 tyg pologu mialam zapalenie piersi i juz myslalam ze koniec z karmieniem bo musialam antybiotyk brac, a sie okazalo ze sa i takie ktore mozna brac i nie trzeba odstawiac od piersi dziecka ( i malemu nic nie bylo).

Zdrowka :)

Do góry