reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

U mnie z kolanem jakby lepiej, stan zapalny sie cofa, ale to zasluga lekow. I tak sie do lekarza wybiore. Gosiek wielkie dzieki za namiary, pewnie skorzystam, jesli polecasz. Dobry ortopeda to szukanie igly w stogu siana.

.

Super, ze z kolanem już lepiej

najlepszy to chyba Michaiłow i Szybiński - coś mi świta - ale tam się ciężko dostać
ten z USG - potrafi wszystko odczytać

reklama
Bylismy u lekarza,czekalismy z 50min i tak mielismy farta bo wepchaliśmy się między pacjentami, a kolejnej babce się nie udało co miała byc za mną bo się pacjenci zbuntowali i musiała biedna ich przepuszczać.

Oprócz gorączki nic nie było,więc lekarka powiedziała że to może coś miało zamiar sie wykluwać-jakiś wirus.
Kazała kupić i dawać Lipomal -3xdziennie po 5ml, Rutinacea 2x dziennie po 5ml i Calcium w syropie też 2 xdziennie po 5ml.I to wszystko.Powiedziałą że jak gorączka nadal będzie sie utrzymywac to mam przyjść jeszcze ja pokazać.

I na wszelki wypadek kazała zrobic badanie moczu,dała skierowanie.

Miała 37C teraz juz ma 37,5,cos mi się zdaje że będzie znowu temp rosła powoli.

Bałam sie jak ja jej pobiorę mocz,umyłam dobrze nocnik i wyparzyłam dokładnie i posadziłam Oliwkę,puściłam bajke i siedziała tak chyba z 20min i o tyle dobrze że nasikała,ale sie ucieszyłam.Mocz jest juz w lodówce i jak Oliwka usnie to polecę do przychodni zanieść go.A OLiwka juz w łóżeczku i mysle że zaraz powinna zasnąć.

Gabi ja chodze do przychodni na Szwedzką koło kościoła,taka mała przychodnia.Ale cos nie jestem z niej zadowolona.A może polecicie jakąs dobrą przychodnię?????

Agnes ja chodzę do przychodni na Nowodworskiej 53B, to jest na przeciw Domu Kultury po drugiej stronie ulicy, do doktor Kiepury. Polecił ją nam nasz lekarz rodzinny, a to akurat jest dobry kolega mojego M. Nie miałam jeszcze jakiegoś nagłego przypadku, ale jak tylko urodziłam przyszła standardowo położna do mieszkania i, co mnie zdziwiło zaraz po niej przyszła tez do mieszkania pani doktor, nie musiałam iść do przychodni. Mają również wizyty domowe, a jak by się coś działo, to kazała dzwonić. Babka jest przyjemna i rzeczowa, także jak na razie jestem z niej zadowolona i z rejestracja też nie miałam jeszcze kłopotu. Zresztą jak by coś było nie tak, to wysłałabym M:-).
Mam nadzieję, że Oliwce przejdzie szybciutko i faktycznie okaże się , że to obrona przed jakimś wirusem i na strachu się skończy.

Czesc dziewczynki :-)
Odpoczywam sobie wlasnie.......Bylismy na spacerku...Kuba sie wyszalal, potem walnął kupsko (w terenie rzadko mu sie zdarza, wiec nie wiem o co choooo :sorry:) i sila go do domu ciagnelam jak zwykle....Poodkurzalam, powycieralam. A teraz kawka.
Zmykam dzis do kosmetyczki sie relaksowac......a potem nastepne 2 dni samotne :confused2:
Wczorajsze zakupy udane :tak: Kuba o dziwo byl laskawy, dopiero pod koniec zaczal robic sceny....tyle ze w jednym sklepie zrzucil z polki stos koszul...a w innym kartony z butami :-p
Kupilismy garnitur, buty, koszule, spinki, kamizelke i musznik wiec wszystko jest...
Jeszcze tylko teraz dla chlopakow - mam upatrzone takie beżowe garniturki...Tylko nie wiem...bo sa sztruksowe i materiałowe - jak myslicie na poczatek maja to ktore lepsze? Doradzcie prosze.....

KADIA - kochana, co jest???:-(
AGNES - zdrowka dla Twojej corci
NONEK - nie ma to jak trafic na imbecyla :confused2:...beznadziejni sa niektorzy lekarze :baffled: I co teraz zrobisz?
GABI - hihi my wlasnie wczoraj bylismy w Factory :-D A po czym wnisokujesz ze cos z wlosami robilam...po avatarku? Mam zafarbowane na bursztynowy kasztan :tak:Kochana...a gdzie Ty na ta rehabilitacje jezdzisz??? Bo jak obok Astry bylas to przeciez blisko mnie....moze byscie wpadly z Majka, albo jakis spacerek wspolny przy okazji ktorejs z kolejnych rehabilitacji?
BARA - heh...ja nie pracuje...a do swiat tez nie bardzo jestem przygotowana....jakos nie przepadam za nimi i tyle :zawstydzona/y:
BETI - czekamy na zdjecia Maksia
GOSIEK - bylas na tych targach?
ANIELKA, PUSIA - co u Was?
Ciekawe jak tam MIAUCZUS.......

Oliwka ma na razie 37,4C ale widzę ze robią jej się mętne oczka i robi się znowu ciepła.czyli temp zaczyna rosnąć.jak tak to się będzie utrzymywać to w środę idziemy znowu do lekarza.

Tak ciepło na dworze a My musimy siedzieć w domu :-:)-:)-:)-(

Godzina minęła od ostatniego pomiaru i ma juz 38,5C :no::no::no::no: dałam jej na zbicie,jest totalnie śnieta,zaraz chyba pójdzie spać bo ledwo trzyma sie na nogach

reklama
Ja dzisiaj zastrajkowałam i spacer był oszukany, czyli w pokoju przy otwartym oknie, niestety nie mogę popołudniu wystawić małej na balkon, bo wtedy już grzeje słońce . Chodzę ostatnio jakaś osłabiona i nie mogę się za nic zabrać, dobrze, ze jutro na rehabilitację, to będę się musiała zmusić do wyjścia z domu:-)
anetko jeżdżę na rehabilitację na Kozanów we wtorki na 11:30 i w czwartki na 11:00, jak jest ciepło, to wracam spacerkiem przez park do ul. Na ostatnim Groszu i z od kościoła za Astrą wsiadam w autobus. Bardzo chętnie wybiorę się na spacerek, tym bardziej w miłym towarzystwie , napisz kiedy Ci pasuje i w którym miejscu, to podejdę i poplotkujemy, musimy w końcu odświeżyć relacje z ostatniego razu:-)
Nowy kolor oczywiście, że poznałam po aviatarku, jednak skusiłaś się na zmianę , na zdjęciu wygląda bardzo fajnie, zobaczymy jak na żywo .
Jeśli chodzi o garniturki dla chłopców, to wydaje mi się, ze sprawdzą się bardziej materiałowe, na sali będzie na pewno ciepło, a znając Kubusia, to będzie szalał, a nawet jak nie będzie pogody (tfu, tfu,.......), to przecież nie będziecie się bawić na dworze i zarzucisz coś cieplejszego chłopcom. Chociaż ciężko tak do końca doradzić jak się nie widzi na własne oczy.
Fajne takie emocje związane z przygotowywaniem wszystkiego, a jak tam relaks u kosmetyczki:-)
Agnes jak tam Oliwka, gorączka dalej się utrzymuje , na wieczór zawsze łapie najmocniej, może do rana spadnie, trzymam kciuki za małą i Ciebie, bo też wykończona jesteś i zestresowana:-(
Moje dziecko, tez coś niemrawe dzisiaj, może, to przesilenie wiosenne, albo ząbki . Dzisiaj jak wstała normalnie przed 7 rano i położyłam ja na pierwsza drzemkę koło 9, to spała mi do 11, aż byłam w szoku i co chwilę zaglądałam, czy wszystko w porządku. Ciekawe jak będzie noc, aż się boję i nie chce mi się kłaść
Pozdrawiam serdecznie i miłej nocki życzę:-)

Do góry