reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

nie wiem :confused2:
obejrzała Mirka - powiedziała, że chce go wysłać do szpitala w Rabce - na konsultację ze specjalistą, który operuje dzieci na klatkę szewską
na razie wysąła nas na RTG - i zrobiła szczepionkę p. gruźliczą
w piątek mamy iść do niej na kontrolę szczepionki i od razu omówi badanie RTG - ale z tego co widziałam na RTG ( bo została sprawdzić w pracowni czy zdjęcia wyszły) - to średnio dobrze wyszły zdjęcia - tj. były smugi na płucach -a takie smugi świadczą o zapaleniu płuc - tylko coś mi się zdaje, ze mniejsze niż były - ale nie wiem jak to powinno wyglądać
trochę sie boję tej wizyty w piątek - kobietka mówiła, ze wg. niej powinien juz iśc na operację - a ja się jej strasznie boję - bo to jest operacja na otwartej klatce piersiowej i b. długo się dochodzi do zdrowia
ach ... szkoda gadać - myślałam, zę będzie lepiej
piątek mamy szalony - do niej + dodatkwo z Mirkiem do dentysty

z takich ciekawych rzeczy - kupiłam dzisiaj doniczki i ziemię i przesadziląm kwiatki - łądnie to wygląda - w Biedronce jest komplet doniczek - 3 szt ceramiczne po 24 zł - i b. ładne
agnes - biedulka- tak wześnie rano i już wysoka temperatura

kurcze brzmi to trochę groźnie :-(- ale na pewno będzie dobrze życzę dużo siły i zdrowia

a tak z miłych rzeczy to planuje Kacperkowi kupić to w-z Zabawki WADER Wózek-przyczepa z kompl-PROMOCJ (596600399) - Aukcje internetowe Allegro

i do tego jeszcze to w-z Zabawki WADER Gigant traktor 66001 - PROMOCJA (596600227) - Aukcje internetowe Allegro

i rowerek który znalazłam tez w necie - wydaje się być fajny bo po pierwsze można nim sterować tym pałągiem co się prowadzi, sa pedała ale tez podstawak bod nóżki http://www.allegro.pl/item594775469_w_sam_raz_dla_twojego_dziecka_wspanialy_rowerek.html

Czy któras z Was ma coś z tego a jak tak to jak wam się to spisuje ??

reklama
Pusia sasiadow syn ma i traktor i przyczepke, super sprawa. Zreszta wszystkie zabawki wadera sa swietnej jakosci. Naprawde warto.

Gosiek a co Mirkowi dolega? Bo ja chyba tak nie do konca w temacie.

Ja dzis padam na twarz, niby nic specjalnego nie robilam, ale chyba jakas zmiana pogody sie szykuje. Zasypiam na stojaco.

Hej dziewczyny!!!!
U nas jak to nonek napisał jeszcze lepiej ni ż wczoraj i caly dzień tylko słychać mama AM!!!!!!!! i je takie ilośći że szok , ale nie to najwiekszym jest szokiem tylko co , ale rozmawiałam dzisiaj z ordynator ze szpitala bo dzwonilam czy jest wypis i powiedzialą żę oprócz smazonego mam mu dawać co chce jeść no zjadł na śniadanie np 4 jajka na miękko i bułeczkę :szok: i cały dzień miele buzią ,

a jeżeli chodzi o ortopede dziecięcego i dla dorosłych naprawde polecam dr Osipacza jak któras chce to podam telefon , zanim do niego poszłam z mlodym zrobiłam wywiad i w środowisku lekarskim jest uważany za super lekarza ,

Gosiek a co Mirkowi dolega? Bo ja chyba tak nie do konca w temacie.

a to dość skomplikowane
Mirek od urodzenia ma klatkę szewską - chodzi z tego powodu na rożne konsultacje i dwa razy w tygodniu na rehabilitację
z tego powodu, ze ma klatkę szewską jest bardziej wrażliwy na choroby dolnych dróg oddechowych - w szpitalu był na zapalenie płuc
do pulmonologa poszliśmy z powodu zapalenia płuc ale też z tej klatki szewskiej - w celu konsultacji - a jedyna poradnia pulmonologiczna dla dzieci we Wrocławiu to jest na Grabiszyńskiej -tam też wykonują operację na klatki szewske - jednak z tego co słyszałam to nie specjalizują się w operacjach u tak małych dzieciach jak Mirek
od urodzenia lekarze trąbią mi, ze Mirek ma tak duża wadę, że koniecznie musi mieć operację - jednak mam nadzieję, zę będzie to jak najpóżniej
dzisiaj lekarka uświadamiała mnie, że powinnam jak najszybciej zgodzić się na ten zabieg i chce nas wysłąć do Rabki - tam są torakochirurdzy zajmujący się tak małymi dziećmi jak Mirek
ups... chyba wyjaśniałam

Anielko nie zrezygnował dalej pracuje tylko różne miejsca dostaje:-):tak:
DUZO ZDROWIA dla wszystkich chorowitków:tak::tak::tak:
Anetko myślę że sztruksowe będą lepsze:tak: ja też nie przepadam za wielkanocą ale zrobić cos w domu trzeba, bo w tej pogoni to na nic czasu nie ma:tak::tak:pozdrawiam buziaki przesyłam

Dziewczyny dzięki za odpowiedź w sprawie zabawek :)).
Dziś w końcu kupiliśmy Kacperkowi buty na wiosnę (sobie tez kupiłam) cieszę się z tych bucików Kacpra jak głupia:-D.

Jutro pójdziemy na spacerek ze znajomą i jej synkiem - Kacper ma katar dalej ale mam nadzieję, że mu to niedługo całkiem przejdzie.

kadia2 super że jest już lepiej :tak:

reklama
Byliśmy u lekarza bo gorączka dalej sie utrzymuje,no to wirus i do tego bardzo czewone gardło.Dostała antybiotyk.Zobacyzmy.jak coś to jeszcze w piatek pójdziemy a jak cos sie będzie dziać to na Horbaczewskiego jest dyzur.Super będę mieć swieta :no::no::no:

Do góry