reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

Czesc dziewczyny......
slonko bylo.....ale juz go nie ma :sorry2:
Kuba wstal o 5:50 :baffled:....buuuuu coraz wczesniej sie budzi :angry:
Kurcze.....ciagle mnie boli podniebienie po tej wizycie u dentysty :confused: - tam gdzie zneczulenie bylo dawane.....To normalne jest????
Mnie oprocz tej dr tylko jeden inny dentysta dawal znieczulenia - ale nic nie bolalo....hmmmmm.

Kurcze jak ja Wam wspolczuje tych chorobsk :-(
KADIA - trzymajcie sie mocno...biedny Krystianek...
PUSIA - nic sie nie martw, poradza sobie.....moj M sam spokojnie nad nasz dwojka panuje ;-)....ale pewnie szalenstwo bedzie bo Kuba uwielbia towarzystwo :-D
AGNES - to milego sprzatania :tak:A spotkanko jak najbardziej z dzieciakami, bo mialo byc na jakims placu zabaw :tak:
ANIELKA - co tam u Was.....a problemy Zuzi ze spaniem tylko w dzien, czy w nocy rowniez?

reklama
Od wczoraj mały miał temperature ale ejszcze jadł i pił, a dzisiaj ponad 39 zero jedzenia i picia , woda się z niego lała nawet zwymiotował, ale jak zrobił w ciągu godz kilkanaście kup odrazu pojechałam do szpitala , rano też byłam u lekarza, dostał zastrzyki i jest pod kroplówką a z nim zostałam i martwie się

pozdrawiam Was

mąż mnie uraczył laptopem bo i tak nie zasnę:-(

Ojej - strasznie współczuję - wiem co przechodzisz - bo mój Mirek kilka dni temu też to miał w szpitalu. U nas strasznie poniżej normy spadł Sód i Potas - powiedz, zęby twojemu tez sprawdzili - jak robili gazometrię - to nawodnienie całkiem całkiem ( bo kroplówki) ale ten Potas to porazka.
Życzymy zdrówka - z całego serca - Mirek też się dołącza
ps. a w jakim jesteście szpitalu?

my wróciliśmy od tego dentysty i jestem zachwycona - warunki super - Mirkiem zajmowały się 2 dentystki - głównoprowadząca to Ania Czingon - fajna dziewczyna - siedziałąm razem z Mirkiem na fotelu, pokazały mu co i jak i obejrzały ząbki i ...... jednego na miejscu zapląbowały - okazało sie, zę Mirek ma aż 4 dziórki - jedną mamy już z głowy - na następną wizytę jesteśmy umówieni w piątek
całość wyniosła 100 zł - a więc nie jest to mało - ale warto - ani razu nie płakał i sam miał otwrtą bużkę a ona borowała a potem zaklejała
na koniec dostał małe autko - i powiedział, że jeszcze przyjdzie bo mu się nawet podobało
na koniec imprezy pojechaliśmy na pizzę (łącznie z naszą Anią)

Gosia no to fajnie że tak łatwo poszło z dentystą.jak my bedziemy szli z Oliwka to też tam będziemy,skoro mówisz ze jest ok i że mały sie nie bał.ja myślę że tu duzo zależy od podejcia lekarki do dziecka.Niektóre nie potrafią złapać fajnego kontaktu.

Ja juz po sprzataniu.dzis mój M miał wolne to troche mi pomógł aby poszło szybciej.I dziewczyny mam juz wszystko wysprzatane na błysk,mozna sie przejrzeć.
jestem zmeczona ale zadowolona bo kawał dobrej roboty dzis odwaliłam

No ale humor mi sie popsuł bo Dzwoniła teściowa że wraca z Oliwką i jej nie chciał spać w dzień a zasnęłą w drodze powrotnej w autobusie pare minut po 18.00 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ciekawe o której pujdzie mi teraz spać.
A mówiłam jej że ona jest jeszcze za mała zeby nie spać w dzień że potrzebuje to nie,tłumaczyła się że wutrzyma że bawi się że spać nie chce i wyszło na moje.Tylko ja jestem teraz zmęczona,M idzie jutro do pracy a kto będzie siedział z nia w nocy.Oczywiscie ja :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
normalnie mam nerwa:baffled:

Jedeny plus że zrobiło sie ciepło,mimo że słońca później nie było to było mega ciepło,+13C było :-):-):-):-) wreszcie wiosna idzie.Aby tak pozostało.

Robiłam porzadki również w rzeczach Oliwki,zimowe rzeczy pochowane i cały worek ciuchów przymałych odłozyłam.Normalnie strasznie mi Oliwka urosła przez tą zimę.Wskoczyła w górę ,bedzie duża z niej kobitka :-):-):-)

Witam ponownie :-)
Faktycznie cieplutko bylo dzis....u mnie tez wskazywalo 13 stopni...znaczy sie termometr dobrze dziala :-D
Bylismy teraz po poludniu 4 godz. na spacerze....ciemno juz jak wracalismy do domu a Kuba i tak sie darl jak glupi, ze jeszcze nie....Co chwila sie tak drze....o wszystko....do szalu mnie to doprowadza :baffled:
A wiecie, z Filipo dzis konczy 4 miesiace....:-)
GOSIEK - naprawde super ze tak fajnie poszlo u dentysty....to mamy sprawdzony namiar na dzieciecego zębologa :-p Tez pewnie tam pojdziemy jakby co....ale najpierw Kuba musie troche dorosnac i "zmadrzec" ;-)
AGNES - tez bym sie wkurzyla o ta drzemke :angry:...nie ma to jak "pomoc" babci :sorry2:.....babcie mimo ze sa kochane, czesto tez niestety mysla ze sa najmadrzejsze ;-)

Ostatnia edycja:
Aneta przespała się tylko 40min,położę ją o 22.00,może będzie dobrze i uśnie.
A tak w ogóle to teściowa jest kochana,tym razem chciała tylko pokazać ze ma racje a nie wyszło.A tak po za tym to nie mogłabym sobie lepszej teściowej wymarzyć-jeszcze pomyślicie że zwariowałam ze tak mówię :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale to prawda.

hej
Kadia zdrówka dla małego, dawaj znac co i jak!

Mi też Maksior dzis po 18 zasnął, śpi sobie smacznie ale boje sie o której wstanie rano:szok:dobrze ze ta godzine do przodu mamy:-)
Dzis prawie cały dzień sama byłam bo Piotrka i Maksiora do teściów wyeksmitowałam, porobiłam sobie troszku porządek:-), no i Maksio zasnął Piotrkowi w aucie jak wracali, dobrze ze tesciowa mu choc jeśc dała.

Gosiek daj mi na priva namiary na tego dentyste dziecięcego. Jak tam się boję zę Maksior buzi nawet nie otworzy, ale trzeba się wybrac na ta wizyte, wszak on za 2 tyg 3 latka kończy:-)o rany:szok::szok::szok:

hej

Gosiek daj mi na priva namiary na tego dentyste dziecięcego. Jak tam się boję zę Maksior buzi nawet nie otworzy, ale trzeba się wybrac na ta wizyte, wszak on za 2 tyg 3 latka kończy:-)o rany:szok::szok::szok:
juz wysłałam - ja tez się bałam, że Mirek wpadnie w histerię - wszak tydzień temu wyszedł ze szpitala i miał tam mega przejścia - ale spoko

ps. a kiedy Maks się urodził ? - bo Mirek 19 kwietnia ( twój chyba podobnie jak mój):-)

Aneta przespała się tylko 40min,położę ją o 22.00,może będzie dobrze i uśnie.
A tak w ogóle to teściowa jest kochana,tym razem chciała tylko pokazać ze ma racje a nie wyszło.A tak po za tym to nie mogłabym sobie lepszej teściowej wymarzyć-jeszcze pomyślicie że zwariowałam ze tak mówię :-D:-D:-D:-D:-D:-D ale to prawda.

hi hi hi - rozumiem cię - moja teściowa też fajna -przywiozła Mirkowi drugie pudło robionych pierogów
Mirek codziennie zjada jej pierogi ( od wyjścia ze szpitala) i tak zjada 2 lub 3 razy dziennie po 10 sztuk:szok: - to ja zjadam z 6 sztuk

reklama
Witam!!!!

Jest lepiej od popołudnia nie ma luźnych stolców , coprawda zwymiotował , ale zaczął szaleć jak nigdy, i dopiero usnął miał taka głupawkę :szok:, wreszcie cos je i pije zobaczymy co dalej mam nadzieję że szybko nas wypuszcza ,

pozdrawiam wszystkie

dziękujemy wszystkim za życzenia zdrówka , a byliśmy nawet dzisiaj na dworze bo jesteśmy na zakźnym i jak nie ma dziecko temperatury to stwierdzili że lepiej aby dziecko było na dwoku

Do góry